piopio7 30.01.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 czarku czs kupić traktorek z pługiem żeby przejazd robić,a tak poważnie prześlij oferte na upc , blok aster mi kabluje a zupc kożystam i dumam nad internetem bo tpsa mnie złości , co do mojego Orzeszka to ma już zakupioną więźbę(leży w tartaku pod dachem) zmówiłem blacho-dachówkę i teraz wybieram ciećlę i dekarza i czekm wiosny. jak będzie dobrze to w marcu ruszam teraz już do jesieni na gotowo w świeta w nowym domu. Boże Narodzenie mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 31.01.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A propos reku i dgp, masz racje ze najlepiej jest umiescic wyloty jak najnizej jesli chodzi o ogrzewanie, jednak podono zwykle idzie sie w tej kwestii na kompromis ze wzgledu na to ze nisko umieszczone wyloty unosza kurz z podlogi i przyczyniaja sie z znacznej mierze do "brudzenia" jestem bardzo ciekaw jak tam twoje ustalenia co do reku, jak bedziesz mial jeszcze jakies szczegoly to daj znac btw: rekuperator z rekuperatory.pl czy masz moze jakies inne zrodlo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam, Mam nadzieje że tu mogę sie opisac, jeżeli nie to przegońcie mnie.W każdym bądź razie chce budowac projekt Orzech z garażem w wersji lustrzanej i chyba mamy wspólny temat.PozdrowionkaRobert z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Robert, jasne wszędzie możesz pisac to po prostu taka niepisana zasada. Tak na marginesie to dokladniej gdzie kolo Łodzi budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzięki za adaptacje Chce sie budowac dokładnie w Jedliczach A obok Grotnik gmina Zgierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cześć Kuba, cos ostatnio ciebie malo widac na forum.Rekuperator bedzie mi instalował gośc polecony przez Pontypendy, przede wszystki jak wiesz wszystko bede robil sam.rekuperatory podliczyli mnie na 1000 plus opłaty za doradztwo i pomiary.Tutaj mam wszystko w cenie nizszej niz u nich sam projekt. Acha i tu mi fachowiec wszystko tłumaczy, a tam gadali byle co, według mnie oni sa nastawieni na marketing a nie dobre usługi. Mała rada jeśli chcesz reku to rób projekt teraz, inaczej bedziesz musial tak jak ja dostosować przebieg kanałów do istniejących elementów budynku. to nie jest najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Buduj, buduj strasznie mnie ciekawi jaką stylizację wybierzecie, czy może pozostaniecie przy tej z wizualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Będę napewno, przygotowujemy sie do tego bardzo długo i już nic tego nie zahamuje:)Mam mnóstwo pytań , ale niewiem od którego zacząc.Ciekawi mnie jakie ogrzewnie wybrałeś??PozdrowionkaRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Bardzo trudne pytanie. Zastanawialiśy sie nad tym chyba rok i do konca nie jesteśmy przekonani. Biorąc pod uwage że zmieniłem tez ściany zewnętrzne z jedno-warstwowych o grubości 39cm na dwu-wartwowe 24 cm suporex i 20cm styropian. Co juz daje znacznie mniejszą przenikalność cieplną na poziome ok U=16. Oraz okna z pakietami szybowymi U=0,6. To nie jest nam potrzebne zbyt wydajne żródło ciepla. Będe mial rekuperator (z grzałką)+GWC+DGP. zastanawiamy sie jeszcze tylko czy kupic zwykły piec np. na miał czy może retortowy. Z tym że piecem to grzałbym dopiero przy silnych mrozach. A instalacja: pokój dzienny - podlowgówka i grzejnik tunelowy łazienki -podlogówka sypialnie zwykłe kaloryfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 01.02.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cześć Kuba, cos ostatnio ciebie malo widac na forum. Masz racje, ostatnio mam w pracy megakociol, pracy mam po same pachy i jeszcze wiecej, weekendy spedzone w pracy, ehhh szkoda gadac, ale juz widze swiatelko w tunelu -> koniec piekla zapowiada sie w ciagu kilku najblizszych dni , wtedy pewnie bede aktywniejszy ;P a co do samych rekuperatorow - to wlasnie sie zastanawialem kiedy to zrobic, teraz bede mial chwilke na dzialania jeszcze przez rozpoczeciem prac budowlanych, wiec to moze odpowiedni moment na spotkanie z tym kims, zobaczymy, odezwe sie po namiary i moze uda mi sie w przyszly weekend z kims spotkac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Pytam, bowiem tam gdzie ja bede budował to nie ma gazu, także ta opcja odpada i myśle o komiku o rozprowadzonym nawiewem plus dodatkowa opcja (narazie niewiem jeszcze jaka).Ze zdjęc widze że zrezygnowałeś z kolumny i łuku na froncie.To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Nie zrezygnowałem. kolumna jest i łuk tez będzie, oraz bulaj. po prostu na razie jest wylany strop i kolumna, jest w kolorze szary wiec jej nie widać. Kolumna bedzie miala dokładnie taki sam kształt jak w projekcie. Wszystkie te rzeczy wymodeluje się styropianem. Tym bardziej że te fragmenty koniecznie trzeba ocieplic inaczej powstana naprawde potężne mostki termiczne i będa ci bardzo wychładzać dom. Zresztą u mnie schody zewnętrzne i taras to osobne konstrukcje oddzielone od budynku styropianem. U nas tez niema gazu, dlatego zrobilem tak jak opisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dzięki, będę w kontakcie i będę dawał znac o moich postępach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 01.02.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 widze zetrafiłes do czarka. jedlicze to pewnie gzdzieś przy trasie na gdansk (1) sławetna . jak widzisz czarek ma taki układ jaki zamierzasz kupić, i śą dwa miejsca do kupienia fitma Krajobrazy z wrocławia i Ing z płocka w płocku dają kosztorys za darmo ale i tak projekt jest od tego samego człowieka z wrocławi . kupuj tam gdzie dają wiecej , ja zaplaciłem tylko 930 pln za to żę kupowałem pierwszy i musiałem czekac 6 tygodni nie wiem za ile kupił czarek. ale mporównaj ceny zawsze można coś uszczknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 01.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzieki,rzeczywiście jest to w kierunku na Gdańsk. Jest to obok Grotnik (miejscowości wczasowej-lasy ośrodki wczasowe), 15km od Łodzi,od Zgierza 7km Szczerze mówiąc nie wiedziałem że można kupic ten projekt z dwóch różnych źródeł.Bardzo pomocna wiadomośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Niema znaczenia, ta sama cena. Z tego zo zrozumiałem ze słów Krzyśka budujesz z garażem odbicie lustrzane? To będzie drozej.(za garaż) http://www.domfort.pl/?p=szczegoly&id=213 http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=213 http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/orzech/ A dystrybutorów jest trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Panowie, ciekawa jestem jak będą wyglądały realizacje Waszych Orzechów. Jak będziecie kończyli i będziecie jeszcze mieli siłę oraz czas zaglądac na forum, to warto w przyszłości wrzucić do dzienników/komentarzy trzy fotki obok siebie. Wiesz, Jewrioszka, że albo to światło, albo kolor dachówki tak dominuje, że na pierwszy rzut oka dom wygląda na postawiony z ceramiki. Chociaż w rzeczywistości jest biały b.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 02.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Faktycznie, sprawdziłem cena za projekt jest wszędzie taka sama, ale nie jestem pewien czy wszędzie oferują taki sam komplet(tzn. kosztorys i inne).A Wy gdzie kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 02.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam.Jakie reku montujesz i ile będzie cię kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 02.02.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Wiesz, Jewrioszka, że albo to światło, albo kolor dachówki tak dominuje, że na pierwszy rzut oka dom wygląda na postawiony z ceramiki. Chociaż w rzeczywistości jest biały b.k. Masz rację, takie jest wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts