asmo 28.09.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 witam jestem tu nowy szukałem takiego tematu ale nic nie znalazłem.mam zamiar w przedpokoju położyć na ścianach korek tylko teraz nie wiem jak się zqa to zabrać byłem w "OBI" i jak pytałem "fachowców" to nikt dokładnie nie potrafił mi odpowiedzieć. chciałbym zrobić to sam i prosiłbym żeby ktoś napisał krok po kroku jak to zrobić jak przygotować śćiany pod korek bo położenie to mniej więcej wiem, a więc tak:teraz na ścianach są panele MDF na listwach drewnianych a pod nimi mur otynkowany ale ponqad 20 lat temu, ściany nie mają za bardzo "kątów" (tak to kiedys budowano - byle było), i teraz jak: 1. zrywać panele na nowo tynkować i kleić korek,2. zrywać panele przykleić płyty k-g i kleić korek,3. zostwaić jak jest i kleić korek na panele ( tak mi doradził jeden z "fachowców"), i jeszcze jedno ytanie w jakiej kolejności robić przedpokój:sufit (obniżenie k-g), ściany, podłoga? z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 28.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam Kleiłem korek na ścianach przedpokoju w mieszkaniu. Było to ładnych kilka lat temu a nadal sie trzyma (widziałem ostatnio). To był budynek z wielkiej płyty stawiany chyba w poniedziałek (takie "równe" ściany), dlatego odczepiłem słabo trzymający tynk (tak na oko 90%) i pociągnąłem gipsem na prowadnicach. Całość solidnie zagruntowałem i kleiłem korek klejem z rodzaju butaprenowych. W Domu Korka proponowali również ekologiczny, ale ja się zraziłem do takich wyrobów. Wybrałem ten śmierdzący. Korek jest cienki (chyba 3mm) i na nierównej ścianie będzie wyglądał kiepsko. Ja bym zerwał panele, wyrównał ściany (jak tynk jest dobry) i kleił. Jak tynk kiepski, to tynkowanie od nowa. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts