Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom magdy martyny i marcina

Recommended Posts

mieszkalismy w takim oto domku przez 7 latek

http://img217.imageshack.us/my.php?image=dsc01344ce1.jpg

a od maja br mamy juz troche inny i wiekszy domek

http://img171.imageshack.us/my.php?image=dsc03060mh6.jpg

ten budynek po leewej bedzie do rozbiórki na wiosne jak skonczymy garaz i pom gospodarcze i tm przeiesiemy troche gratów ze stodoły

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
tynk na elewacji pochodzi z firmy kabe-tynk akrylowy 1,5mm biały,ale lekko juz przybrudzony. deska sosnowa ze specjaklnymi frezami od strony wenętrznej pomalowana lakierem bezbarwnym sciągany na zamówienie z niemiec cena 0k 100 pln za lakier +grunt ,lakier z filtrem uv zapobiegający ciemnieniu drzewa. na dodatek drewno zostało dodatkowo naciągniete parafiną.

martinezbb od dawna jestem wielbicielką domu i długo czekałam na te zdjęcia :D

Dzięki za priva :D

i podobnie jak koleżanka wyżej zapytuję o tynk, kolor

i drewno, czym impregnowales i co to za rodzaj drewienka

Pozdrawiam serdecznie

o ile pamiętam próbowałeś we wnętrzach troche betonu

jak Ci to wyszło?

tynk na elewacji pochodzi z firmy kabe-tynk akrylowy 1,5mm biały,ale lekko juz przybrudzony.

ja też planuję tynk 1,5 z Kabe, masz może jakieś uwagi na jego temat?

deska sosnowa ze specjaklnymi frezami od strony wenętrznej pomalowana lakierem bezbarwnym sciągany na zamówienie z niemiec cena 0k 100 pln za lakier +grunt ,lakier z filtrem uv zapobiegający ciemnieniu drzewa. na dodatek drewno zostało dodatkowo naciągniete parafiną.

jaki profil jest tych deseczek?

i zainteresował mnie ten lakier z filtrem UV, można go stosować z lakierobejcą ?

i ten lakier- grunt, jaki? po co? i dlaczego?

tynk na elewacji pochodzi z firmy kabe-tynk akrylowy 1,5mm biały,ale lekko juz przybrudzony.

ja też planuję tynk 1,5 z Kabe, masz może jakieś uwagi na jego temat?

co do tynku nie ma po za jedna z tego co mi wiadomo firma kabe sie podzieli ła czy cos w tym rodzaju i jeak bedziesz kupowac to dokładnie zapisz sobie typ wszystkich farb, gruntów i tp pozwoli ci to w przyszłosci i uniknąć komplikacji zwiazanych z dobiorem ewentualnych braków - ja tak miałem i był problem z farbą ( brałem białą- podstawową a pani w firmie jaką biała podstawową)

deska sosnowa ze specjaklnymi frezami od strony wenętrznej pomalowana lakierem bezbarwnym sciągany na zamówienie z niemiec cena 0k 100 pln za lakier +grunt ,lakier z filtrem uv zapobiegający ciemnieniu drzewa. na dodatek drewno zostało dodatkowo naciągniete parafiną.

jaki profil jest tych deseczek? sz

szerokośc 150mm na piórowpust

i zainteresował mnie ten lakier z filtrem UV, można go stosować z lakierobejcą ? nie wiem pogadam z zonka ona to załatwiała-ewentualnie dam namiary na goscia

i ten lakier- grunt, jaki? po co? i dlaczego?

grunt dałem rok temu na te deski i sie nic znimi nie działo mozxna juz je wtedy mocowac - deski były mniej narazone na zabrudzenia przy montażu a lakier jako zamkneicie farby po zakończonych pracach na elewacji

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...