gaga2 28.09.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam, szukam dobrych (czytaj: niepodatnych na zniszczenie) oprawek dla mjego 7-latka. Mały nosi okulary od 1 roku życia, zazwyczaj kupuję mu oprawki w Vision Express, bo jest tam blisko i mają umowę "ubezpieczenia" pozwalającą w ciągu roku za półdarmo na 1 wymianę oprawek na nowe. Zazwyczaj korzystałam z tej opcji jeszcze przed upływem roku, ale tego roku mały miał wyjątkową passę: pierwsze oprawki zgniótł zaraz po tygodniu, skorzystałam z opcji i wymieniłam na nowe i no i teraz po trzech miesiącach oprawki pękły. Wqurzona postanowiłam kupić coś zdecydowanie lepszego: są jakieś nowe "kosmicze" technologie, oprawki wyginają się na każdą stronę, podobno sa niezniszczalne i mają tzw. "pamięć kształtu". Tylko że dzisiaj zadzwonili ze sklepu i podali cene 580 zł za same oprawki I teraz pytanie: raczej nie mam ochoty wydawać takiej kasy na okulary, które trzeba będzie wymienić za rok, czy półtorej (dziecko rośnie)... poza tym uważam, że dzieci nie powinny nosić drogich rzeczy. Czy możecie zatem polecić jakąś sprawdzoną markę, może model okularów, który jest nieco lepszej jakości niż to co oferują w Vision Express ale coś co nie dochodzi do magicznych 580 zł? Będę wdzieczna za odpowiedzi, może nasz optyk sprowadzi to dla nas. A może macie też pomysły, jak nauczyć małego większej dbałości o te nieszczęsne okulary. Zastosowanie naturalnej konsekwencji (np. zasada: jedna paraa okularów raz na 1,5 roku, a jak zniszczysz to czekasz na swój termin) jednak nie wchodzi w rachubę, dziecko musi nosić okulary dla zdrowia... Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 29.09.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Z tymi drogimi rzeczami to się zgadzam, ale nie dotyczy to wg mnie okularów. Bo po pierwsze nie widać, że są drogie, sam też nie musi o tym wiedzieć, po drugie - raczej mu nikt nie ukradnie. A jak ma nie zniszczyć, to może nawet warto. Zależy ile płacisz za szkła. Moje dzieci akurat nie noszą okularów, ale wiem, że przy dzieciach stosuje się raczej zasadę: drogie oprawki, tańsze szkła (chyba, że to jakieś specjalne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 29.09.2006 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 przy dzieciach stosuje się raczej zasadę: drogie oprawki, tańsze szkła (chyba, że to jakieś specjalne). dzięki, jeszcze to przemyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 30.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Nasza córcia nosi okulary od 2 lat ( obecnie ma 4 lata).Zawsze inwestujemy w szkła (ale oczywiście bez przesady...).Naszym zdaniem powinny być lekkie, i przy upadku nie tłuc się - bo to jest juz zbyt niebezpieczne. Oprawki mozna kupić w różnych cenach, ale za cały komplet ze szkłami nigdy nie płaciliśmy więcej niż 250-300 zł.Szkła wymieniamy co 6 miesięcy( korekcja wady wzroku i zeza).Oprawki są niezłe, nie odstają od aktualnych trendów mody. Zawsze dopytaj się u optyka, czy w razie wypadku da się sprowadzić część zmienną do okularów. Korzystaliśmy już kilkarotnie z zauszników, które pękały podczas miażdżenia .Wymiana kosztowała 12 zł. Vision Expres musi zarobić przecież na te zniżki: " ile lat - tyle zniżki. " Nikt nie dopłaca do interesu... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts