stegi 28.09.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Czy ktoś z szanownych formuowiczów posiada piec na eko-groszek z takim sterownikiem ? Kupiłem piec firmy per-eko wyposarzony właśnie w ten sterownik jednak mam problemy z ustawieniami funkcji CWU. Instrukcja obsługi producenta sterownika jest zupełnie inna od stanu faktycznego. Menu sterowania nie odpowiada zupełnie temu co jest w instrukcji Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć o co chodzi może nie potrafię czegoś uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawoj 28.09.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jeśli masz włączony tryb letni, to temp. CWU sterujesz wyłącznie ustawieniem temp. na piecu - pompka CWU pracuje non-stop. Jak wyłaczysz tryb letni, to po przyciśnięciu klawisza "wyj" przez kilka sekund masz dostęp do ustawień temp CWU. Jednak działa to tylko przy wyłączonym trybie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stegi 29.09.2006 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Może moje pytanie nie będzie profesjonalne ale jak w tym sterowniku włšczyć lub wyłšczyć tryb letni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawoj 29.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Zajrzyj do instrukcji - tu jest linkhttp://tech-controllers.com/instrukcje.htmlNaciśnij przycisk "opcje", potem przewijaj w dół, aż pojawi Ci się tekst "tryb letni", naciśnij "opcje" pojawią się opcje: zał i wył, wybierasz jedną strzałkami i akceptujesz wybór przyciskiem "opcje". Ja mam sterownik TECH-77, ale obsługa identyczna, Twój ma jeszcze zabezpieczenie przez zerwaniem zawleczki ślimaka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stegi 30.09.2006 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Wielkie dzieki za rady U mnie trochę inaczej sie wchodzi w te opcje. Są ukryte w trybie serwisowym problem mialem w tym ze instrukcja którą dostałem razem z piecem nie miała opisu jak w ten tryb wejść. Na szczeście bez problemu przysłali mi pełną instrukcję z Fabryki per-eko Teraz bede walczył z ustawieniami Jeszcze raz dzieki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stegi 19.10.2006 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 No i mam nowy problem Poustawiałem wszysko temp 60 U1 15 U2 50 u3 15 Histereza na 4 Piec grzeje do 60 po czym temperatura spada do 56 i ponownie sie załšcza (SUPER zgodnie z histerezš ) jednak po kilku takich cyklach nastepuje taki w którym po spadku temp do 57 niestety nie załšcza sie i leci w dół nawet do 40 (ponownie włšcza go dopiero histereza na CWU) O co chodzi ??? co z nim nie tak piec jest nowy czyżby wadliwy sterownik HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymciuch 28.10.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Cześć! Mam taki sam sterownik na kotle Termo-tech, ale jestem kompletnym nowincjuszem. Proszę napiszcie jakie macie ustawienia ale z nazwami funkcji a nie literkami U bo nic z tego nie wiem. Ja na razie ustawiłem tak: temp. na kotle 56 C czas pracy podajnika 8s czas przerwy 52s - czy to prawda ze te dwa czasu muszą w sumie mieć 1 min? wentylator na 3. Nic więcej nie ustawiałem bo nie wiem za bardzo o co chodzi. Przy takich ustawieniach nie osiąga temp. zadanej, cały czas chodzi wentylator a ja nie wiem co mam zrobic Oprócz tego gdy otwieram zbiornik to po jakimś czasie wydobywa się z niego dym. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 30.10.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 nie ma uniwersalnej metody ustawienia, zalezy to od paliwa , ale skoro nie osiąga temperatury , to trzeba zwiększyć dawkę paliwa , czyli zwiekszyć czas podawania , a zmniejszyć czas przerwy . I spędzić kilka godzin zaglądając co jakiś czas do kotła jak się to spala i korygować ustawienia. A ustawiać jest co, bo mozna ustawić : czas podawania, czas przerwy , szybkość nadmuchu , ilość powietrza przysłoną na wenrtylatorze, temperaturę załączaania pompy CO , czas przepalania, histereze CO i CWU, to wszystko trzeba zgrać do konkretnej instalacji i konkretnetgo węgla , więc nie ma innej metody jak spędzić jeden czy dwa dni w kotłowni i bawić się metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 w pełni się zgodzę z pawelurb że należy spędzić w kotłowni kilka wieczorow aby dojśc do indywidualnych ustawień. Ja mam piec ze sterownikiem ST-77 taką przysłali mi instrukcję, natomiast sam sterownik nie posiada wszystkich funkcji np. nie mam w menu casu pracy podajnika, brak jest przepalania. Na razie nie robię tragedii bo nie wiem w czym może mi to pomóc. Czas pracy podajnika widzę ze jest ustawiony gfabrycznie gdy kończy się czas przerwy załącza się podajnik wpycha tłokiem paliwo i wyłącza się. A przepalanie nie wiem do czego służy. Może ktoś z Was ma ten sam problem, i o co chodzi z tym przepalaniem. Dzięki pawelurb za namiary na skład opał€, własnie załadowałem do nowego pieca i testuje jego kaloryczność i ilość popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 w pełni się zgodzę z pawelurb że należy spędzić w kotłowni kilka wieczorow aby dojśc do indywidualnych ustawień. Ja mam piec ze sterownikiem ST-77 taką przysłali mi instrukcję, natomiast sam sterownik nie posiada wszystkich funkcji np. nie mam w menu casu pracy podajnika, brak jest przepalania. Na razie nie robię tragedii bo nie wiem w czym może mi to pomóc. Czas pracy podajnika widzę ze jest ustawiony gfabrycznie gdy kończy się czas przerwy załącza się podajnik wpycha tłokiem paliwo i wyłącza się. A przepalanie nie wiem do czego służy. Może ktoś z Was ma ten sam problem, i o co chodzi z tym przepalaniem. Dzięki pawelurb za namiary na skład opał€, własnie załadowałem do nowego pieca i testuje jego kaloryczność i ilość popiołu. mi już tez sie skończył podajnik węgla więc zaczynam palić tym z tego składu , jak narazie nieźle, pali się dobrze , tyle ze jeszcze musze poczekać, bo jak narazie spala się mieszanka z zasobnika , troche starego i nowego węgla, ale wygląda że jest ok, kocioł szybciej osiaga temperaturę niż na weglu który miałem poprzednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts