furni 16.02.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Faktycznie z tym poliuretanem to przesada.Rozważam jeszcze co lepsze czy Atlas, Sopro, czy Ceresit.Dodatkowo mam już wątpliwości czy rzeczywiście do jasnego gresu konieczne jest użycie białego kleju. Spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni twierdzą że gres może się przebarwić od szarego kleju, inni że biały klej daje się wyłącznie do klejenia jakiś elementów przeźroczystych i naturalnych kamieni. i znowu stoję w rozkroku. Wygodniej byłoby kupić szary klej i nie szukać po hurtowniach białego, ale z drugiej strony nie chciałbym mieć przebarwień na płytkach na samym wejściu do chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 16.02.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 a masz gres polerowany? bo tylko taki wymaga kleju białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furni 18.02.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mam gres polerowany. Ale podpytałem w castoramie i tam twierdzą że do tego gresu nie potrzeba białego kleju a jedynie zagruntować go przed fugowaniem jakąś emulsją.Biały klej wg nich jest do naturalnego kamienia.Kogo nie zapytać to każdy "fachowiec" ma swoją rację, każdy inną. I weź tu człowieku bądź mądry i rób remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 19.02.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Bo białe kleje sa do naturalnego kamienia z tego powodu iż kamień podciąga wodę zarobową z kleju wraz ze znajdującym się w nim cementem . Pisałem o białym kleju bo słyszałem o przypadkach kiedy na jasnych gresach pojawiały się odbarwienia. Zrób tak jak ci mówia w casto i będzie OK. Generalnie nie patrz co jest napisasne na kleju tylko czy spełnia normy. Szukaj kleju z oznaczeniami C2 i S1. Pierwsza to C= cementowy, 2= zerwanie od podłoża nastepuje przy użyciu siły wiekszej niz 1,1 N/mm2, S1= oznaczenie elastyczności kleju. Nie sugeruj sie tym, że na worku napisane jest "elastyczny". Jeżeli ma S1 wtedy jest elastyczny. fajnie by było jakby miał oznaczenie E co oznacza wydłużony czas otwarty czyli po wymienszaniu i nałożeniu na podłoże nie tworzy się tzw naskórek który często bywa powodem odspojenia okładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furni 28.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 No i po remoncie. OSB3 22mm poszła na deski. W miejscu gdzie są kafelki dość gęsto przykręciłem ją wkrętami. Pod panelami trochę rzadziej. Pod gres polerowany dałem Atlas Plus odkształcalny S1 - szary (nie biały). Oczywiście uprzednio Atlas Premium Warstwa kontaktowa na trudne podłoża. Jak na razie nie widzę przebarwień więc wszystko jest ok . Kafle się trzymają i nie wygląda na to by ten stan miał się zmienić. Jedyne co to wydaje mi się że klej nie sechł zbyt szybko (jak na betonie), ale to pewnie dlatego że osb nie ciągnie wody. Dzięki Panowie za wszelką pomoc i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 01.03.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Altal premium i prestige to jedno i to samo tylko dla innej sieci handlowej. Nazwa zmieniona zeby uniknąc "wojny cenowej".OSB powinno sie układać w 2 warstwach na mijankę ale wolnoć Tomku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodnisty 05.02.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Po ciężkich przeprawach z ekipą budowlaną za kładzenie płytek chce się zabrać sam. Czy dam radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts