Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele klejone do podłoża -czy ktoś tak ma???

Recommended Posts

Może pytanie głupie, bo wiem że panel to z założenia "podłoga pływająca"...

Jednak słyszałam że stosuje się taką metodę kładzenia paneli w celu znacznej eliminacji nieznośnego ich stukotu. Czy ktoś z Was spotkał się z tym? Jeśli tak to jak się to sprawuje, jakiego kleju użyć i czy kleić na gołą posadzkę czy jak?

Właściwie co może się stać jeśli przykleimy panel do podłogi? -bo zjawisko rozszerzalności termicznej w przypadku laminatów chyba nie występuje.

Doradźcie,pliiis :-?

Paneli się nie kleji z uwagi na kurczenie i rozkurczanie się desek. Jeśli je przykleisz deski się powyginają, zrobią się szpary, popękają zamki itp. Ważna jest też dylatacja wokoło ściany i przy wejściu (min 1cm).

Daj podkład min 5mm i będzie ok. lub kup panele z systemem wyciszającym.

można klejic panele do podłogi, jest wtedy stabilniejsza, żaden panel nie wyskoczy np. po środku pokoju:) wejdź sobie na strone http://www.multipodlogi.pl maja duży wybór i konkretne info, korzystałam z ich usług są wporzo :D

Ale z MYSIA103 to bystrzacha. :wink: Wy tu gadacie o laminatach a on Wam nawija o drewnie. :lol: To jest profesjonalizm na miarę XXI wieku: być o krok przed potrzebami klienta!!! :lol: :lol: :lol:

A tak na marginesie: podłóg laminowanych nie kleimy do podłoża pod żadnym pozorem. Przy pierwszym załamaniu pogody (chodzi o gwałtowny wzrost wilgotności powietrza i jej wpływ na pracę poszczególnych paneli) laminat pokruszyłby się na łączeniach. :roll:

podłóg laminowanych nie kleimy do podłoża pod żadnym pozorem. Przy pierwszym załamaniu pogody (chodzi o gwałtowny wzrost wilgotności powietrza i jej wpływ na pracę poszczególnych paneli) laminat pokruszyłby się na łączeniach. :roll:

No i o taką konstruktywną odpowiedź mi chodziło :D -teraz wiem że kleić paneli do podłogi nie będę!

Dziękuję uprzejmie :oops: