Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zgroza Ozdoby swiateczne w supermarketach juz we wrzesniu

bryta

Recommended Posts

Nefer, premiumpremium - jednak nie jestem całkiem sama w poglądach :)

Nefer już ma wypracowane, ale premiumpremium - daj znać jak poszło.

U mnie po takim postanowieniu i wdrożeniu - przez dwa lata było bardziej niż drętwo. Mnie przeszkadzało umiarkowanie, bo choć mam dobrych teściów to nie przepadam za nimi, ale mężowi było przykro.

Nefer, premiumpremium - jednak nie jestem całkiem sama w poglądach :)

Nefer już ma wypracowane, ale premiumpremium - daj znać jak poszło.

U mnie po takim postanowieniu i wdrożeniu - przez dwa lata było bardziej niż drętwo. Mnie przeszkadzało umiarkowanie, bo choć mam dobrych teściów to nie przepadam za nimi, ale mężowi było przykro.

A bo to zawsze tak jest - komuś jest przykro, komuś jest żal, ktoś się obraził... Ale tak nie można.

Nie można każdego z osobna uszczęsliwiać swoim kosztem. I nie można uszczęśliwiać "na siłę" :roll:

Ja mysle, ze to, co jest dobrego w swietach, zalezy chyba od nas w najwiekszej mierze, od naszego podejscia i to czy beda takie, jak Ty opisalas, czy zupelnie inne zalezy tylko od Ciebie - moga byc piekne, i to Ty je ksztaltujesz :D :p :D

To chyba jest sedno sprawy.

Nie da się jednoosobowo odpowiadać za kształt świąt. Jest to moment totalnego uwikłania w zależności, konflikty interesów i poglądów, i całkowitego ubezwłasnowolnienia.

Tak zgadza się, jednakże pod pewnym warunkiem. Dzieje sie tak wtedy, kiedy na codzien tez jestes uwikłana. Ja nie jestem. Nie znaczy, ze mam rodzine idealna. Poprostu sprawy juz dawno zostaly jasno postwawione i juz.

Na palcach jednej ręki mogę policzyć polskich znajomych, którzy nie mają corocznych przykrości w związku z konkurowaniem teściów.

Dolicz mnie to może Ci tych palców zabraknie :)

Ale przecież nie zostawię najbliższych, którym moja obecność jest wtedy potrzebna do szczęścia

No to skoro zyjesz poto zeby inni byli szczesliwi to do kogo pretensje ?

Tylko raz w zyciu zrobiłam rajd od jednych teściów do drugich ( z 3 miesięcznym dzieckiem) na Wigilię.

NIgdy więcej.

Od 14 lat robię Święta u siebie - zaproszeni są rodzice, ale albo przychodzą albo nie. Jeśli się kogoś o coś prosi i oczekuje spełnienia prośby to juz jest szantaż a nie prośba :) Więc każdy ma wybór.

A ja mam SWOJE święta, w SWOIM mieszkaniu, ze SWOJĄ rodziną - i jestem szczęśliwa jak prosię :):)

Ile tych teściów masz???i jednych i drugich? :D .Zgadzam sie troszku z Toba ale nie dokońca.Zawsze dąże do tego ,żeby wszystkich najbliższych posadzić przy jednym stole.Obojetnie u kogo ma być wigilia.Kocham swoją rodzine ale uwielbiam jak wszyscy są razem w tym dniu,powtarzając moim dzieciom ,żeby nigdy nie zapominali o tej tradycji.To wyjątkowe świeta i zgadzam sie z tym ,że nie można ich "reklamować" już we wrześniu.Musi być klimat.Jeżeli tak wcześnie pojawia się to i owo na wystawach to i tak mnie nie rusza.Czekam na tą gonitwe za .......świętami

Równie dobrze mogliby sprzedawać deski surfingowe na przyszłe wakacje.

To nie to samo. To posezonowa wyprzedaz. Ale trop dobry.

Moze oni nie chca zajmowac miejsca w magazynie swiatecznymi ozdobami? .... Kurcze chyba jednak przestana je zdejmowac i caly rok bedzie swiateczny. Ja sie nie ciesze , wole swieta tylko w grudniu.

Równie dobrze mogliby sprzedawać deski surfingowe na przyszłe wakacje.

To nie to samo. To posezonowa wyprzedaz. Ale trop dobry.

Moze oni nie chca zajmowac miejsca w magazynie swiatecznymi ozdobami? .... Kurcze chyba jednak przestana je zdejmowac i caly rok bedzie swiateczny. Ja sie nie ciesze , wole swieta tylko w grudniu.

Ja miałam na myśli Przedsezonową Promocję - Posezonowa Wyprzedaż była w lipcu :lol: