Gość 29.09.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 czy ktoś wie może, gdzie w okolicach Krakowa/Wieliczki mogę kupić stare podkłady kolejowe ??? Jeśli tak, to proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 29.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Nie wiem po co Ci podkłady (drewniane, jak się domyslam), ale czytałem gdzieś kiedyś, że ich stosowanie np. w ogródkach nie jest wskazane ze względu na środki chemiczne jakimi się je impregnuje...I chyba z tego też powodu ich popularność spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 O! Nawet w starych, z rozbiórki? Czytałem, że po kilkunastu latach olej kreozotowy, którym są nasączone przestaje z nich wychodzić, a potrzebneby mi były do umocnienia skarpy na naszej działce. Nie lubię jakoś betonu, a innego pomysłu ni mom.Chba, że ktoś wie, jak mozna zabezpieczyć przed niszczeniem np stemple sosnowe - mógłbym je wykorzystać, bo mi zostały... Tylk co zrobić, żeby wkopana z nich palisada nie przegniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 olej kreozotowy - silnie toksyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.09.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 A ja widzialem dom wykonany z takich podkladów. Stoi juz kilkanascie lat.Teraz jest otynkowany i niewidac z czego jest postawiony ale nie zycze nikomu pózniej takiego domu kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 29.09.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 radi...jak zamierzasz rozwiązać problem wkopania ich w ziemię...mnie tez interesuje ten temat.. bo też mi sie podkłady podobają....ale jestem zdania że w ziemi to zgnija za 5 lat... zauważ że na torach leżą na kamieniach...chyba że chcesz je osadzić właśnie na drobnym kamieniu i obsypać... po drugie jak sądzisz? w upalne lato podkłady czuć impregnatem i wydobywa sie z nich coś jak smoła... chyba to nie jest miłe, zwłaszcza dla bosej nogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.09.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Zakład Linii Kolejowych w Krakowie Kraków, Plac Matejki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts