mmplus 09.04.2003 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Czy ktos buduje Niezapominajke? Wyszukalam ze "dociak" byl kiedys tym projektem zainteresowany ale nic poza tym.Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.04.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 mam namiary na Dociaka jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.04.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 A tak w ogóle to Dociak wziął się za Słoneczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmplus 10.04.2003 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Tak przypuszczalam, ze nie buduje Niezap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania73 22.09.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Proszę, jeżeli ktoś wybudował dom według tego projektu podzielcie się zdjęcia Waszych kuchni bo ja jestem na etapie przymiarek meblowych i nie mam pomysłu.pozdr.anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alcest 18.04.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam Wraz z Małżonką szukaliśmy gotowca. Najbliżej naszych oczekiwań był projekt "Niezapominajka" z pracowni Horyzont. Po skontaktowaniu się z Horyzontem udało się ustalić, osoby które budowały wg tego projektu. Skontaktowaliśmy się za pośrednictwem pracowni i umówiliśmy z Właścicielem na obejrzenie jego budowy. Opłacało się przebyć ok 400km. Po spotkaniu podeliśmy decyzje co u Nas chcemy zmienić i jak. Tutaj link do oryginalnego projektu My pozmienialiśmy kilka rzeczy: - zrezygnowaliśmy z okien od zachodu (granica z sąsaidem) - położenie schodów - rozkład pokoi na parterze Co do rozwiązań to: Ogrzewanie (*1): - piec olejowy - ogrzewanie mieszane - podłogowe, grzejniki al (Purmo) - kominek (grzeje tylko szyba, bez pł. wodne DPG) Wentylacja(*1) - rekuperacja C.W.U. (*1)- wykonanie "plastik" Wentylacja (*1) - Rekuperacja Inne: Odkurzacz centralny (*1) Okna - PCV - Thermic 90 z Okno Plast Kraków (*2) Brama Garażowa: - Normstahl (5000x2350) z automatyką) (*3) Ściany zew.: - Ytong 36,5 - YTONG ENERGO Dach: - Tondach Holenderka 11 (*4) - Okna dach - fakro - okna obrotowe FTP-V U3, FTP-V U5 (*4) - Rynny - plastik No i to chyba chwilowo na tyle. Jeżeli macie pytania to pisać śmiało Powodzenia na Waszych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixxer 09.06.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/niezapominajka/0/231 Proszę hobbystów i wszystkie osoby o komenatrze i spostrzeżenia na temat tego projektu:) Czytam od dawna forum i zauwazyłam że burza forumowa mózgów już nie jeden projekt poprawiła:) Moja działka ma ok 19,50m długa okolo 40m wjazd od poludnia rowniutka prostokat. Koniecznie szukam parterówki ponieważ córeczka jest niepełnosprawna i chcemy żeby w pełni uczestnicyzła w naszym zyciu. Z góry dziękuje za sugestie i pomoc:) Ten dom chcielismy kiedyś wybudować ale nie zmiesci się http://www.domus.wroc.pl/projekt/proxima-i/rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts