bul 29.09.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 No właśnie, gdzie mają się zakańczać ich krawędzie, te pod skosami? Czy mają podpierać krokwie, czy "wchodzić" w przestrzeń pomiędzy nimi (ale wtedy co z ociepleniem?), czy być poza krokwiami (a wtedy co z płytami GK?). Czy ścianki działowe powinny podpierać jętki? Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.09.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 tez mnie to interesuje jak poprawnie to powinno wygladac bo czuje ze u mnie scianki murowane sa wykonane niepoprawnie tzn przy skosach dochoda do foli i wiem ze w tym miejscu sciana moze przemarzac. Scianki takze praktycznie dochodza do jetki tzn jest miedzyt nimi szczlina ale 2, 3 milimetrowa ale nie wiem czy jest ona wystarczajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 03.10.2006 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Nprawde nikt nie ma na to patentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.10.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Scianki powinny dochodzic do folii - skosu poddasza. Scianki dzialowe czasami podpieraja jetki ale scianka nie jest elemetem konstrukcyjnym i jako taka obciazen z konstrukcji dachu nie powinna przenosic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 03.10.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Nprawde nikt nie ma na to patentu? Na rigips.pl w dziale "Etapy zabudowy" jest ten patent. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts