Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK POKŁADOWY

darpil

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Projekt jest ........... niezwykły.

To, że drogi, że za duży - nie przejmuj się - każdemu według potrzeb :)

Na pewno nie jest tuzinkowy.

Rzeczywiście to duże przedsięwzięcie - ale do odważnych świat należy. Mnie ten projekt bardzo intryguje - strasznie jestem ciekawa jak wygląda "na żywo". Mam wrażenie, że będzie piękny. Odpowiednio oświetlony rzuci na kolana każdego, kto go zobaczy. Tak coś czuję - czekam na ciąg dalszy.

• 2 weeks później...

Darpil,

w jakiej gminie Ty się budujesz, a jaka gmina szykuje mieszkańcom takie niepodzianki??? :o :evil:

Ja również planuje budowe ok. 50 km od warszawa (na zachód) i boje się własnie takich sytuacji, na które nie bede miała wpływu, a które nie pozwola na realizacje moich marzeń o domu w spokojnej i czystej okolicy.

pozdrawiam,

Magda

problem lotniska nie tyle polega na bliskości jego (oczywiscie do pewnego stopnia) co do miejsca położenia domu w stosunku do pasów startowych. Obecnie mieszkam ok 10 km od Okęcia i jest dobrze. Tylko do momentu kiedy zamykają jekies pasy startowe i zmieniają kanał powietrzny którym samoloty podchodzą do ladowania. Wtedy huk jest tym większy im wiekszy samolot ląduje. Naprawdę nie do wytrzymania.

Swoją drogą też mnie to czeka jeśli pobuduje sie tam gdzie mam działkę. Mszczonów kandyduje do lokalizacji podobnie jak Sochaczew.

Ale to i tak jest drobiazgiem wobec tej utylixzacji.

W każdym razie zyczę Ci spokojnej inwestycji bez żadnych niespodzianek.

• 3 weeks później...

A moze faktycznie kupic dzialke w innym miejscu..,bo jak znam zycie, to protesty wiele nie dadza... :roll:

Projekt domu, nietypowy, duzy, drogi w budowie (sam dach bedzie maly majatek kosztowal) i ogrzewaniu.., ale jak to nie jest dla Was problem, to tylko sie cieszyc, bo na prawde nie wiele takich... :D Jak dla mnie to bardziej rezydencja niz dom. :wink: Pasuje do niego basen i bardzo duza dzialka, aby bylo miejsca i na trawniki i na drzewka i na kwiatki... :p Gdzies w oddali na koncu dzialki wlasna stajnia z konikami i domek dla milego pana z rodzinka opiekujacego sie dzialka i tym wszystkim... :wink:

• 1 year później...

To już chyba ze 2 lata jak się wożę. Spalarnia - ta najgorsza - odpadła. Duuuużo pracy przy tym było. Na szczęście sporo ludzi rozumiało problem i pomogli.

W tym czasie uzyskałem pozwolenie ale po drodze inne sprawy się posypały więc na razie leży odłogiem. Myślę, że muszę przełożyć plany do przyszłego roku. Na razie intensywnie przygotowuję się teoretycznie.