Astomar 29.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Proszę o radę, wiem że temat może był omawiany lecz rudno mi znaleść opinie na temat bloków do budowy ścian Silka czy Porotherm a może Max. Co jest lepsze i czy warto wydać wiecej ? Tak czy inaczej przewiduję ocieplanie styropianem ścian.Ile przypada pojedyńczych pustaków na 1m2. Może jest dostepna strona www z informacjami na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.09.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 silkaalbo maxalbo nie - porothermczekaj, czekaj już wiem - ytonghm, a może...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Będe okrutny kategorie -9 dioptrii temat np. o silce i ogólnie silikatach jest widoczny jak byk na tej stronie , trudno nietrafić.... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964&sid=c6e7ddd1fc72c1ce5d8ecfacfffb2665 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 29.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Zdecydowałeś sie ocieplac styropianem bez dyskusji co lepsze wełna czy styropian , a masz watpliwosci co do sciany?Moim zdaniem wełna , uważam że styropian to nie materiał budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.09.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Zdecydowałeś sie ocieplac styropianem bez dyskusji co lepsze wełna czy styropian , a masz watpliwosci co do sciany? Moim zdaniem wełna , uważam że styropian to nie materiał budowlany. ...jako ,że masz w przydomku liar to ja Ci nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.09.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Proszę o radę, wiem że temat może był omawiany lecz rudno mi znaleść opinie na temat bloków do budowy ścian Silka czy Porotherm a może Max. Co jest lepsze i czy warto wydać wiecej ? Tak czy inaczej przewiduję ocieplanie styropianem ścian. Ile przypada pojedyńczych pustaków na 1m2. Może jest dostepna strona www z informacjami na ten temat. słuchaj moja rada jako swiezej budowniczej -wez kup to co najtansze aktuanie (jesli ocieplasz styro) a jesli masz ochote szybko wykanczac i nie denerwowac sie z innymi ekipami ds. ocieplania to kup cos jednowarstowego - tez bierz co aktualnie najtaniej tendencje sa rozne w tym roku jest moda na to, w tamtym na cos innego ja wzielam ph30 na zewnętzne i bk 24 (biały) do srodka i mysle sobie wlasnie caly czas po cholere na zewnętrzne sciany był mi ten ph? czego bym nie brała - BK innego niz bialy, kermazytobetonu z przewaga betonu. reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 30.09.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 też się zastanawiam z czego budować - u mnie chyba wygra max ale czy to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.09.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 jesli tanio i bedziesz ocieplała to bardzo dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.10.2006 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 optuje za porothermem 44 ale mówia,że to tez trzeba ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 01.10.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 porotherm podobno wystarczy ocieplic 6 cm styropianem i to jest juz ok - ekipy budujace tak twierdza () Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.10.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 aha.rozumiem , ze mowisz o ph25pewnie bez ocieplenia też mozna tam mieszkackwestia kasy jaka pozniej placisz za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Zdecydowałeś sie ocieplac styropianem bez dyskusji co lepsze wełna czy styropian , a masz watpliwosci co do sciany? Moim zdaniem wełna , uważam że styropian to nie materiał budowlany. Edward faktycznie kłamie. Użyj funkcji "szukaj" - tam znajdziesz wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vernik 13.10.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 WItam. To mój pierwszy raz na Forum. A teraz do rzeczy: zamierzam budować ścianę tradycyjnie czyli na zewnątrz max a na wykładce suporex oczywiście z luftem.Wszystko bez dodatkowego docieplenia. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.10.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam Jest wielu wteranów na tym forum to widać po rocznej obecności na forum ale po roku czytania to protherm jest naj..najjj. materiałem na ściany... sprawdzony .. ponadczasowy POZDRÓWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.10.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Podstawową zaletą maxa jest cena i łatwość układania połączona z trudnością spaprania roboty, reszta to same wady: trudności w utrzymaniu jednakowych rozmiarów bloczka, pękanie, aby coś powiesić trzeba używać specjalnych kołków, trzeba dobrze docieplać itd. Przy obecnych cenach bardziej opłaca się BK czy silka, nawet jeśli ktoś "dla pewności" dociepli toto styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 15.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 porotherm podobno wystarczy ocieplic 6 cm styropianem i to jest juz ok - ekipy budujace tak twierdza () Nie one tam będą mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster ryszard 15.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 porotherm 44 nie trzeba ocieplać zatynkować i to wszystko masz kalkulator to llicz co się bardziej opłaca postawić ściane jednowarstwowom czy dwuwarstwowom ja za 1m2 przy steropianie grubości 10 cm na gotowo z tynkiem biore 85zł zależy jaki jeszcze tynk, ocieplenie nie jest tanie, ci co mieszkajo w domach wybudownych z porotherm nie nażekajom a rachunki za ogrzewanie nie są duże budujemy dużo bardzo dużo z porotherm jeszcze trzeba dobrze zrobić to wszystko myśle o zaprawie ocieplonej do murowania o nie dużych fugach lecz to firmy zmartwienie zobacz jaki ma współczynik Kściana z porotherm 44 norma jest K-0.50m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezzmam 30.01.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja mam zamiar wybudować porotherm'em 44,ale zabijacie mi klina W końcu trzeba ocieplać czy nie ?? Czy jest tu ktoś kto wybudował już porotherm'em i mieszka już w domku?? A jeśli nie porotherm to co?? co lepiej trzyma ciepełko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.01.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 jezzmam poszukaj na forum taki wątek był już wałkowany. Są tacy co docieplają, są tacy co tego nie robią. Ja znam jednego co docieplił PTH44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezzmam 31.01.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Tak szukałam szukałam i wszędzie jest to samo--nikt nie umie powiedzieć czy ocieplać czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts