Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki dziewczyny za opinie. Mi też bardziej się podoba wersja nr 2 i chyba na nią się zdecyduję :-)

Venus - co do tych witrynek nie jestem przekonana. Czyba jednak lepiej to wygląda z podziałami - choć może to tylko sugestia obrazka jaki jest w gotowym projekcie.

Psosin - bardzo ładny ten Twój kominek. Dzięki tej fotce jestem w stanie sobie wyobrazić jak będzie on wyglądał w realu. Bo cały czas się zastanawiałam czy nie będzie wrażenia, że stoi on "od czapy" na środku pokoju. Też chcemy go obmurować cegłą/płytką klinkierową ręcznie robioną - postarzaną i taką samą ścianę tam gdzie ma być TV - czyli w naszym przypadku na ścianie powiększonego salonu. No czyba, że koncepcja się trochę zmieni bo mam jeszcze trochę czasu. A Ty Venus jak zamierzasz zaaranżować kominek ?????

Tekla zapraszam do watku o naszej mirabelce :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159751-Dom-w-Mirabelkach-moje-wn%C4%99trza-wizualizacje-i-inspiracje&highlight=mirabelkach

Kominek caly prosty z rama portalowa + polki po bokach na drewno i cos jeszcze, kolor bialy, sciany biale, tylko wnetrze polek w kominku wylozone cegla postarzana czerwona + sciana tv cala w cegle :-)

Oj :( ja juz sie nie przejmuje, bo z kazdej inspekcji wracam ciezko chora (widzac postawe fachowcow i ich zadowolenie)

Ale chlopaki dobrze pracuja, pomarudza pomarudza, ale co trzeba i jak trzeba zrobia :)

I pomyslec ze moze za miesiac bede juz wszystko zamawiac i montowac i kafelki ukladac!! jak ja na to czekam!!

Tynki wewnetrzne odebrane!! :D

Tekla drzwi juz zamowione?

Jeszcze nie :-) A jak Wasze tynki ? Zadowoleni jesteście ??? A propos. Możesz mi napisać (może być na priva) ile Wam fachowcy policzyli za 1 m2 tynku zewnętrznego na gotowo ??? Bo mnie cena fachowców z Mazur powaliła. Możesz mi też napisać ile chcą za samą robociznę to będę miała jakiś punkt odniesienia. U nas będą tynki mineralne ze względu na wilgoć. Wy pewnie zrobicie akrylowe. Tak czy siak proszę napisz mi. Z góry dziękuję :-)))

Jestesmy bardzo zadowoleni, chociaz poprawek nie udalo sie uniknac :-)

Od metra dokladnie nie powiem ile to kosztowalo, ale za wyrownanie scian, a w niektorych miejscach jak sie okazalo bylo odchyly nawet do 4 cm i otynkowanie calego domu wewnatrz wyszlo 20 000 :) Tynk cementowo-wapienny

Ocieplenie zewnetrzne, tynki silikonowe, 15 cm styropian grafitowy z frezem --> 110 m2

No to niezłe są te ceny. Czyli jak nam policzyli 100/pln za metr to jest to cena normalna ?????

Nasze tynki wewnętrzne (maszyna Knauf) do d....y. Mam wrażenie, że wszystko do poprawy. Na razie zatrzymaliśmy część wynagrodzenia, ale to przecież nie o to chodzi. Ludzie mówią, że jak dobrze się zrobi maszynowo to nie trzeba zaciągać gipsu. A u nas szkoda gadać. Zazdroszczę Wam Waszego entuzjazmu. Mi ręce opadają bo każdy mówi jaki to super fachowiec a prawda jest dramatyczna. Tylko kasę to by od razu chcieli mówiąc, że według nich to wszystko jest w porządku