Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no zewnetrzne wlasnie 110 za m2 :)

Ja jestem zadowolona z tynkow wewnetrznych, jak dla mnie to gladkie jak pupa niemowlaka :) nawet tam gdzie bylo poprawianie nie widac roznicy, bo ladnie dotarte. Kazdy kontakt zostal sprawdzony z poziomica w reku jak i wszystkie piony .

Tekla zapraszam na budowe jak tylko skoncza ocieplac i tynkowac dom z zewnatrz, bedziecie mogli sie dokladniej przyjrzec i porozmawiac z narzeczonym, bo on pilnuje spraw technicznych :)

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Venus :-))) Na pewno podjedziemy. Dajcie tylko znać kiedy skończycie:-) Sama jestem ciekawa jak ta nasza Mirabelka wygląda w kolorach :-)

no zewnetrzne wlasnie 110 za m2 :)

Ja jestem zadowolona z tynkow wewnetrznych, jak dla mnie to gladkie jak pupa niemowlaka :) nawet tam gdzie bylo poprawianie nie widac roznicy, bo ladnie dotarte. Kazdy kontakt zostal sprawdzony z poziomica w reku jak i wszystkie piony .

Tekla zapraszam na budowe jak tylko skoncza ocieplac i tynkowac dom z zewnatrz, bedziecie mogli sie dokladniej przyjrzec i porozmawiac z narzeczonym, bo on pilnuje spraw technicznych :)

Z nowosci :D Panowie juz tynkuja dom z zewnatrz kolorem - jak sami powiedzieli, dobrze, ze wreszcie jakis inny kolor, bo kazdy wybiera tynk lekko zolty. Nie wiem jak to wyjdzie na zdjeciach, zreszta jeszcze na zywo nie widzialam bo wybieralismy z probnika ale nie chcielismy miec wlasnie takiej wanilli wpadajacej w zolty kolor a bardziej cos jasnego jak bardzo rozbielona kawa z mlekiem :-)

Jak pogoda dopisze to do konca tygodnia budynek bedzie gotowy i zostanie do wybrania kamien i odciecie na kukulce, bo narazie bedzie machnieta tym kolorem co i reszta.

Jutro odbior - jezeli pogoda pozwoli ocieplenia budynku otynkowanego!! :D

Tak bylo w tym tygodniu:

----

Tak jest dzis:

----kolor w sloncu podobno razi po oczach, ale jest bardzo jasna kawa z mlekiem, zreszta jutro skontroluje :-)

a to zrobila nam ekipa na budowie...

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/P9168580_h555.jpg

Edytowane przez Venus_m

nie mam chyba fotki poprostu to ginie w cegłach, tesciu zrobił specjalną ramkę na wkrecane sróby, ale on ma "racjonalizatorskie" pomysły;-))))

znalazłam taką fotkę:

http://lh5.ggpht.com/_ixzsC0gDalg/TJSiyOhENcI/AAAAAAAAAMY/zU4dlLFNilo/s640/DSCN3719.jpg

a tak wyglada w całosci

http://lh3.ggpht.com/_ixzsC0gDalg/TIOtKzzg_pI/AAAAAAAAAK4/NVPAu6CKF5g/201009041049.jpg

Kurde a my wczesniej o tym nie pomyslelismy i teraz kombinujemy, bo tez nie chce miec tych uroczych drzwiczek na wierzchu :-)

Mysle, ze w tym tygodniu bedziemy miec zdjecia ocieplonej i pomalowanej mirabelki, niestety bez kamienia i odciecia kolorem luku, w najgorszym przypadku dopiero w weekend.

Wybraliscie juz kolor? :-)