RL 17.07.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 psosin ciekawi mnie jak rozwiazaliscie oswietlenie domu z zewnatrz, mozesz sie pochwalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 17.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 RL tzn o co pytasz? mamy sporo wyprowadzonych punktów swietlnych i w podbitce i na mury. Bedzie około 12 lamp natynkowych takich:http://el-handel.dk/Graphics/Products/2403_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 18.07.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 my zrobilismy tylko kinkiety na srodku balkonow i na scianie skosnej przy tarasie no i nad wejsciem. Natomiast w podbitce nie planujemy robic oswietlenia zmierzchowego bo akurat mamy latarnie przy rogu dzialki wiec teren jest w miare oswietlony. Pytajac myslalem glownie o jakims oswietleniu w poziomie tarasu albo jakis sciezkach wokol domu. Te 12 lamp natynkowych jak chcecie rozmiescic tzn gdzie i dlaczego akurat tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 18.07.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 koło wejscia, na tarasie, na balkonach, koło bramy garazowej.. ogolnie dookołoa domu;-) co do oswietlenia ogrodu nie mamy koncepcji jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.07.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 To tak jak my, wazne aby sie wprowadzic w tym roku lub na wiosne nastepnego roku, bo pozniej to ogarnianie slubu nas juz czeka Z ogrodem to jak narazie mamy w planach zatrudnic projektanta, bo ogrodnicy bardzo z nas kiepscy. My podobnie, jak pisal wczesniej Robert oswietlenie nad wejsciem balkony i skos na tarasie, garaz u nas jeszcze nie gotowy, pozniej bedziemy o tym myslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 19.07.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 A likwidowaliscie tez ten filar na tarasie i poszerzaliscie przez to jadalnie? bo my tak zrobilismy i wysunelismy troche ten wykusz od strony ogrodu zyskujac kolejne pare cm.. Nam marzy sie przeprowadzka do jesieni.. pieknie wszystko wysycha, podłogowka tez wysuszyłą jastrych.. pod koniec sierpnia przyjezdza podłoga a we wrzesniu bedzie elewacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.07.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) Zazdroszcze, juz tego etapu u nas powoli, ale do przodu. Nie likwidowalismy filara na tarasie, poniewaz po1 to nie pomyslelismy po2 jak pomyslelismy to ja bylam temu przeciwna po3 dobrze jest jak jest Btw czy mysleliscie o zamowieniu drzwi wewnetrznych u stolarza drewnianych? U mnie na podlasiu stolarz za drzwi wewnetrzne razem z maskownica i oscieznica policzyl drzwi wewnetrzne w sosnie za 1000 zł a debowe 1200. Edytowane 20 Lipca 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 20.07.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 zastanawialismy sie a i owszem o ale jak zobaczyłam drzwi znajomych pieknie rozsychajace sie to dziekuje;-) A macie juz pomysł na łazienki i na kominek? My walczymy z gorna łazienką;-(( ciagle wychodza jakies zmiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.07.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Drzwi rozsychajace sie nie wiem, byc moze wyjdzie to po jakims czasie. My jestesmy zwolennikami drewna niz plyty w okleinie, chociaz niektore sa tak ladne, ze moglabym zaryzykowac, ostatecznie jak wyjdzie nie wiem Łazienka dolna kafelki Amanda/Alex seria grafitowo szara + sciana pseudo betonowa polaczona z zabudowa oblozona fornirem drewnianym w kolorze jasnego drewna Wizualizacje mozesz zobaczyc w watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159751-Dom-w-Mirabelkach-moje-wn%C4%99trza-wizualizacje-i-inspiracje&highlight=mirabelkach mialam temat prowadzic, ale jakos stracilam ochote, a na dziennik budowy raczej nie mam tyle dyscypliny Łazienka na gorze: aktualnie prowadzi kolekcja Tubądzin Sirocco kolory czekolada piasek i bordo bez zieleni, ale ciagle jeszcze nad tym myslimy. Szkoda ze polskie marki nie daja duzego wyboru tak naprawde, przynajmniej nam, a na wloskie plytki za 1200 zł za m2 nas nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 21.07.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Hehehe usmiałąm sie troszke bo nasza dolna łazienka to Amanda/Alex tyz;-)))) szara głównie z jasnych kafli i z ciemnymi kwiatami;-))A górna łazienka to Sensual Paradyza i do tego biała płytka Diana z Pilcha. Tez polskie;-) e tam ja wolałam i tak polskie płytki przez chwile nie moglismy dopasowac nic do sensuala jasnego wiec szukalismy w płytkach włoskich i hiszpanskich i całe szczescie ze znalazłam cos co mi sie podoba polskiego;-)))No ale widze ze wasza dolna łazienka ma byc exclusiv;-)) a ta fototapeta z merlin to jak? naklejana? czy co?My mamy inne ustawienie w dolnej łazience rozbione na etapie budowy i działówek wiec kibelek jest po prawej stronie, na wprost umywalka a po lewej we wnece prysznic.. Jestem ciekawa jak góra ma u was wygladac przygotowana przez architekta? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Widocznie podobne plytki sie nam podobaja, a seria Diana z Pilcha sliczna, nie widzielismy jej wczesniej, dzis jedziemy jeszcze pogladac inne kolekcje Dolna lazienka z zalozenia nie ma byc bardzo funkcjonalna a bardziej ladna, oczywiscie co dla kogo ladne Czy exlusiv to nie wiem, moze sprawia tylko takie wrazenie. Amanda/Alex u nas ciemna podloga i sciana na ktorej jest miska podwieszana bedzie w ciemnych sciennych kaflach lub w czyms przypominajacym beton. Z ta fototapeta to sa tez dobre kwiatki, papierowa byc nie moze no bo to lazienka. Dowiedzialam sie ze fototapeta moze byc na laminacie, z tym ze okazalo sie ze nikt mi tego nie chce wykonac, widac technologia za bardzo zagraniczna jeszcze Jednak na szczescie jedna firma z Białegostoku taka fototapete wykona za nieduze pieniadze na linoleum czyli jakby takiej wykladzinie, a sposob mocowania jeszcze nie wiem, bo az tak mi sie narazie z tym nie pali Problem jest tylko w tym ze nie moge nigdzie znalezc obrazka marylin monroe w duzej rozdzielczosci, skoro fototapeta ma miec 2,30m na 1,20 Chcialam kupic na jednej ze stron gdzie placi sie od rozmiaru obrazka ale tam sa tylko stylizowane, a nie z nia w roli glownej. Jezeli nic nie znajde to beda marynarze lub cos latwo dostepnego, w kazdym razie na pewno czarno-biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Bylismy wczoraj na Bartyciej i szukalismy plytek Diana z Pilcha i nic! W internecie do wyboru do koloru, a w sklepach pustki. W kazdym razie upewnilismy sie co do Sirocco Tubądzina ale ja koszmarnie zachorowalam na zagramaniczne plytki Impronta Ceramiche seria e_motion!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 24.07.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 to fakt ze Pilcha u nas tylko w jednym sklepie znalezlismy.. ja jestem za tym zeby nie zamawiac nic w ciemno ale obejrzec na zywo, niestety w wiekszosci jest przekłamanie kolorystyczne w katalogach;-(A te E motion to fajne;-) takie Glamoure;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.07.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 No piekne sa, ja lubie monotematyczne lazienki niestety narzeczony mniej, wiec w opcje zawsze wchodza 3 kolory z tym ze te dodatkowe kolory zielony,niebieski sa bardzo lekkie i pastelowe prawie nie odrozniajace sie od bialego, tylko roz jest widoczny ale to juz za babska lazienka jak dla niego Psosin ile odstaje wasz kominek od sciany tj. glebokosc? My byslismy dzis na dzialce i jestesmy przerazeni, jezeli zrobimy kominek jak wasz, a chcemy tez taki prosty, nowoczesny to calkowicie zasloni nam wykusz, probowalismy dzis Byc moze macie mozliwosc wstawienia zdjecia kominka z boku patrzac jakby od wejscia z holu do salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Venus dzisiaj postaram sie zmierzyc ale wez pod uwage ze my mamy powiekszona jadalnię o ten podcien przy wyjsciu na taras. Tymczasem robi sie łazienka na górze:http://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3446.jpgi prysznichttp://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3447.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jezu alez te plytki piekne!! Nie wiem czy kolory przeklamane czy nie ale ta mieta vel turkus cos przepieknego!! juz wam zazdroszcze Bylabym wdzieczna za fotki, bo wlasnie kombinujemy cos z tym nieszczesnym kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.07.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) Venus wiec tak: odległośc od kominka (u nas to skrzynia do sufitu) do sciany z oknami balkonowymi to około 310cmciezko to uchwycichttp://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3521.jpgnie wiem jak lepeiej ci to pokazac ;-( to zdjecie jakby w przejsciu pomiedzy salonem a korytarzem. Edytowane 28 Lipca 2010 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Pokazane idealnie tak jak chcialam - serdecznie dziekuje Chodzi o to ze z tej perspektywy nie widac stolu jadalnianego, no moze kawalek krzesla A nad jadalnia ma zawisnac krysztalowy zyrandol, ktory ma byc najwieksza ozdoba salonu zaraz po 2 fotelach ludwikach, musimy dalej kombinowac. Dalej nie wiemy co z lazienka na gorze, serialu ciag dalszy klotnie, sprzeczki i wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 ooo a gdzie mają byc Ludwiki? oj marzy mi sie taki biały z materiałem w kwiaty albo pasy, jeden w korytarzu a drugi moze w sypialni;-))) a zyrandol jaki? zakupiony upatrzony? no tez jestem ciekawa co wykombinujecie z kominkiem. A w czym problem łazienkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.07.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) Ludwiki planujemy ustawic frontem do sciany TV (najdluzsza sciana w salonie) pd lekkim skosem, co do obicia to jeszcze nie wiemy. Najpierw zrobimy zabudowy i meble a dopiero pozniej bedziemy myslec na obiciem, czy gladkie czy w paski, czy kazdy inny Żyrandol juz dawno wybrany http://www.lampyesklep.pl/index.php?vMenu=1&vMenuItem=1&vSubPage=12355&vItemDB=itemdb&vFiltrDB=610 z tym, że na ktorejs z moich magicznych stron z zyrandoli znalazalam taki na 5 halogenow i o 400 zł tanszy, ale teraz wstawiam tylko pogladowo. Z kominkiem to juz nawet myslalam nad takim dekoracyjnym elektrycznym czy gazowym, nie pamietam juz Taki bardziej bajer niz prawdziwy kominek Czekamy jeszcze na info od firmy robia cej kominki ile musimy dokladnie wklad odsunac od sciany no i szukamy jak najplytszego, jak narazie najplytszy jaki znalezlismy to 43 cm Łazienkowy problem polega na tym, ze niezaleznie jakie plytki wybieramy, to zadna aranzacja nas w tym przerobionym pokoju/lazience niestety nie powala. Aktualnie czekamy na wizualizacje z kafelkami firmy Roca kolekcja Essence kolory bez sliwa pomarancz, z motywem jak to ja nazywam "krolewskiego wzoru". Nize zapodaje link bo niezle sie napocilam zeby znalezc je w necie, ceny 80 zł za m2, listewki dekory w cenach 19-25zł za sztuke. Jezeli sie nie powiedzie, to zakopuje topor wojenny i stawiam na Tubądzin Sirocco http://www.rocatile.com/servlet/portal/FvEcorporateSvl?sesid=2719220939210&planguage=ES&ppais=ES&page=&contenidoid=&fechapublicacion=&tipoambid=&ambienteid=&serieid=ESSENCE&novedad=&codpage=COMPONENTES2 Jeszcze jedno: a schody juz wybrane w sensie porecz? My myslimy nad prosta porecza drewniana i z poziomymi paskami metalowymi lub taka porecz z mocowanym szklem na specjalne duze sruby Edytowane 30 Lipca 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts