Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ładne kafle, Roca sliczna!! no ciekawa jestem jak wykorzystacie to okno w łazience;-))

A jaką macie odległoś od miejsca gdzie ma byc kominek do sciany z wyjsciem na taras?

Schody? bardzo proste, tzn stopnie drewniane, podstopnie białe. Porecz drewniana a szczebelki chyba pionowe białe proste kwadratowe

dzisiaj odebralismy kamienne blaty do łazienki na górze, mam nadzieje ze juz za kilka dni łazienka bedzie gotowa i zacznie sie robic dolna;-)

balkony juz tez wybetonowane (posadzka)...

hehe czy tylko my tu zaglądamy??? ;-)

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyglada na to, ze tak. Reszta moze sledzi po cichu jak ja to zawsze robilam :)

Nie wiem co rozumiesz przez "wykorzystacie okno w lazience", nie chce miec zadnych lubieznych skojarzen, jak narazie planujemy dac rolete rzymska dopasowana pod kolor kafli, ale jeszcze nie wiem dokladnie jaki bedzie rozklad kolorow :)

Jak nie zapomne, to jutro bede na budowie i zmierze ta odleglosc. My mamy problem ze schodami, kiedys upieralam sie na podstopnie biale, dzis niekoniecznie, jednak nie twierdze, ze jest to niemodne, brzydkie czy cokolwiek podobnego :-)

Wy odebraliscie blaty, a my czekamy ze zamontuja nam okna ha ha i drzwi zewnetrzne, ja chce juz tam mieszkac!!

Swoja droga jakie macie podlogi np w salonie holu i kuchni? My na hol i plytki damy najprawdopodobniej plytki Nowa Gala kolekcja Signum jasna szarosc, chyba w rozmiarze 45x45, a w salonie panele Quickstep kolekcja Classic model QST008.

Jak rozwiazaliscie oswietlenie w holu na gorze? My mamy wyjscia na 2 kinkiety ale troche obawiamy sie, ze moze byc malo, chociaz i tak beda sie palic raczej tylko na chwile...

Venus i znowu sie uśmiałam!! na hol i kuchnię mamy juz zakupione Nowa Gala Signum jasny szary tylko w 3 formatach ułożone we wzór;-) a na podłogę w salonie i gabinecie mamy Dąb Natur 1lamelowy deska barlinecka, a na całej górze Jesion Rustic tez deska barlinecka.

Pytając o okno w łazience nie miałam robaczywych mysli bynajmniej;-)) chodzi mi o to jak je wkaponowac bo widziałam jedną aranżację Mirabelki na forum archonu i załamałam sie jaki kicz ludzie sobie robią...

Oświetlenie holu na górze? tzn? hmm my mamy tam otwartą przestrzen własnie przez to okno wiec jest tam bardzo jasno, na scianach beda dodatkowo kinkiety.

wyglada to mniej wiecej tak

http://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3363.jpg

murek (zamiast kawałka balustrady) bedzie pomalowany na biało tutaj jest tylko zagruntowany. Na nim bedzie drewniany "parapet" przechodzący w balustrade schodów..

Z tym oknem to chyba wiem o co Ci chodzi :-) Jednak trzeba pamietac, ze nie kazdy urzadzajac dom ma zamiar startowac w konkursie na piekny wystroj- a szkoda :)

Zaupelnie zapomnialam, ze macie swiatlo od tego okna, fajny ten murek. Ja wlasnie dzis zaczelam myslec o pralni w stylu angielskim ale zobaczymy, w koncu nie chce wydawac duzo pieniedzy na pomieszczenie gospodarcze.

My wlasnie myslimy nad wzorem w kolekcji Signum, tylko nie mamy jeszcze konkretnego pomyslu. Moze mogabys pokazac na jakims prostym schemacie co zamierzacie ulozyc? Ja myslalam o polaczeniu plytek 45x45 + takie drobne paseczki, ale nie mozaika, chociaz mozaika jest sliczna, a nie pasuje nam ! :(

Co do kominka, to oczywiscie zapomnialam zmierzyc odleglosci o ktora prosilas, bede w tygodniu na budowie i jak nie zapomne to zmierze, chociaz u nas narazie nie ma jeszcze wkladu :) Ile odstaje od sciany wasz kominek juz obmurowany?

Gdzie sie budujecie? :-)

Edytowane przez Venus_m

Wyslalam wiadomosc na priv :)

No wlasnie u nas 80 cm to za duzo, i glowimy sie ciagle jak to ogarnac :-)

Pralnia myslalam o bialych meblach z jasnym drewnianym blatem, sciany do polowy oblozone kafelkami udajacymi biale cegly i do gory niebieski pastelowy kolor, podloga nie wiem biala? nie lubie brudnych fug, a tym bardziej ciemnych fug przy jasnych kafelkach i na odwrot.

Nizej wrzucam link do mojego albumu z inspiracja pralni i kominka do salonu : http://picasaweb.google.pl/104963227025915704196/RealizacjeIInspiracje#

Edytowane przez Venus_m

tam mamy pralnie;-) a łazienke na przeciwko obok pokoju z balkonem;-))

http://www.wybieramydom.pl/images/media3i/projekt_dom-w-mirabelkach-g_rzut_1_72615.gif&w=418

tylko my mamy lustrzane odbicie: 6 to nasza łazienka a 7 pralnia (w oryginale łazienka)

Edytowane przez psosin

No teraz to rozumiem! :D A ja ciagle drazylam temat, ze wlasnie w 7 macie lazienke jak to jest w oryginale, czyli obie mamy pralnie w tym samym miejscu :)

Wasze rozmieszczenie elementow bardzo mi sie podoba, jestem ciekawa zwlaszcza tej skosnie umieszczonej wanny :D Chyba bede sie chciala u was kapac... ;)

16 sierpnia montuja nam okna i drzwi zewnetrzne !!

Edytowane przez Venus_m

Max Tres;-)) lezac w wannie patrze w niebo;-))))

Venus a jaki robicie taras? mysleliscie juz o tym? a wejscie? my ostatnio szukamy inspiracji..

napewno chce położyc płytke Libetu venetia i baardzo podoba mi sie ten taras:

http://www.mabruk.pl/images/libet/venetia/9.jpg

Edytowane przez psosin