psosin 30.07.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 ładne kafle, Roca sliczna!! no ciekawa jestem jak wykorzystacie to okno w łazience;-)) A jaką macie odległoś od miejsca gdzie ma byc kominek do sciany z wyjsciem na taras? Schody? bardzo proste, tzn stopnie drewniane, podstopnie białe. Porecz drewniana a szczebelki chyba pionowe białe proste kwadratowe dzisiaj odebralismy kamienne blaty do łazienki na górze, mam nadzieje ze juz za kilka dni łazienka bedzie gotowa i zacznie sie robic dolna;-) balkony juz tez wybetonowane (posadzka)... hehe czy tylko my tu zaglądamy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.07.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Wyglada na to, ze tak. Reszta moze sledzi po cichu jak ja to zawsze robilam Nie wiem co rozumiesz przez "wykorzystacie okno w lazience", nie chce miec zadnych lubieznych skojarzen, jak narazie planujemy dac rolete rzymska dopasowana pod kolor kafli, ale jeszcze nie wiem dokladnie jaki bedzie rozklad kolorow Jak nie zapomne, to jutro bede na budowie i zmierze ta odleglosc. My mamy problem ze schodami, kiedys upieralam sie na podstopnie biale, dzis niekoniecznie, jednak nie twierdze, ze jest to niemodne, brzydkie czy cokolwiek podobnego Wy odebraliscie blaty, a my czekamy ze zamontuja nam okna ha ha i drzwi zewnetrzne, ja chce juz tam mieszkac!! Swoja droga jakie macie podlogi np w salonie holu i kuchni? My na hol i plytki damy najprawdopodobniej plytki Nowa Gala kolekcja Signum jasna szarosc, chyba w rozmiarze 45x45, a w salonie panele Quickstep kolekcja Classic model QST008. Jak rozwiazaliscie oswietlenie w holu na gorze? My mamy wyjscia na 2 kinkiety ale troche obawiamy sie, ze moze byc malo, chociaz i tak beda sie palic raczej tylko na chwile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.07.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Venus i znowu sie uśmiałam!! na hol i kuchnię mamy juz zakupione Nowa Gala Signum jasny szary tylko w 3 formatach ułożone we wzór;-) a na podłogę w salonie i gabinecie mamy Dąb Natur 1lamelowy deska barlinecka, a na całej górze Jesion Rustic tez deska barlinecka.Pytając o okno w łazience nie miałam robaczywych mysli bynajmniej;-)) chodzi mi o to jak je wkaponowac bo widziałam jedną aranżację Mirabelki na forum archonu i załamałam sie jaki kicz ludzie sobie robią...Oświetlenie holu na górze? tzn? hmm my mamy tam otwartą przestrzen własnie przez to okno wiec jest tam bardzo jasno, na scianach beda dodatkowo kinkiety.wyglada to mniej wiecej takhttp://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3363.jpgmurek (zamiast kawałka balustrady) bedzie pomalowany na biało tutaj jest tylko zagruntowany. Na nim bedzie drewniany "parapet" przechodzący w balustrade schodów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.08.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Z tym oknem to chyba wiem o co Ci chodzi Jednak trzeba pamietac, ze nie kazdy urzadzajac dom ma zamiar startowac w konkursie na piekny wystroj- a szkoda Zaupelnie zapomnialam, ze macie swiatlo od tego okna, fajny ten murek. Ja wlasnie dzis zaczelam myslec o pralni w stylu angielskim ale zobaczymy, w koncu nie chce wydawac duzo pieniedzy na pomieszczenie gospodarcze. My wlasnie myslimy nad wzorem w kolekcji Signum, tylko nie mamy jeszcze konkretnego pomyslu. Moze mogabys pokazac na jakims prostym schemacie co zamierzacie ulozyc? Ja myslalam o polaczeniu plytek 45x45 + takie drobne paseczki, ale nie mozaika, chociaz mozaika jest sliczna, a nie pasuje nam ! Co do kominka, to oczywiscie zapomnialam zmierzyc odleglosci o ktora prosilas, bede w tygodniu na budowie i jak nie zapomne to zmierze, chociaz u nas narazie nie ma jeszcze wkladu Ile odstaje od sciany wasz kominek juz obmurowany? Gdzie sie budujecie? Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Venus daj meila wysle ci wzór kafelków;-) Kominek odstawiony jest od sciany na około 80cm. Pralnia w stylu angielskim? hmm brzmi interesujaco? jakies inspiracje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.08.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Wyslalam wiadomosc na priv No wlasnie u nas 80 cm to za duzo, i glowimy sie ciagle jak to ogarnac Pralnia myslalam o bialych meblach z jasnym drewnianym blatem, sciany do polowy oblozone kafelkami udajacymi biale cegly i do gory niebieski pastelowy kolor, podloga nie wiem biala? nie lubie brudnych fug, a tym bardziej ciemnych fug przy jasnych kafelkach i na odwrot. Nizej wrzucam link do mojego albumu z inspiracja pralni i kominka do salonu : http://picasaweb.google.pl/104963227025915704196/RealizacjeIInspiracje# Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 02.08.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 a gdzie bedzie wasza pralnia? bo jakos mi uciekło?My mamy juz kafle w pralni bezowe i białe szafki do tego i chyba biały blat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.08.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Pralnia bedzie na gorze, tam gdzie w oryginalnym projekcie jest przewidziana lazienka Dobrze, ze zmienilismy uklad funkcjonalny pomieszczen, bo z adaptacja pralni mam problem, a co dopiero mowiac jakbym miala tam miec lazienke ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 02.08.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 aa czyli tam gdzie nasza łazienka? ee ona nie jest mała!! dzisiaj zrobie sieze fotki łazienki;-)) jak narazie jestem nią zachwycona!!! nasza pralnia (oryginalnie garderoba) jest wystarczajaca;-) hmm tzn tak mysle ze bedzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.08.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Hmn...chetnie zobacze Czy w lazience gornej macie przewidziany tez bidet i oddzielnie prysznic i wanne? Zrezygnowaliscie w ogole z garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 02.08.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 tak mamy tam bidet, wc, wanne i prysznic, 2 umywalki i jeszcze sporo miejsca. Garderobe jedna mamy przy pokoju nad garazem czyli naszej sypialni (wyszła wielka jak nie wiem co bo garaz jest dwustanowiskowy) a druga przy pokoju z balkonem (to jest zgodnie z projektem).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.08.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A to chyba ze Juz myslalam, ze w ogole garderoby nie macie, mi tez sie wszystko miesza bo my nie mamy garazu w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.08.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Patrzylam wlasnie rzuty mirabelki z garazem i nie mam pojecia jak zmiesciliscie caly ten sprzet do tej malutkiej lazieneczki, bede wyczekiwac na zdjecia Jakie macie tynki? Cementowo-wapienne ewentualnie gladz gipsowa, czy poprostu gipsowe? Czy mysleliscie juz nad kolorami elewacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.08.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ee ona nie taka malutka;-)) 320x370cm to tak mało? zreszta zgodnie z oryginałem pokoj ten ma po podłodze 12,3m2 a ten z oknem łukowym 11,2m2. Elewacja bedzie w kolorze jasno szarym, obramówki okien (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.08.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Hmn...wg projektu domu w mirabelkach łazienka gorna w oryginalne ma 6,9 m2 i wymiary 419x205 :> Sprawdzone na stronie archona :> My tez myslimy nad elewacja jasnoszara i bialymi wykonczeniami okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.08.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) tam mamy pralnie;-) a łazienke na przeciwko obok pokoju z balkonem;-)) http://www.wybieramydom.pl/images/media3i/projekt_dom-w-mirabelkach-g_rzut_1_72615.gif&w=418tylko my mamy lustrzane odbicie: 6 to nasza łazienka a 7 pralnia (w oryginale łazienka) Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.08.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) No teraz to rozumiem! A ja ciagle drazylam temat, ze wlasnie w 7 macie lazienke jak to jest w oryginale, czyli obie mamy pralnie w tym samym miejscu Wasze rozmieszczenie elementow bardzo mi sie podoba, jestem ciekawa zwlaszcza tej skosnie umieszczonej wanny Chyba bede sie chciala u was kapac... 16 sierpnia montuja nam okna i drzwi zewnetrzne !! Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.08.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) eee zmiana;-) wanna skosnie wygladała do bani! jest centralnie pod oknem i wyglada slicznie! http://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3526.jpg http://i931.photobucket.com/albums/ad158/Akna_album/DSCN3523.jpg Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.08.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Wow! Super wyglada ta wanna pod oknem Co macie za baterie przy wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Max Tres;-)) lezac w wannie patrze w niebo;-)))) Venus a jaki robicie taras? mysleliscie juz o tym? a wejscie? my ostatnio szukamy inspiracji..napewno chce położyc płytke Libetu venetia i baardzo podoba mi sie ten taras: http://www.mabruk.pl/images/libet/venetia/9.jpg Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts