Venus_m 16.08.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Hmn...ambitnie myslimy wprowadzic sie do konca tego roku. Jezeli sie nie uda to chociaz na wiosne nastepnego roku, bo w sierpniu mamy slub i raczej bedziemy tym pochlonieci. Parapety ogladalismy kamienne i konglomerat, generalnie nie wiem jeszcze jaki kolor, narzeczony upiera sie na jasnym bezu, a mi sie wydaje ze do bieli, brazu i szarosci srednio sie to wkomponuje. Ja bym obstawiala cos co nie bedzie szczegolnie na siebie zwracac uwagi. Mamy na dole glownie biale sciany wiec pasowalyby biale parapety, jednak one sie potwornie brudza!! Do okien w okleinie meranti i bialych scian nie chcielibysmy dawac parapetow w ciemnym brazie....sama nie wiem jestem rozdarta! Teraz mam dylemat z porecza schodow, zaczynalismy od prostych drewnianych slupkow, w miedzy czasie wpadlam na pomysl by schody byly zlote debowe a porecz ciemna jak drzwi. Nastepnie uznalismy ze porecz drewniana na gorze i metalowa w srodku bedzie ok ( kwestia kolorow nadal otwarta), pozniej chcialam porecz z zamontowanym szklem, koszty nas przerosly, a na plekse nie ma co sie porywac, ostatecznie myslimy nad porecza cala metalowa prosta, bez dodatkow drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 16.08.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 no tak do brazowych okienpewnie lepsze jasne parapety pewnie ja bym w taki kierunek szła.my do białych okien mamy kamień bianco namibia. Sliczny ni to biały nito szarawy, momentami błyszczący... oj to jestescie optymisci z tym wprowadzeniem sie. Ale macie juz tynki? bo zapomniałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.08.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Tynki jakos w nastepnym tygodniu wchodza i maja trwac 2 tygodnie lub krocej, panowie podobno sprytni i dokladni PODOBNO! Mnie dzis olsnilo z sypialnia nasza, bo koncepcji calkowity brak do teraz byl, jeszcze mi serce mocniej bije jak o tym pomysle. Teraz musze "tylko" do sypialni glamour przekonac lubego... Powodzenia - nie dziekuje... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 16.08.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 oj to po tynkach długo schnie a nie wiadomo jaka pogoda bedzie. A piec i ogrzewanie kiedy zapuszczacie? pokaz pare inspiracji glamour;-))) mi sie tez marzy taka sypialnia (ale jasna, moze biała z lekutkim różem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.08.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Hmn...inspiracje mam akurat w glowie a nie na gotowych zdjeciach. Wstepna rozmowa byla - odpowiedz kategoryczne nie Wykomibinowalam tak - byc moze od kogos zgapilam, nie pamietam juz Sciana na ktorej ma stac lozko czarno srebrna tapeta z jakims wzorem blizej nieokreslonym, lozko czerwony tapicerowany zamszowy zaglowek z guzikami, lampki cale niklowane srebrne i takie 2 zyrandole + szafki nocne srebrne pop art lub dopasowane pod lozko ale nie czerwone. Wystajacy komin obudowany z podswietlanymi polkami i przybrany dekoracyjna rama + na innej scianie napis ze styroduru. Byc moze zmiana kolorow cos pomoze, ale biale meble i lawenda na scianach tez juz odpadla, wiec powoli koncza mi sie pomysly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 16.08.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 a który pokój ma byc wasza sypialnią? ze wystajacy komin??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.08.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 oryginalnie jak w projekcie w lustrzanym odbiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 16.08.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 a czyli ten z boku z balkonem tak? tam gdzie bedzie pokoj mojego synka;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.08.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Pewnie tak, w kazdym razie ten pokoj z garderoba to nasza sypialnia. Psosin widzialam ze to okno lukowe na gorze to max fix, jak planujesz je umyc skoro sie nie otwiera? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 17.08.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Otwiera sie do wewnatrz zawiasy sa na srodkowym słupku;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.08.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Hmn...nie wiem dlaczego myslalam ze macie fix, a macie motylka ktorego my zrobic nie moglismy ze wzgledow estetycznych, tj. tak jak u was ze szprosami na calosci wyglada bardzo ladnie, ale u nas gola szyba wygladalaby fatalnie Kiedy zaczynacie ukladac kafle w kuchni i holu ? Jestem ciekawa jak wyjdzie wasz mix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 18.08.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 nam sie to okno bardzo podobało w oryginale na zdjeciu projektu i nie wyobrazałam sobie innego, a ze maz w tym czasie bywał w Danii i był zafascynowany skandynawskim stylami wiec nie było mowy o innych oknach niz białe i ze szprosami.. Długo szukalismy takiego rozwiazania zeby szprosy były nakładane, czyli JAKBY nam sie nie spodobało to moznaby było je zdjac (tak miała ciotka w szwecji) no ale w Polsce nie ma takich rozwiazan a te co były nam nie odpowiadały (za duza szpara pomiezy szyba a pseudo szprosami była i wygladał to tandetnie, moim zdaniem. Wiec decyzja padła na szprosy wewnatrzszybowe i jestesmy zadowoleni;-)))) mysle ze w przyszłym tygodniu maz zacznie kafelkowac kuchni i hol.. skozynczy juz wtedy układac płytki na scianie za kominkiem (przy kominku juz skonczył) potem ma je zafugowac, jeszcze troche przeszlifowac kuchnie i pomalowac na biało i zabiera sie za kafle... strasznie duzo tego wszystkiego;-(((((( Venus pokaz jakies zdjecia z waszego srodka jak beda okna bo jestem ciekawa jak wyglada salon z tym podcieciem przy tarasie?A ten pokoik gabinet na dole tez wyszedł wam taki ciemny? a nie bo wy chyba macie jeszcze boczne okno tak?nasz wyszedł malutki i juz szukam pomysłu jak go rozjasnic;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.08.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Wrzuce jak tylko bede miec zdjecia Na dole w pokoju goscinnym zamurowalismy to male okno boczne, bo kolidowalo mi z ustawieniem mebli. Konkretnej koncepcji nie mamy na niego, raczej bedzie wygladac jak zerznieta strona katalogu BRW, a drzwi zamurowalismy na okno - pomysl mniej estetyczny ale bardziej funkcjonalny. Jezeli chcesz pokoj rozjasnic to sadze ze barwy w cieplym pastelowym odcieniu pomoga, moze to byc kolor magnolia, jasmin, zlamana biel, krem, lekki bez, raczej pastel niebieski,fiolet i ogolnie zimne kolory odpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 18.08.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 my tez mamy tam okna zamiast drzwi balkonowych. ale pokoj jest mały a u nas dodatkowo zmniejszony bo prysznic z łazienki jakby wchodził do pokoju.. jest zrobiona taka wneka w łazience kosztem pokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.08.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Widzialam Łazienka fajna taka wieksza z ta wneka prysznica, jednak mi szkoda by bylo juz i tak malego pokoju, ale to tez zalezy do czego ma on wam sluzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 19.08.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 u nas to ma byc gabinecik/pokoj goscinny, mały zeby goscie za długo nie przesiadywali ) (czytaj. tesciowie;-) pokoj nie stracił na tym wiele;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.08.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Psosin lepiej zeby tesciowie nie zagladali na to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 19.08.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 iii;-) jakos to bedzie;-)) hehhejak urzadze pokoik to sie kolejka ustawi;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.08.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Mamy drzwi zewnetrzne - nie takie jak zamowilismy sprawa jest w toku wyjasniania: podzial na naswietlach niesymetryczny, szyby w odcieniu brazu z refleksem, a chcielismy miec rowny podzial + zwykle biale szyby bez refleksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 20.08.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 uu no to kicha i co teraz? a jak okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts