Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmn...ambitnie myslimy wprowadzic sie do konca tego roku. Jezeli sie nie uda to chociaz na wiosne nastepnego roku, bo w sierpniu mamy slub i raczej bedziemy tym pochlonieci. Parapety ogladalismy kamienne i konglomerat, generalnie nie wiem jeszcze jaki kolor, narzeczony upiera sie na jasnym bezu, a mi sie wydaje ze do bieli, brazu i szarosci srednio sie to wkomponuje. Ja bym obstawiala cos co nie bedzie szczegolnie na siebie zwracac uwagi. Mamy na dole glownie biale sciany wiec pasowalyby biale parapety, jednak one sie potwornie brudza!! Do okien w okleinie meranti i bialych scian nie chcielibysmy dawac parapetow w ciemnym brazie....sama nie wiem jestem rozdarta! Teraz mam dylemat z porecza schodow, zaczynalismy od prostych drewnianych slupkow, w miedzy czasie wpadlam na pomysl by schody byly zlote debowe a porecz ciemna jak drzwi. Nastepnie uznalismy ze porecz drewniana na gorze i metalowa w srodku bedzie ok ( kwestia kolorow nadal otwarta), pozniej chcialam porecz z zamontowanym szklem, koszty nas przerosly, a na plekse nie ma co sie porywac, ostatecznie myslimy nad porecza cala metalowa prosta, bez dodatkow drewna...

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tynki jakos w nastepnym tygodniu wchodza i maja trwac 2 tygodnie lub krocej, panowie podobno sprytni i dokladni :-) PODOBNO! :p

Mnie dzis olsnilo z sypialnia nasza, bo koncepcji calkowity brak do teraz byl, jeszcze mi serce mocniej bije jak o tym pomysle. Teraz musze "tylko" do sypialni glamour przekonac lubego...

Powodzenia - nie dziekuje... ;/

Hmn...inspiracje mam akurat w glowie a nie na gotowych zdjeciach. Wstepna rozmowa byla - odpowiedz kategoryczne nie :(

Wykomibinowalam tak - byc moze od kogos zgapilam, nie pamietam juz :) Sciana na ktorej ma stac lozko czarno srebrna tapeta z jakims wzorem blizej nieokreslonym, lozko czerwony tapicerowany zamszowy zaglowek z guzikami, lampki cale niklowane srebrne i takie 2 zyrandole + szafki nocne srebrne pop art lub dopasowane pod lozko ale nie czerwone. Wystajacy komin obudowany z podswietlanymi polkami i przybrany dekoracyjna rama + na innej scianie napis ze styroduru. Byc moze zmiana kolorow cos pomoze, ale biale meble i lawenda na scianach tez juz odpadla, wiec powoli koncza mi sie pomysly...

Hmn...nie wiem dlaczego myslalam ze macie fix, a macie motylka ktorego my zrobic nie moglismy ze wzgledow estetycznych, tj. tak jak u was ze szprosami na calosci wyglada bardzo ladnie, ale u nas gola szyba wygladalaby fatalnie :)

Kiedy zaczynacie ukladac kafle w kuchni i holu ? :) Jestem ciekawa jak wyjdzie wasz mix

nam sie to okno bardzo podobało w oryginale na zdjeciu projektu i nie wyobrazałam sobie innego, a ze maz w tym czasie bywał w Danii i był zafascynowany skandynawskim stylami wiec nie było mowy o innych oknach niz białe i ze szprosami.. Długo szukalismy takiego rozwiazania zeby szprosy były nakładane, czyli JAKBY nam sie nie spodobało to moznaby było je zdjac (tak miała ciotka w szwecji) no ale w Polsce nie ma takich rozwiazan a te co były nam nie odpowiadały (za duza szpara pomiezy szyba a pseudo szprosami była i wygladał to tandetnie, moim zdaniem. Wiec decyzja padła na szprosy wewnatrzszybowe i jestesmy zadowoleni;-))))

mysle ze w przyszłym tygodniu maz zacznie kafelkowac kuchni i hol.. skozynczy juz wtedy układac płytki na scianie za kominkiem (przy kominku juz skonczył) potem ma je zafugowac, jeszcze troche przeszlifowac kuchnie i pomalowac na biało i zabiera sie za kafle... strasznie duzo tego wszystkiego;-((((((

Venus pokaz jakies zdjecia z waszego srodka jak beda okna bo jestem ciekawa jak wyglada salon z tym podcieciem przy tarasie?

A ten pokoik gabinet na dole tez wyszedł wam taki ciemny? a nie bo wy chyba macie jeszcze boczne okno tak?

nasz wyszedł malutki i juz szukam pomysłu jak go rozjasnic;-)

Wrzuce jak tylko bede miec zdjecia :-)

Na dole w pokoju goscinnym zamurowalismy to male okno boczne, bo kolidowalo mi z ustawieniem mebli. Konkretnej koncepcji nie mamy na niego, raczej bedzie wygladac jak zerznieta strona katalogu BRW, a drzwi zamurowalismy na okno - pomysl mniej estetyczny ale bardziej funkcjonalny.

Jezeli chcesz pokoj rozjasnic to sadze ze barwy w cieplym pastelowym odcieniu pomoga, moze to byc kolor magnolia, jasmin, zlamana biel, krem, lekki bez, raczej pastel niebieski,fiolet i ogolnie zimne kolory odpadaja