Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM RODZINNY pracownia STYLOWY DOM

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Witam, planujemy trochę zmian z zewnątrz, likwidujemy wykusze z daszkami i kolumny. W środku tez chcemy trochę pomanipulowac ściankami. My zdjęcia nie mamy, ale architekt ma, wygląda bardzo okazale;-) My kupiliśmy już ten projekt.

Kiedy planujecie budowę domu?

Czesc!

Ciesze sie, ze jest nas wiecej:)

Jak wszystko dobrze pojdzie, to ruszymy na wiosne 2007. Bedziemy budowac DR2 - rzut poddasza B.

My wszystkie scianki wewnetrzne pozostawimy bez wiekszych zmian. Zmiany beda dotyczyc glownie okien z frontu i z tylu budynku.

Co wiecej, zastanawiamy sie jeszcze jakby tu zrobic w tym projekcie podcien z wyjsciem z jadalni lub z salonu - tak jak jest na przyklad w Domu nad Woda z tej samej pracowni.

Poki co, zaczynamy dopiero zalatwiac formalnosci odnosnie pozdolenia na budowe.

Pozdrawiam i licze na dalsza wymane doswiadczen z osobami budujacymi ten domek.

EKMA 79

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Fajnie wyglada i śliczna okolica .Też na poczatku myslałam o uproszczeniu dachu jak u ciebie, ale balam sie efektu końcowego. Jak widac niepotrzebnie.

A jakie zmniany w srodku planujesz?

Mój Rodzinny można zobaczy w dzienniku- obecnie stan surowy zamkniety i właśnie robia się instalacje

W środku nie planujemy dużych zmian. Po długich i burzliwych dyskusjach połączyliśmy toaletę i łazienkę na parterze w jedno duże pomieszczenie. Ścianę toalety "wyprostowaliśmy" likwidując wnękę na szafę w pokoju. I planujemy zrobić dużą łazinkę ze sporą sauną.

Na górze trochę wyprostowaliśmy wszystkie pokoje. Jeszcze nie mamy ścianek - na razie wszystko narysowane sprayem na betonie :). Zobaczymy jak wyjdzie.

Jeśli chodzi o dach, to my znowu baliśmy się takiej ilości daszków, załamań, gąsiorów. Dokładamy niedługo cztery veluxy i myślę, że będzie wyglądało ok.

W środę ekipa powinna zacząć ocieplanie. Ruszamy też z instalacjami.

Fajnie oglądać Twoje postępy w budowie, bo jesteś krok przed nami :)

Okna też planujemy nieco inne - zobaczymy jak to będzie wyglądało. Trochę przestraszył mnie wygląd lukarny z takim wielkim oknem :) Też tak będziemy mieli.

Pozdrawiam,

Wojtek