Romano 12.04.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Czy w przypadku zakleszczenia się podajnika nie ulega awarii np. silnik czy tym podobne rzeczy, czy sa jakieś zabezpieczenia.Jaki lepiej wybrać tłokowy czy ślimakowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 12.04.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Jeżeli zakleszczy się podajnik, to automatyka kotła wyłączy silnik, a następnie cały kocioł. Jaki lepszy podajnik? Tu nie ma wyboru, wszystko zależy od tego czym chcesz palić. Jeśli miałem węglowym to te kotły mają podajnik tłokowy, jeśli węglem "eko- groszkiem" lub pellets, to takie kotły mają podajnik ślimakowy. Co do wyboru samego kotła to sprawa przedstawia się następująco:Jeśli masz pewne, sprawdzone źródło zaopatrzenia w miał węglowy (a nie np. mieszaninę miału, ziemi i piasku) to takie ogrzewanie jest najtańsze. Jeśli nie to wybierz kocioł na eko- groszek, bo wtedy "widać wyraźnie", co się ładuje do kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romano 12.04.2003 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Dzięki za zarys, ale mimo to cena tego typu kotłów mnie troche "podcina" tzn. moja podswiadomość nie może pogodzić ceny kotła bądź co bądź na węgiel z kotłem olejowym w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Romano, kotła nie kupuje sie co rok, jest to inwestycja na wiele lat gdy przekalkulujesz sobie koszt ogrzewania olejem i eko-groszkiem może twoja podświadomość zrozumie,że taniej wychodzi na eko-groszek. Po drugie to nie są zwykłe piece na węgiel tylko posiadające pełną automatykę-za wygodę i technologię niestety się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts