Ekspert FAST 03.11.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Miło mi Balto, że w tym temacie mamy to samo zdanie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.11.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Jak padła informacja o starym domu, o tynkach mineralnych... i o tym, jak były dobierane kleje i grunty... znając zaś nasze realia na budowach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 09.11.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Skleiłem po dwa kawałki styropianu ze sobą, po 5 dniach w temperaturze pokojowej próba - wynik to oderwanie styropianu od kleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.11.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Dalej będziesz brnął w to paskudztwo z worka ? kup sobie w castorami tytan eos jeden pojemnik przyklej i sprawdź a sam się przekonasz o różnicy na DUŻY plus dla pianki i nie molestuj sam siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 09.11.2017 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Powiem ci kolego, że jak wygląda zaprawa cementowa po 20 latach to wiem i dlatego jestem tradycjonalistą w tej sprawie, bo przy zastosowaniu zaprawy z worka + zachowanie zasad klejenia obwodowo-plackowej śpię spokojnie. Co do tych nowineck tytu tytan eos to nie wiem, ale mam obawy czy za 20 lat ta pianka nie straci wlasciwosci itd.Dodatkowo przy zwyklym kleju możemy dokladniej ustawić płytę na murze pion, poziom i mam odczucie, że z worka zaprawa wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.11.2017 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Robiłem pół ściany klejem z pianki i wole jednak z wora. Przy piance wcale nie bylo szybciej, musiałem wracac i poprawiać piony bo plyta tańczy na murze dobre 10min po naklejeniu, jak czasami odczekasz za długo to klej już jest zbyt przyschnięty żeby dobrze złapać. Na cementowym wszystko można sobie poustawiać raz a dobrze, na pewno jest brudniejsza robota ale dla mnie mniej nierwów przy niej. Przy piance często mi się zdarzało że płyta po czasie była krzywo, albo za głeboko albo klej wypchał płytę... to nie jest taka super sprawa jak się tu powszechnie pisze. No i zapomnij o klejeniu na piankę płyt w poziomie np pod balkonami i wypustami, pozlatuje bez podstawiania.Pianka może wypada lepiej ale na równiutenskich scianach na BK, na porothermie czy innych nierownych podlożach mocno odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 10.11.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Ja kleiłem na cegle i nie wyobrażam sobie klejenia z worka ale każdy robi jak uważa i tego się trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 10.11.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Ja także polecam pianę - też u siebie na całym domu używałem Insta -Stik i 2 innych (Basf i Tytan) w uzupełnieniu - najlepiej mi szło na tej pierwszej. Ale ja kleiłem na nowym porothermie, na starych tynkach może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts