benyś 10.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Te wkładki są o wymiarach360x120x2 producent przewiduje je do foli dachowej ale spokojnie sprawdzą się również przy papie zapotrzebowanie ok. 1szt na mkw, powierzchnia wentylacji z jednej wkładki ok.60cm2 wkładki montuje się w miejscu zakładu pasów folii bądż papy w polach między krokwiami a przy długości krokwi powyżej 10m nawet gęściej generalnie ułatwia ona przepływ powietrza między folią , papą a izolacją termiczną ceny nie znam ale sądzę że nie jest to taki tani gadżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.11.2006 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Nikt nie wspomina o tym że pełne deskowanie wzmacnia dach co przy dzisiejszych anomaliach nie jest bez znaczenia .Dobra folia również kosztuje i nigdy nie ma sie pewności ,czy dobrze sie zrobiło a i technologia co roku sie zmienia więc skąd pewność ,że wszystko jest ok i czy ktoś na to daję gwarację bo o egzekwowaniu już nie wspomnę .Proszę wyliczyć czy aż tak duża jest różnica cenowa wykorzystując deski z szałowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 12.11.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Nikt nie wspomina o tym że pełne deskowanie wzmacnia dach co przy dzisiejszych anomaliach nie jest bez znaczenia .Dobra folia również kosztuje i nigdy nie ma sie pewności ,czy dobrze sie zrobiło a i technologia co roku sie zmienia więc skąd pewność ,że wszystko jest ok i czy ktoś na to daję gwarację bo o egzekwowaniu już nie wspomnę .Proszę wyliczyć czy aż tak duża jest różnica cenowa wykorzystując deski z szałowań. ...o ile się takie duże szalowania robiło Ja potrzebowałem ledwie ok. dwudziestu desek, więc na dach położyłem folię zbrojoną FD 140 UVT ANTIVIL za którą zapłaciłem 505 PLN. Deski, papa i gwoździe kosztowałyby ponad 3.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edziunia 18.01.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mam pytanie do tych którzy mają już założoną blachodachówkę! Czy podczas intensywnego deszczu blachodachówka nie chałasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.01.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mam pytanie do tych którzy mają już założoną blachodachówkę! Czy podczas intensywnego deszczu blachodachówka nie chałasuje Trochę hałasuje, ale ja mam poddasze nieużytkowe i pod blachodachówka nie ma ocieplenia (jest w płaszczyźnie sufitu). Ta wolna przestrzeń zachowuje się jak pudło rezonansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.01.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Mam pytanie do tych którzy mają już założoną blachodachówkę! Czy podczas intensywnego deszczu blachodachówka nie chałasuje U mnie hałasuje - u znajomego który ma wykonane juz ocieplenie hałasuje o 90% mniej Obaj załozyliśmy membrane dachową Dachowa 3TM Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krezusik 19.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Mam pytanie do tych którzy mają już założoną blachodachówkę! Czy podczas intensywnego deszczu blachodachówka nie chałasuje Nocujemy czasem u brata który ma blachę (sypialnie na poddaszu). Podczas ulewnego deszczu słychać jeden wielki huk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edziunia 19.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 No to wbiliście mi ćwieka!! Budujemy z mężem parterówke bez poddasza użytkowego i chcemy tanim kosztem. Niewiem co z tym fantem zrobić.Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 19.01.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jak budujesz parterowke bez uzytkowego poddasza,to mozesz smialo dac bez deskowania.jesli poddasze uzytkowe,wg mnie tylko deskowanie.zawsze z budowy jakichs desek zostanie,troche dokupisz i masz dach odeskowany,konstrukcja sztywniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts