Cpt_Q 30.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Są różne koszyczki na sztućce - takie z przegródkami na każdą pojedynczę rzecz to układanie każdej pojedynczej sztuki musi być bardzo pracochłonne. W naszym koszyku jest 6 przegródek, w każdej mieści się wiązka sztućców - po kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.11.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zawsze też dbam o dobrej jakości środki do zmywarki, chociaż ostatnio przeszedłem na kostki "Ludwika" 3w1 i też jest okej. Może Twoje sztućce są jakieś "wrażliwe" Używam Calgonitu Classic. Też mi przyszło do głowy że może są "miękkie". Ale od wody się przecież nie rysują to wyraźnie są mechaniczne zarysowania w różnych miejscach. Są różne koszyczki na sztućce - takie z przegródkami na każdą pojedynczę rzecz i takie z podziałem na cztery. Ja mam taki koszyczek z podziałem na cztery i wtedy rzeczywiście wszystkie sztućce ocierają się o siebie. Mam z przegródkami. Nie zwracam co prawda uwagi czy każda łyżka i nóż stoi pionowo i nie styka się z innymi bo bym chyba zwariował. No nic - póki co sprawa z Archiwum X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Doceniam posiadanie zmywarki szczególnie jak robię imprezę rodzinną - zasiadaną przy stole. Myk, myk, zanim goście pójdą wszystkie "zmiany talerzy" są umyte :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Są różne koszyczki na sztućce - takie z przegródkami na każdą pojedynczę rzecz to układanie każdej pojedynczej sztuki musi być bardzo pracochłonne. W naszym koszyku jest 6 przegródek, w każdej mieści się wiązka sztućców - po kilka sztuk. A ja mam te cztery przegródki i jak włożę garść sztucców, to one zwykle układają się, tak że są jakby złozone razem - wtedy pewnie gorzej też się myją no i rysują. Przez to moich najlepszych sztućców nie myję w zmywarce. Czekam na tą nową, z pojedynczymi przegródkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam boscha ultrasilence.jest tak cicha, ze musze zagladnac na wyswietlacz czy chodzi.BARDZO POLECAM JEST SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Używam Calgonitu Classic. Też mi przyszło do głowy że może są "miękkie". Ale od wody się przecież nie rysują to wyraźnie są mechaniczne zarysowania w różnych miejscach. [ciach] No nic - póki co sprawa z Archiwum X Moim zdaniem, to one niszczą się poza zmywarka a dopiero po dokładnym umyciu w zmywarce rysy zaczynają być widoczne. Ja to mam z talerzami z arcorocu. A te przecież nie mogą się o siebie ocierać w zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.11.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Moim zdaniem, to one niszczą się poza zmywarka a dopiero po dokładnym umyciu w zmywarce rysy zaczynają być widoczne. Ja to mam z talerzami z arcorocu. A te przecież nie mogą się o siebie ocierać w zmywarce. No ale gdzie? Leżąc w szufladzie? No chyba nie o nasze zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 30.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a czy sa takie zmywarki w których np. naczynia nie zasychają? (jakaś funkcja zraszania) bo dajmy na to że przez 2 dni będę zbierał te naczynia żeby w końcu zapełnić zmywarkę i uruchomić ją. chyba że nie ma problema z zaschniętymi garami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.11.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam zmywarke i nie wyobrazam sobie zycia bez niej mysle ze po pralce to najbardziej przydatny sprzet w domu mam zmywarke o szerokosci 60 cm i jest w miare wystarczajaca, mysle ze 45 cm bylaby za mala - a jest nas 3 w domu (na razie ) ostatnio widzialam jakas nowosc - zmywarka 90 m szer - i to jest cos dla nas! zmywam w zmywarce wszystkie naczynia i garnki bez specjalnego plukania wczesniej, ale resztki jedzenia na talerzu zostac nie moga czasami wkladam tez do zmywarki plastikowe klocki i inne zabawki mojego dziecka zmywarka na pewno oszczedza oprocz czasu rowniez pieniadze - podobno kilkakrotnie mniej wody potrzeba do umycia naczyn w zmywarce w porownaniu z tradycyjnym myciem jak dla mnie zmywarka nie ma zadnych wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.11.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a czy sa takie zmywarki w których np. naczynia nie zasychają? (jakaś funkcja zraszania) bo dajmy na to że przez 2 dni będę zbierał te naczynia żeby w końcu zapełnić zmywarkę i uruchomić ją. chyba że nie ma problema z zaschniętymi garami? chyba wiekszosc zmywarek ma taki program wstepnego plukania - pomocny przy zaschnietych naczyniach chociaz u nas zmywarka jest wlaczana prawie kazdego dnia - nie ma wiec takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No ale gdzie? Leżąc w szufladzie? Już prędzej niż w zmywarce. Widocznie trafiłeś na jakieś miękkie. Przecież wszystko czego sie używa prędzej czy później się zniszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a czy sa takie zmywarki w których np. naczynia nie zasychają? W mojej nie zasychają i wcale ich nie zraszam. Po prostu nadmiar jedzenia, jeśli jest usuwam papierem. Zmywarka po uruchomieniu daje najpierw płukanie. Jak mam podejrzenie, że może coś być przyschnięte to niewielka ilość proszku wysypuję na klapę. Zaczyna on więc działać już w fazie wstępnego płukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 30.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mam. Wady: trzeba wkładać i wyjmować naczynia. ta druga czynność jest bardziej nieznośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 30.11.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 polecam AEG, niby to samo co electrolux a jednak klasę wyżej... w tkz klasie średniej (wyższa to miele i etc) zdecydowanienajleposza jakość, produkowane w niemczech, bije bosha/siemensa... w tanich polecam fagora, świetny stosunek jakość/cena, a fagor także sprzedaje pod marką mastercook... candy też OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam 60 elektroluxa.... zauwazyłam tylko ze na brazowych talerzarz z tzw duralxu robia sie niebieskawe zacieki...ale to chyba wina talerzy - u wiekszosci znajomych taks ie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam 60 elektroluxa.... zauwazyłam tylko ze na brazowych talerzarz z tzw duralxu robia sie niebieskawe zacieki...ale to chyba wina talerzy - u wiekszosci znajomych taks ie dzieje U mnie tak się nie dzieje, ale może dlatego, ze ja sól, proszek i nabłyszczacz sypię osobno i dozuje ręcznie, a nie używam żadnych kostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 30.11.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 nie wiem jak mogłam żyć bez zmywarki?! a raczej jak mógł żyć mąż mój ukochany, bo to on głównie zmywał mam i w domu mieć będę, żeby mój ukochany tak ciężko nie musiał pracować i stać przy garach, tylko żonką w tym czasie mógł się zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.11.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 U mnie tak się nie dzieje, ale może dlatego, ze ja sól, proszek i nabłyszczacz sypię osobno i dozuje ręcznie, a nie używam żadnych kostek. Też kiedyś byłem sceptycznie nastawiony do tych kostek, ale się przekonałem. Wyjąwszy sól, bo rozpracowawszy z grubsza działanie tego systemu i tak sypię. do Marek30022, który napisał "Wady: trzeba wkładać i wyjmować naczynia. ta druga czynność jest bardziej nieznośna." to się chyba mało w życiu nazmywałeś Ja własnie z dziką satysfakcją wkładam i wyjmuję, wkładam i wyjmuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 30.11.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 zmywara obowiązkowo!!!! w swojej nie widzę wad ...poza tym że następna będzie 60 wrzucamy wszystko (drewno patelnie ... ) a tajemnica tkwi w sztuce pakowania (u nas nawet piętrowo pod samo ramie myjące i wszystko się domywa )))) i nic nie płuczemy pod zlewem ..leniwce jeteśmy... ciut wyobraźni i wszystko do opanowania nawet w 45 tce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 30.11.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 nie wiem jak mogłam żyć bez zmywarki?! a raczej jak mógł żyć mąż mój ukochany, bo to on głównie zmywał mam i w domu mieć będę, żeby mój ukochany tak ciężko nie musiał pracować i stać przy garach, tylko żonką w tym czasie mógł się zająć Biedny mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts