marjola 01.10.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 czy ktoś budowa z nimi, proszę o opinie na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lykopodium 02.11.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam! Ja właśnie z nimi zacząłem. Trudno mi cokolwiek na razie powiedzieć. Jestem oczywiście pełen obaw, ale też dobrej myśli. Będę się odzywał jak to idzie!! Śledź temat i pytaj! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 01.12.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam! Ja właśnie z nimi zacząłem. Trudno mi cokolwiek na razie powiedzieć. Jestem oczywiście pełen obaw, ale też dobrej myśli. Będę się odzywał jak to idzie!! Śledź temat i pytaj! Pozdrawiam! jak ci idzie budowa z tą firmą? są OK ? będę wdzięczny za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lykopodium 03.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Sasha! Aktualnie jest prawie skonczony etap ścian fundamentowych. Do tego momentu trudno mi narzekać. Na korzyśc moge powiedzieć że uwagi które miałem co do jakiś tam kwestii były uzgadniane i ostatecznie wykonane. Prawda jest jednak taka, że zobaczymy co bedzie jak sie zaczną ściany i cała reszta. To jednak juz przyszły rok, gdyz w tym roku pewnie poza stan "0" nie ma sensu wychodzić. Zauważam tez pewne własne błędy przy uzgadnianiu np płatności za poszczególne etapy. Z mojego punktu widzenia powinny obejmować więcej robót, bo tak sie składa, że utrudnia mi to zgranie transz kredytu. Tego nie przemyślałem. Co do ogółu pewne jest to, ze budowa jedną firmą choćby do stanu surowego otwartego nie jest rozwiazaniem tanim, tym niemniej z różnych przyczyn nie miałem wyjścia. Natomiast wykończeniówkę mam zamiar - przynajmniej na razie - organizować siłami różnych firm. Aczkolwiek też nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce. Generalnie nie umiem na razie tej firmie coś konkretnego zarzucić i chciałbym zeby tak pozostało do końca. Tym niemniej pamiętaj o jednym: jak pewnie każda tego typu firma biorą podwykonawców.Tak więc określony podwykonawca moze być gorszy lub lepszy niż ten który robi akurat u mnie.Pozdrawiam! Jeśli masz jakies inne pytania, to śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 02.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 lykopodium\ a kto Tobie robił projekt/adaptację projektu? Bo ja też myślę o współpracy z Investdomem i oni mi polecają jakichś architektów, ale się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lykopodium 16.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 włóczykiju! Projekt miałem typowy - Figa z archetonu - z małymi zmianami. A adaptacji dokonywała firma Dom-projekt z ul. Kwiatowej w Poznaniu, której nie będę polecał chyba że najgorszym wrogom. Firma nastawiona na siano w sposób niewyobrażalny. A co do architekta: tylu ile inwestorów tyle pewnie opinii. Powiem tak: długo grzeb w internecie i szukaj projektów, a potem dopiero idź do architekta, jeslin nic nie będzie. Dużo zalezy od tego na ile nietypowe masz koncepcje i nietypową działkę. Ja najpierw poszedłem do architekta, ale na szczęście w porę się wycofałem. W przypadku zwykłego projektu bez żadnych widzimisie nie opłaca sieębrać architekta. Ale tomoje zdanie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 17.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ja projekt już mam - gotowy z muratora WM22a. Zastanawiałem się tylko nad tym kogo wybrać do adaptacji. Zdecydowałem się na gościa poleconego przez Investdom. Dziś zobaczę wyniki jego pracy... A jak zobaczę to napiszę jak mi się spodobały, bo mam nadzieję, że mi się spodobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 17.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 no nie powiem, żebym był zadowolony, ale to niby jeszcze nie końcowy efekt, to tylko "szkic" - chciałem mieć podstawę do kosztorysu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomeg 05.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Przyglądam się dyskusji, ja też wpadłem na trop Investdomu.Lykopodium, czy "wykonali" jakieś kolejne ruchy na Twojej budowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.02.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 I ja równiez bede zaczynał z invesdomem ale nawet nie wiem ile u nich kosztuje 1m2 ? tos wie? oczywiscie stanupod klucz. ?? dzis jade do geodety tz do geopozu po mapke do celów projektowych tz dopiero moje pierwsze spotkanie i prosba o zrobienie tej mapki. nastepnie udaje sie do invest dom i zobacze kogo mi poleca zeby zerknol i zobaczyl czy projekt jest do adaptacji.. nastepnie kupuje i ide dac i do adaptacji tak jak wy wszyscy a co do invest dom to co jeszcze powiecie? tanio czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.02.2007 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 I ja równiez bede zaczynał z invesdomem ale nawet nie wiem ile u nich kosztuje 1m2 ? tos wie? oczywiscie stanupod klucz. ?? dzis jade do geodety tz do geopozu po mapke do celów projektowych tz dopiero moje pierwsze spotkanie i prosba o zrobienie tej mapki. nastepnie udaje sie do invest dom i zobacze kogo mi poleca zeby zerknol i zobaczyl czy projekt jest do adaptacji.. nastepnie kupuje i ide dac i do adaptacji tak jak wy wszyscy a co do invest dom to co jeszcze powiecie? tanio czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 20.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Rany boskie, to jak to?? budujesz z Investdomem a nie wiesz ile to będzie kosztować???? Albo czegoś tu nie rozumiem albo jestem jakaś inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 nie no zamierzam mialem namysli zedopiero sie dowiadje co i jak i szukam innych poki co najpierw opina o firma w pozniej wycena, wycenili mi stan surowy na 140tys i sam sobie moge obliczyc za metr 2, no ale czy uwazacie ze nie sa za drodzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.02.2007 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Ci, którzy budują/budowali z Investdomem zapewne nie budowaliby, gdyby uważali że są za drodzy. Ci, którzy zrezygnowali z budowy z Investdomem, zapewne stwierdzili, że jednak są za drodzy. Zbierz wyceny od innych firm i porównaj, to sam zdecydujesz czy są za drodzy czy nie są - dziwne pytania zadajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lykopodium 25.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Dodam dalsze informacje w tym temacie. Poprzednio pisałem że ściany fundamentowe prawie skończone. Potem szli całkiem ładnie i się cieszyłem, że jest szansa przezd końcem stycznia zalać strop. Ale niestety sie nie udało, bo akurat w nocy po postawieniu dużej ściany oraz ścian garażu przyszła ta cholerna wichura i zwaliła. Mało mnie pocieszało że w Rokietnicy nie tylko mi tak sie stało i że tam właśnie był największy wiatr podobno. Tak więc od tego czasu stoję, bo przyszła zima i tyle. Gdyby nie ten cholerny wiatr... Ale liczę że od jutra (bo mają wznowić prace), i jak będą mieli to tempo co poprzednio, to i tak myślę że Investdom skończy budowę do umówionego stanu jakiś miesiąc wcześniej. Tylko co potem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 26.02.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a moze pan podac wycene tej firmy za m2? porównywał pan inne firmy? byly drozsze? dlaczego wybral pan invesdom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lykopodium 06.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 a moze pan podac wycene tej firmy za m2? porównywał pan inne firmy? byly drozsze? dlaczego wybral pan invesdom? Scooby: Po pierwsze to jest tak, ze jak szukałem jesienią firmy do stawiania domu, wybór był niewielki. Faktycznie wybierałem spośród trzech firm. Jedną z nich był Invest-dom. Jeśli chodzi o cenę, to tak się składa, ze akurat Invest-dom plasował się równo w środku stawki. Natomiast różnice nie były jakoś bardzo wielkie. jak przypuszczam, od jesieni te ceny i tak się pozmieniały. Ostatecznie na investdom padło dlatego, ze wydawali się najbardziej sensowni. A czy będę do końca zadowolony, to zaobaczymy jak się skończą roboty. na razie nie mam większych powodów do narzekań. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bamboo 23.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Czy są jakieś nowe wiadomości z budów realizowanych przez Investdom? Jak się sprawdzają w dalszej części budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Podpinam sie pod pytanie Zamierzam sie z nimi dogadac na postawienie surowego zamknietego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Hm nikt ic nie pisze...Ja szukam firmy budowlanej, na oku mam "investdom", "mytkowski", kompleksjaniak" poprostu te firmy sie najbardziej reklamuja..... I z tych 3 chyba bede wybierał a jak wpadna jeszcze inne to tez wezme pod uwage.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts