Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C131b DELIKATNY wariant 2

Recommended Posts

Witam,budowlanców Delikatnego II C131b,czy wszyscy mają problemy z więźbą ?

Nie wiem,ale widzę,że dołączył następny "delikatny".Na jakim jesteś etapie? Może jakieś foty? Jeżeli nie możesz na forum to proszę na priva.Pozdrawiam.Stiopa100.

moze i trochę przesadzam, ale co dach to dach. Wolałbym się nie dowiedzieć, że do kogoś nie dotarło, że powinien zrobć mocniejszą więźbę, a ja nie powiedziałem nikomu...

a u mnie wczoraj panowie w końcu zalali strop nad parterem :D jutro będę na budowie, to może jakieś fotki nowe wrzucę...

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam ekipe budujaca delikatnego w wersji II

wlasnie jestem na etapie wyboru projektu i dopasowania go do działki i wyglada ze ten projekt spelnialby wszystkie wymogi :) oczywiscie po delikatnym retuszu :)

bardzo spodobal mi sie pomysl zrobienia spizarni i wiekszego wiatrolapu a "zadaszenie" wiazdu do garazu !! i zrobienie loggy od frontu a nie od tylu budynku (u mnie bylby on usytuowany pn-pd wiec tyl bedzie na polnoc) mysle co zrobic z wyjsciem na taras bo zasadniczo wolalabym zeby bylo na boczna sciane a nie z tylu (znowu klania sie kierunek polnocny) - jak ktos ma pomysl jak to zrobic zeby nie wyszla z tego stodola to chetnie uslysze. A kominek ... no coz albo damgo do rogu (ciepla sciana w pokoju babci) albo polecia OUT (jakos fanami kominka nie jestesmy) ale instalacje pod kominek zrobie bo moze kiedys nam sie odwidzi i domowe ognisko bedzie ok ... zobaczymy.

Jesli idzie o kotlownie to zasadniczo mysle o piecu węglowym co pociaga za soba koniecznosc podpiwniczenia i zrobienia skladu na opal (mam deputat weglowy wiec bedzie to chyba najrozsadniejsze wyjscie) w miejscu kotlowni mam ochote urzadzic pralnie wiec wejscie zostanie przez lazienke (mysle ze nie bedzie konfliktowe)

gora wymaga jeszcze jednej garderoby !!! koniecznie !! wiec po wywalenie loggy pokoje sie powieksza i wygospodaruje sie tam jeszcze miejsce na powiekszenie lazienki i zrobienie drugiej garderoby :)

moje pytania:

-czy ktos moglby mi pokazac jakas wizualizacje tego domku z dachem o nachyleniu 40 st i wiecej ??

-a moze ktos usunal ten zadaszony tarasik i ma jakies wizualizacje ?? bo nie wiem czy wywalenie go nie bedzie ze szkoda dla wygladu domku !!

ratunku jak zobaczylam ceny bram garazowych 4,60 to mi szczeka opadla ... macie moze pojecie jak by ten delikatny 131b wygladal od frontu z dwoma bramami mniejszymi zamiast 1 duzej ??? az sie boje myslec co z tego moze wyjsc ... ale cena 9ty za jedna duza a 5 za dwie male jest dosc drastycznie przekonujaca !!!!

mea - zastosowanie 2 małych bram, z tego co wiem , to często stosowany manewr.

wg mnie nie ma to wpływu na urode domu

dla porównania wersja z pojedynczą bramą

http://images32.fotosik.pl/236/6215c5e6ffad8c0dm.jpg

i podwójną

http://galerie.superfoto.pl/sf_sharing.php?&g=253635&id=253681&sort=createdate

za pierona nie moge wkleić drugiego zdjęcia :evil:

Pozdrawiam

• 3 months później...

mea : troszkę się ździwiłem jak napisałaś 9tyś za bramę :o ja zapłaciłem ze wszystkim 6, co też nie jest mało... sama brama 450x225 wyniesie ok 4tyś + slnik + montaż

co do dachu, to u mnie wyszło ok 40st nachylenie, po tym jak chłopaki wykorzystali na maxa długość krokwi :D a miejscowy plan zagospodarowania wymagał min 38st :lol:

na dwie bramy garażowe to dom będzie za wąski - na bramę jest przewidziane 4,6m, a jedna pojedyńcza powinna mieć chyba 2,5m więc trzeba by poszerzyć dom, żeby się zmieścić...

• 10 months później...

Z TEGO CO WIDZĘ DAWNO JUŻ TUTAJ NIKT NIE GOŚCIŁ.NIE MAM ŻADNYCH PYTAŃ-JESTEM PO PROSTU CIEKAW NA JAKIM ETAPIE BUDOWY JESTEŚCIE,CO PRZEROBILIŚCIE I CZY MOŻE JUŻ MIESZKACIE?

JA ZROBIŁEM WIELE PRZERÓBEK (POWSTAŁY W MOJEJ GŁOWIE) M.IN. SYN ZE SWOJEGO POKOJU NA GÓRZE MA SCHODY DO SYPIALNI POD DACHEM SKROMNE 60 M2...

ZDJĘĆ NIE DODAM,BO JEST ICH OKOŁO 1.500.

POZDRAWIAM "DELIKATNYCH"

poza tym, że zmieniliśmy jeszcze trochę rozkład góry (powiększyliśmy łazienkę i mamy 3 pokoje) to generalnie jest tak jak miało być, pomijam oczywiście wcześniej wprowadzone zmiany - piwnica, przesunięte/usunięte kominy, obniżenie garażu, itp :D

mieszkamy już kilka miesięcy i prawie skończyłem poddasze, stolarz kończy schody, na zewnątrz zima więc tam nic nie robię...

OHOHOOOO... A JEDNAK WYWOŁAŁEM WILKA Z LASU...MYŚLAŁEM,ŻE WSZYSCY UMARLI W TYM WĄTKU.MAR3CKI (SORRY ZA LOGIN W DUŻYCH I KRZYCZĄCYCH!!!,ALE TAK MAM...)TROCHĘ JUŻ WALCZYSZ Z TĄ BUDOWĄ.FAKT FAKTEM MASZ PIWNICĘ (JA NIE MOGĘ) ZA TO JA PODWYŻSZYŁEM ŚCIANĘ KOLANKOWĄ O 3 SUPOREXY I WIENIEC PRZEZ CO JĘTKI OBNIŻYŁEM I MAM U "GÓRY"MAŁE ZAPLECZE.JAK ZNAJDĘ JAKĄŚ DARMOWĄ STRONE GDZIE BĘDĘ MÓGŁ WRZUCIĆ FOTKI TO WRZUCĘ-OCZYWIŚCIE NIE WSZYSTKIE...

POZDRAWIAM... :D

• 9 months później...

Witam. Jesteśmy z żoną na etapie przygotowań do budowy w przyszłym roku. Nasz typ w projektach to własnie Delikatny 131b. Budować będziemy pod Wrocławiem niedaleko Kobierzyc. Czy istnieje możliwość spotkania się i porozmawiania o projekcie jak również o samym teapie budowy. Chętnie zobaczylibysmy juz wybudowanego Delikatnego. Formy rewanżu do ustalenia.

Pozdrawiam

Artur

• 5 months później...
  • 3 months później...

Witam,

Właśnie jesteśmy na etapie zmian w projekcie.

Wymagania mieliśmy wielkie i ten projekt podpasował nam znakomicie.

Zasadnicze zmiany to:

-likwidacja podcienia wejściowgo i powiększenie kuchni kosztem sieni (wygospodarownie tzw. brudnej kuchni)

-likwidacja garażu a w to miejsce podcień, sień i gabinet,

-likwidacja pomieszczenia gospodarczego na tarasie

-likwidacja balkonu.

Zastanawiam się nad podniesieniem ścianki kolankowej ale nie wiem jak to bedzie wygladało i o ile ją podnieść?

Dla zainteresowanych szkic zmian:

http://img217.imageshack.us/img217/7312/delikatnywariantiiparte.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Co o tym sądzicie?

Możecie przesłać zdjecia Waszych domków?

Pozdrawiam

Radek

Witam

Mam do sprzedania projekt domu DELIKATNY C 131 w wersji podstawowej zakupiony w pracowni Dobry dom.

Dokumentacja:

1) 4 egzemplarze projektu zawierające:

• część architektoniczną,

• konstrukcyjną

• projekty instalacji wewnętrznych,

• zgodę na dokonywanie zmian w projekcie

2) Faktura poświadczająca zakup ww. projektu

Dodatkowo dokładam dziennik budowy.

kontakt: [email protected]

• 3 years później...

Witam,

chciałabym wznowić temat projektu Delikatny wariant II. Planujemy budowę domu, jesteśmy na etapie wyboru projektu i skłaniamy się właśnie w stronę Delikatnego II, ale chętnie zobaczylibyśmy ten domek "na żywo", już wybudowany. Jesteśmy z Krakowa, może jest ktoś kto już szczęśliwie sobie pomieszkuje w nowym domku w okolicy i nie miałby nic przeciwko, żeby podpatrzeć troszkę? :)

• 2 months później...