Hancyśka 20.10.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Jak kupowałam projekt domu ,szczerze mówiąc nie zastanowiłam sie nad brakiem spiżarki teraz jednak jak stoją juz funamenty naszego maleńkiego wymażonego domku -pojawiają sie pytania a gdzie tu miejsce na spiżarke? Czy bedzie nam potrzebna ? Dom jest w miescie wiec nie bede chomikowac produktów spożywczych -bo sklep za rogiem. Myśle tez wygospodarować miejsce pod schodami-dziekuje Wam wszystkim za podjęcie tego tematu i wszystkie rady i sugestie.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 31.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Z obserwacji powyższych postów wynika że:za spiżarką są raczej kobiety i mężczyżni gotujacyprzeciw - przeważnie mężczyżni i jedzący obiady poza domemU mnie było tak samo Mąż - po co spiżarkaJa - nie ma spiżarki nie ma pomieszczenia do majsterkowania dla ciebie W projekcie naszego domu będzie i spiżarka i pomieszczenie dla zabawek męża, niewielka pralnia i miejsce na suszenie.Ponadto koleżanka która mieszka w swoim domu od jakichś 3 lat klnie na czym świat stoi dużą szafę garderobianą którą ma w sypialni - wszechobecny kurz z pościeli wkradnie się wszędzie - czyli u mnie będzie niewielka ale zamknięta gargerobaSpiżarka to najlepsze miejsce na zapasy, duże garnki, rzadko używane sprzety kuchenne, awaryjnie przyimie wszystko co nie powinno ukazać się oczom wchodzących gości.Trudno jest pracując zawodowo, wychowując małe dziecko, posiadająć gospodarstwo rolne i duży ogródek mnieć w kuchni zawsze idealny pożądek, dla tego dla mnie będzie to zawsze wyjście awaryjne i trudno mi uwierzyć że najmniejszą nawt spiżarkę zastąpi cała masa szafek kuchennychpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.11.2006 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Według mnie spiżarka jest niezbędna! Jeśli pracuje się długo, to na zakupy zostają weekendy i hipermarkety, a wtedy lepiej kupić niektórych produktów więcej i gdzie to schować? Poza tym są takie sprzęty kuchenne, które używasz sezonowo i szkoda zagracać szafki kuchenne. Jarzyny, owoce lepiej trzymać w chłodniejszym i ciemnym miejscu. Gdzie trzymać soki i wodę mineralną - pod stołem?W spiżarce znajdzie się miejsce na podręcznego mopa i ścierki, żeby nie latać do pralnio-kotłowni na przykład jak coś chlapnie. Można tam schować garnek do wystygnięcia lub ciasto. Poza tym półki w spiżarni są dużo tańsze niż szafki kuchenne, a można je zapełnić po sufit. Dlatego wolę nawet mniejszą kuchnię i w niej porządek i obok nawet malutką spiżarnię (bez ogrzewania i z dobrą wentylacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 13.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A może tak: jeżeli ktoś gotuje, spiżarka baaardzo się przyda, jeżeli nie gotuje, spokojnie obejdzie się bez, ale zawsze dodatkowa pakamerka w domu jest pełna nie-wiadomo-czego. Porządniś sobie poradzi bez spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts