Ula2 09.09.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m435e35183449eProjekt pracowni Archon, czy ktoś zdecydował się na ten dom? Brakuje mi garderoby na dole, a na górze chyba dobrze byłoby przeznaczyć jeden z pokoi na pom. gosp- warsztacikowe i pralnię. Proszę o odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 01.10.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Budujemy nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka 27.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 czy ktoś buduje dom w anyżku,prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 07.06.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 ja taki buduję (dom w anyżku2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 12.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamMam na koniec sierpnia ruszyć z budową ANYŻKA jak mozna poproszę o jakieś podpowiedzi co można by było zmienićfotki też są mile widziane. PozdrawiamWaldek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 12.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamMam na koniec sierpnia ruszyć z budową ANYŻKA jak mozna poproszę o jakieś podpowiedzi co można by było zmienićfotki też są mile widziane. PozdrawiamWaldek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 12.06.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamMam na koniec sierpnia ruszyć z budową ANYŻKA jak mozna poproszę o jakieś podpowiedzi co można by było zmienićfotki też są mile widziane. PozdrawiamWaldek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 12.06.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witaj proponuje piwnicę, ja ja mam w części pod sypialnią, zrezygnowałem ze spichlerza - większa kuchnia, zamurowane przejście z wiatrołapu do kuchniPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 24.07.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam Mam na koniec sierpnia ruszyć z budową ANYŻKA jak mozna poproszę o jakieś podpowiedzi co można by było zmienić fotki też są mile widziane. Pozdrawiam Waldek [email protected] zmiany: - dodałem piwnicę - buduję z gazobetonu - zrezygnowałem z garażu w domu - będzie oddzielny 2 stanowiskowy + wiata na 3 autko - zrezygnowałem z drzwi do ogrodu w ścianie (będą w wykuszu) - podwyższyłem parter do 2,90m - podwyższyłem ścianę kolankową o 25cm - w pokoju sypialnym wydzielę łazienkę dla mnie i żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optymista46 27.07.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 zmiany w projekcie:- garaż zamieniłem na pokój- górna łazienka na pralnie- na gorze pokój na łazienkę- na górze pokój na garderobęmimio trudności - ciągle optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 07.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, nieśmiało zapytam: a czy wśród Was jest ktoś kto buduje dom w anyżku 2? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 07.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ja taki buduję (dom w anyżku2) Witam bardzo, bardzo serdecznie A jak postępy na budowie, jakieś zmiany w projekcie? My czekamy na cieśli, żeby położyli dachóweczkę, a u Was jaki etap? Bardzo się cieszę, że w końcu trafiłam na tym forum na Anyżkowiczów "2" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 18.08.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 To ja też popodglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optymista46 19.08.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja właśnie zacząłem budowę - wylane ławy.Pozdrawiam.Optymista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 15.09.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam, nieśmiało zapytam: a czy wśród Was jest ktoś kto buduje dom w anyżku 2? pozdrawiam no tak - nie doczytałem tematu wątku ja buduję anyżek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 20.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam, muszę zdecydować pomiędzy rododendronami 5 i anyżkiem - moja działka okazała się za wąska a wz nakazują odległość od drogi 6m. Dom w anyżku idealnie pasuje na moją działkę. Podoba mi się dół, ale mam wątpliwości co do poddasza - łazienka wydaje mi się za mała. No i schody - chyba dość trudne. Widzę że na zdjęciach forum archonu wszyscy pokazują schody drewniane, czy ktoś robił zgodnie z projektem wylewane? Jeśli tak to chciałabym zobaczyć zdjęcia. I jeszcze jedno, czy ktoś buduje w pomorskim - bardzo bym chciała zobaczyć ten dom w realu Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 20.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam do schodów jeszcze nie doszedłem na poddaszu łazienka dla mnie nie problem - drugą stawiam obok w swoim pokoju, a ta z korytarza będzie dla moich 2 dzieci wylewane są na forum archona: http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/5106 jeden z większych problemów to kuchnia na parterze - niestety jest mała (choć teraz jak mam już niestety ściany postawione wiedziałbym jak to obejść) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 21.09.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 jeden z większych problemów to kuchnia na parterze - niestety jest mała (choć teraz jak mam już niestety ściany postawione wiedziałbym jak to obejść) No to czekamy na pomysł jak to zrobić Jakie są wymiary tej kuchni wraz ze spiżarką? ja chyba zostawię narożną spiżarkę, ale nie znam jeszcze dokładnych wymiarów. Jeśli ktoś mógłby mi je podesłać będę wdzięczna. Po długim weekendowym rozmyślaniu chyba podjęliśmy decyzję - będzie Anyżek Czekam teraz na mapkę i kupujemy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 21.09.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 No to czekamy na pomysł jak to zrobić Jakie są wymiary tej kuchni wraz ze spiżarką? ja chyba zostawię narożną spiżarkę, ale nie znam jeszcze dokładnych wymiarów. Jeśli ktoś mógłby mi je podesłać będę wdzięczna. Po długim weekendowym rozmyślaniu chyba podjęliśmy decyzję - będzie Anyżek Czekam teraz na mapkę i kupujemy projekt. 1. nie wiem jak TY ale ja garaż przerobiłem na pokój, więc łazienkę i pomieszczenie gospodarcze bym przesunął o jakieś 2 metry w stronę garażu tak aby kuchnia była dłuższa. 2. zamieniłbym funkcjonalność łazienki z pomieszczeniem gospodarczym jednocześnie te pomieszczenie gospodarcze bym "otworzył" na kuchnię. Jest tam ściana nośna, ale zrobiłbym ją od ściany na długość ok 60cm (tak jak blaty kuchenne) a z drugiej strony np. słup okrągły i między nimi podciąg. Ścianka nośna ma 184 cm - 60cm - słup (20cm) zostałoby przejście na 100cm wymiary kuchni: długość 375cm, szerokość od strony łazienki 184 cm a od wykuszu 225cm, choć tu trudno o szerokości mówić bo kuchnia jest otwarta jak chcesz mogę podesłać na priv plan parteru z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 20.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 No to decyzja zapadła - budujemy dom w anyzku. właśnie zamówilismy projekt - czekamy na adaptację. Poszerzamy garaż i wyciagamy dom o 70 cm do przodu (powiekszamy kuchnie i garaż. Do wiosny chcemy skompletować papierki i do roboty. Już nie możemy sie doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts