Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W ANYŻKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...
Witam

Mam na koniec sierpnia ruszyć z budową ANYŻKA

jak mozna poproszę o jakieś podpowiedzi co można by było zmienić

fotki też są mile widziane.

Pozdrawiam

Waldek

[email protected]

zmiany:

- dodałem piwnicę

- buduję z gazobetonu

- zrezygnowałem z garażu w domu - będzie oddzielny 2 stanowiskowy + wiata na 3 autko

- zrezygnowałem z drzwi do ogrodu w ścianie (będą w wykuszu)

- podwyższyłem parter do 2,90m

- podwyższyłem ścianę kolankową o 25cm

- w pokoju sypialnym wydzielę łazienkę dla mnie i żony

• 2 weeks później...
ja taki buduję (dom w anyżku2)

Witam bardzo, bardzo serdecznie :D

A jak postępy na budowie, jakieś zmiany w projekcie? :lol: :lol: :lol:

My czekamy na cieśli, żeby położyli dachóweczkę, a u Was jaki etap?

Bardzo się cieszę, że w końcu trafiłam na tym forum na Anyżkowiczów "2"

pozdrawiam :wink:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam, muszę zdecydować pomiędzy rododendronami 5 i anyżkiem - moja działka okazała się za wąska :evil: a wz nakazują odległość od drogi 6m.

Dom w anyżku idealnie pasuje na moją działkę. Podoba mi się dół, ale mam wątpliwości co do poddasza - łazienka wydaje mi się za mała. No i schody - chyba dość trudne. Widzę że na zdjęciach forum archonu wszyscy pokazują schody drewniane, czy ktoś robił zgodnie z projektem wylewane? Jeśli tak to chciałabym zobaczyć zdjęcia.

I jeszcze jedno, czy ktoś buduje w pomorskim - bardzo bym chciała zobaczyć ten dom w realu :roll: Z góry dziękuję :D

Witam

do schodów jeszcze nie doszedłem :)

na poddaszu łazienka dla mnie nie problem - drugą stawiam obok w swoim pokoju, a ta z korytarza będzie dla moich 2 dzieci

wylewane są na forum archona:

http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/5106

jeden z większych problemów to kuchnia na parterze - niestety jest mała (choć teraz jak mam już niestety ściany postawione wiedziałbym jak to obejść)

jeden z większych problemów to kuchnia na parterze - niestety jest mała (choć teraz jak mam już niestety ściany postawione wiedziałbym jak to obejść)

No to czekamy na pomysł jak to zrobić :-)

Jakie są wymiary tej kuchni wraz ze spiżarką? ja chyba zostawię narożną spiżarkę, ale nie znam jeszcze dokładnych wymiarów. Jeśli ktoś mógłby mi je podesłać będę wdzięczna.

Po długim weekendowym rozmyślaniu chyba podjęliśmy decyzję - będzie Anyżek :D Czekam teraz na mapkę i kupujemy projekt.

No to czekamy na pomysł jak to zrobić :-)

Jakie są wymiary tej kuchni wraz ze spiżarką? ja chyba zostawię narożną spiżarkę, ale nie znam jeszcze dokładnych wymiarów. Jeśli ktoś mógłby mi je podesłać będę wdzięczna.

Po długim weekendowym rozmyślaniu chyba podjęliśmy decyzję - będzie Anyżek :D Czekam teraz na mapkę i kupujemy projekt.

1. nie wiem jak TY ale ja garaż przerobiłem na pokój, więc łazienkę i pomieszczenie gospodarcze bym przesunął o jakieś 2 metry w stronę garażu tak aby kuchnia była dłuższa.

2. zamieniłbym funkcjonalność łazienki z pomieszczeniem gospodarczym jednocześnie te pomieszczenie gospodarcze bym "otworzył" na kuchnię. Jest tam ściana nośna, ale zrobiłbym ją od ściany na długość ok 60cm (tak jak blaty kuchenne) a z drugiej strony np. słup okrągły i między nimi podciąg. Ścianka nośna ma 184 cm - 60cm - słup (20cm) zostałoby przejście na 100cm

wymiary kuchni: długość 375cm, szerokość od strony łazienki 184 cm a od wykuszu 225cm, choć tu trudno o szerokości mówić bo kuchnia jest otwarta

jak chcesz mogę podesłać na priv plan parteru z wymiarami

• 1 month później...