Magdalena P 12.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Parter po zmianachhttp://images36.fotosik.pl/134/62894c5ebcc54242m.jpg góra z przeniesioną łazienko-pralnią: http://images37.fotosik.pl/240/a666a002c6b2bbcfm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 19.02.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nasz Anyżek ma już wylewki i tynki. Ze względów finansowych robimy tylko parter. Piętro za rok(?). Pod wylewką mamy styropian 20 cm. Podłogówkę w wiatrołapie, kuchni, łazience i korytarzu. Po położeniu podłóg parter ma mieć 280 cm wysokości - niby tylko trochę wyżej niż w projekcie, a robi wrażenie. Łazienka poszerzona o 30 cm kosztem pokoju. Nasz instalator zamontował geberita (gł. 8 cm) wpuszczanego całkowicie w ścianę. Nie wiem jaki jaki komfort będzie z drugiej strony ściany czyli w pokoju, ale wiszące wc ma nie wchodzić w "swiatło otworu drzwiowego". Poza tym zmieniliśmy kształt klatki schodowej na L - będzie coś jak w Utkowym Domu. Kominek planuję z tyłu jednej ze scian klatki schodowej, zamiast na ścianie wspólnej z gabinetem. Zrezygnowaliśmy też z dużej lukarny. W tym miejscy chcę mieć bieliżbiarkę lub garderobę, jak tko woli. W każdym razie będzie z oknem połaciowym. Przy budowaniu dobrze jest pamiętać o powiększeniu otworów okiennych na rolety. Sparzyliśmy się na tym i wykonawca poprawiał. Wybrałam wreszcie płytki do łazienki, ceramikę, kabinę i czekamy na Pana R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 20.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 To czekamy na zdjęcia, interesuje mnie bardzo jak wyglada geberit wpuszczony w ściane. Też planuję powiększyć łazienke na dole, czy pokój na tym nie ucierpiał? No i ten kominek - też ciekawa jestem efektu a gdzie będzie komin? Czekam niecierpliwie na zdjęcia, my już nie możemy się doczekać początku prac .... Nie mogę sobie wyobrazić anyżka bez piętra planujecie tak zamieszkać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 21.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85efaa86d4379970.html - geberitPróba wklejenia zdjęcia nie powiodła się ale jest link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 21.02.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witaj Magdaleno P. Miło mi że odpisałaś. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85efaa86d4379970.html - geberit Próba wklejenia zdjęcia nie powiodła się ale jest link Pokój na tym nie ucierpiał - szerokość pokoju 3,40. Gdybym dziś mogła to przesunęłabym okno w tym pokuju o jakieś 50 cm. Ale wtedy z zewnątrz nie było by symetrii, którą uzyskałam poprzez rozsunięcie górnych okien balkonowych pozostawiając między nimi tyle co na dole czyli ok 140 cm. W ten sposób u góry postawię ściankę pośrodku i w obu pokojach będą szafy głębokie po 60 cm. Jeśli chodzi o kominek to jeszcze go nie mamy. Zastanawiamy się nad Hajdukiem VOLCANO 2L ze szprosem. A komin jest na ścianie wspólnej z gabinetem. Zaś otwór do czyszczenia komina będzie pod schodami. I wychodzi na to, że czyszczenie będzie w pozycji wymuszonej. Schodów jeszcze nie ma bo będą drewniane, jak zrobimy wylewki u góry. Jeśli chodzi o piętro to będzie w drugim etapie. Bedzie tam dodatkowy taras nad garażem. Nie byłabym chyba sobą gdybym nie zmienila górnych okien. I tak nad głównym wejściem są trzy okna, w tym drzwi balkonowe. Nasze prace rozpoczęliśmy 13 marca 2009. I też pamiętam jak nie mogłam się doczekać rozpoczęcia. NIe zapomnę jak zobaczyłam działkę po wytyczeniu przez geologa. Wydawało mi się wówczas, że dom zajmie większą częś działki Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że sznurki są odpowiednio dalej poza obrysem budynku. Ale dziś mogę powiedzieć, że Anyżek wyszdł duży. Zyczę Tobie i wszystki budującym WIOSNY, WIOSNY I jeszcze raz WIOSNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 23.02.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ale wtedy z zewnątrz nie było by symetrii, którą uzyskałam poprzez rozsunięcie górnych okien balkonowych pozostawiając między nimi tyle co na dole czyli ok 140 cm. W ten sposób u góry postawię ściankę pośrodku i w obu pokojach będą szafy głębokie po 60 cm. quote] Ciekawe rozwiązanie muszę to przemyśleć... My robimy garderobę w miejscu górnej łazienki, w pobliżu okien w bliźniaczych pokojach planowałam biurka dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 24.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 w pobliżu okien w bliźniaczych pokojach planowałam biurka dla dzieci. U nas też biurka będą przy oknach. Jedno ze skrzydeł drzwi balkonowych zamieniliśmy na okno i pod tym "krótkim" oknem będzie biurko. Tak będzie w obu pokojach. Oczywiście bardzo mi się podobają drzwi balkonowe i nie chciałam zamiać ich na wersję skróconą ale wygrała ergonomia. Acha nie pisałam jeszcze, że jeden z tych pokoi, dokładnie ten sąsaidujący z łazienką zostanie z premedytacją pomniejszony. Otóz przy łazience będzie malutka pralnia(2m.kw.) . Rozwiązanie takie jak w Domu Toli (niestety powierzchnia nieporównywalna ale musi wystarczyć). Ściankę kolankową podnieśliśmy o 2 porotermy. Pokój dziecka po kradzieży 1 metra powinien mieć podobną powierzchnię jak gabinet na dole. Myślę, że będzie wystarczająco dużo miejsca. W końcu zmieści się tam szafa wnękowa dł. 2m, biurko i regał dł 1,5 m, łózko. i zostanie miejsce na zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 27.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Aniola czy mogłabym prosić o zdjęcia domu od strony tarasu? Ciekawa jestem jak wyglądaja przesuniete okna balkonowe i podwyższone ścianki kolankowe. My też chcielibyśmy podnieść ściankę kolankową, ale myslałam o 1 warstwie bo obawiałam sie że dom straci proporcje My pralnie zrobimy przy łazience, która będzie w pokoju nad kuchnią - od frontu będą dwa okna. Ciekawa jestem jak to wyjdzie .... http://images47.fotosik.pl/265/6bc11ce107a73fb7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 27.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Podaj adres e-mail. Tam ławiej będzie mi dołączyć zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 28.02.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 28.02.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 W sobotę przyjechała ceramika na podłogę parteru i do łazienki wraz z kabiną. Za tydzień przychodzi Pan R. Ciekawa jestem jaki efekt będzie po położeniu tych samych płytek od wiatrołapu przez kuchnię - do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 25.03.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 I jak postępy? wiosna już chyba zostanie z nami? oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniola 25.03.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Kafle na ścianach w łazience już położone. Wyposażenie do łazienki kupione. Właśnie zamawiam lustra. Trudno zrobić zdjęcia łazienki ale jak będę miała nowe to pokażę. Dzisiaj nasz fachowiec rozpoczyna układanie gresu. Mąż ociepla dom styropianem. Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 08.04.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Czy wszyscy budujący anyżki nie mogą się obudzić ze snu zimowego? Bardzo ubolewam, że tak nas tu mało... U nas coś drgnęło - za tydzień studnia, od 19 ogrodzenie. Czas zamówić materiały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 21.04.2010 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam po zimieMiało być w sierpniu 2009 ale niestety zaczynamy dopiero teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 30.04.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 My ruszamy w dzień dziecka Mamy już ogrodzenie , studnię i jutro dojedzie przyczepa (mam nadzieję). Czekamy na fotorelacje z placów budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 31.05.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Czy tylko ja tu zaglądam? W środę byli geodeci - mamy pierwszy wpis w dzienniku budowy i wyznaczone 4 narożniki domu - hura! Jutro o 8 rano startuje Pan Koparkowy - oby tylko nie lało jak dzisiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 20.06.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 I dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 24.06.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 i znowu tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzis21 26.06.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 witam mam do zaoferowania projekt dom w anyżku 2 w lustrzanym odbiciu 3 egzemplarze tel.603676177 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts