Magdalena P 15.07.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 U nas ciągłe zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 18.07.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Witaj MagdalenoP.Jak tylko nasz architekt stwierdzi,ze projekt domu w Anyzku bedzie odpowiedni do naszych warunkow zabudowy,to natychmiast zamawiamy go.Chcemy na zime wylac chociaz lawy,a jak dobrze pojdzie to pod dach.Prosze wstaw fotki wykusza i salonu.Jak uwazasz,czy salon jest odpowiedniej wielkosci,jak to sie ma w realu?Pozdrawiam i namawiam o jak najwiecej zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 19.07.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ciężko mi teraz wstawić zdjęcia salonu i wykusza bo na parterze nadal rośnie las stempli i tak będzie przez co najmniej kolejny tydzień. Ja też miałam wiele wątpliwości, ale teraz się uspokoiłam - salon jest ok, wykusz bardzo obszerny - zmieści się tam niejedna spora impreza My poszerzyliśmy garaż o 50 cm i wydłużyliśmy cały przód domu o 70 cm - mamy dzięki temu fajny duży garaż i większą kuchnię a nad nią dużą łazienke z wydzielona pralnią. To dobre rozwiązanie bo łazienka wg projektu jest dla nas za mała. W środę zaczynaja kłaść więźbę to zrobie zdjęcia pomieszczeń u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 19.07.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam,dzieki MagdalenoP,ze tak szybko odpisalas mi no i za zdjecia.Czy Wy budujecie Anyzek 2,bo widze dwa filary balkonowe a nie trzy?Mam pytanie,piszesz,ze poszerzyliscie dom o 70cm,czy to nie byl problem dla waszego architekta i co sie w zwiazku z tym wiaze?Gdyby to nie bylo takie problematyczne,to moze bym powiekszyla salon i pokoj przylegajacy,chyba,ze salon jest naprawde wystarczajacych rozmiarow.Jesli chodzi o dalsze zmiany,to myslalam zeby,zlikwidowac balkon z tymi filarkami,bo majac duzy ogrod i balkon nad wykuszem to wystarczy ,a przy tym mozna obnizyc koszty(zwlaszcza,ze jest nas dwoje na caly dom).Bardzo zalezy mi na fotkach salonu i wykusza wlasnie od wewnatrz,jak dasz rade to poprosze wstaw je.Z pozdrowieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 19.07.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Zlikwidowaliśmy środkowy filar żeby nie zasłaniał widoku z salonu i nie zacieśniał tarasu. To projekt domu w anyżku Szkoda nam było likwidować filarów z tyłu i balkonu bo wg nas to najładniejszy element domu - nadaje mu ciekawy charakter, a co do kosztów to naprawdę niewiele to zmienia. Plan naszego powiększonego domu jest kilka postów wyżej - my nie poszerzyliśmy domu o 70 cm tylko wydłużyliśmy - oś dachu nie jest zmieniona. Poszerzony jest tylko sam garaż i nasza sypialnia u góry. Wyciąganie domu wzdłuż kalenicy to mała zmiana dla architekta. Zmiany dotyczące przesuniecia kalenicy to poważne zmiany i nie wiem czy warto to robić - lepiej szukać innego projektu. Co do salonu to uważam, że jest wystarczająco duży, podaj maila to podeślę ci kilka zdjęć na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 19.07.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Nasze rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 19.07.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dzieki Magdaleno za szybka odpowiedz.Jak dobrze zrozumialam,to moge wydluzyc salon w strone tarasu bez problemu?Kamien z serca,ale jeszcze o to przemysle.Dzieki,ze mozesz przeslac fotki,podaje maila:[email protected] Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 19.07.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Chyba coś nie tak z adresem, nie poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 19.07.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Kochaniutka podaje adres meza,moze sie uda [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 19.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 20.07.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witaj MagdalenoP i dzieki za przesylke,ale maja chyba za duza pojemnosc,bo nie moge je otworzyc.Jak bedziesz miala mozliwosc to wstaw tutaj Pozdrawiam bardzo cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 21.07.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam MagdalenoP.Fotki super,jestem pod ogromnym wrazeniem,to jest to co cieszy oczy i dusze.To swiatlo,i estetyczne wykonczenie robi wrazenie.Dzisiaj udalo mi sie otworzyc fotki i po obejrzeniu jestem pewna,ze to jest to czego szukalam tak dlugo.,zwlaszcza,ze nasz architekt zaakceptowal go(chodzi o warunki zabudowy).Zaproponowal zeby powiekszyc salon kosztem gabinetu poprzez zastosowanie podciagu i przeniesienie schodow,ale co do drugiego nie jestem jeszcze pewna.Magdaleno a jak jest u Was ze schodami?Czy sa tak jak w orginale?Pozdrawiam i gratuluje tak pieknych wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 21.07.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Jak już wcześniej pisałam to nie moje wnętrza - ja jestem dopiero na etapie konstrukcji dachowej Schody mamy jak w projekcie i myslę że fajnie będą wyglądały na środku domu. Gabinetu nie likwiduję bo uważam, że taki pokój jest bardzo potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 21.07.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Odnosnie fotek,to najwazniejsze,ze takie beda-a sa naprawde ekstra.A co do schodow to caly czas sie zastanawiam i tak czy siak beda napewno murowane.Dzieki za fotki i pozdrrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 23.07.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 A u nas dziś ważny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 25.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 25.07.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Proponowałabym wydłużyć kuchnię o tyle samo co garaż - dom będzie bardziej proporcjonalny z przodu i nie likwidować wejścia do kuchni z wiatrołapu - ciężko latać z siatami przez salon. Ale to oczywiście tylko małe sugestie. A jak będziesz wchodzić do pokoju skoro przesuwasz schody? chyba,że nie dowidzę (ale na usprawiedliwienie mam męczący dzień ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 25.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Juz wszystko tlumacze.Glowne zmiany to poglebienie wykusza do 2m od lini prostej,przesuniecie klatki schodowej w strone wiatrolapu tak aby salon po przesunieciu scianki dzialowej o 1m w strone gabinetu mial przyzwoite rozmiary i przesuniecie komina od kominka.Reszta to wydluzenie garazu o 1m i tym samym skrocenie go do takiej dlugosci aby bylo swobodne przejscie do pomieszczen.Zastanawiam sie tylko gdzie przeniesc komin kominkowy.MagdalenoP o kuchni pomysle-dzieki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 26.07.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Oto II wersja rzutu parteru : http://img831.imageshack.us/img831/7760/domwanyzku.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 28.07.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Lada dzień dojedzie dachówka. Wybraliśmy Creatona Premion miedź angobowaną. Do tego brązowe rynny siba i struktonit w brązie - mam nadzieję że dobrze będzie wyglądało. Całość 20 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts