AlutkaJurek 28.07.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witaj Magdaleno.Czy te 20 tys to sam material,czy moze z robocizna,a jezeli tylko material to za ile znalazlas wykonawcow.Napisz co myslisz o drugiej mojej wersji rzutu,moze to jest lepsze?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 28.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 20 tys to cena za dachówke, rynny i struktonit. Ja za robociznę płacę sumarycznie - od wbicia pierwszej łopaty po dachówkę, rynny, tarasy, itd 54 tyś. W sumie stan surowy z dachówką kosztuje nas 145tyś (my nie kupujemy materiałów - poszliśmy na łatwiznę. Co do zmian w projekcie - każdy tworzy coś co mu się podoba. Ja nie likwidowałabym okrągłej ściany - ona nadaje charakter i wyjątkowość temu domowi - bez niej jest zwyczajny. Jest wiele projektów na rynku można znaleźć coś gdzie zmiany nie będą konieczne. Dzisiaj zobaczyłam parter w pełnej krasie i uważam że salon i wykusz są bardzo przestronne. Dla naszej 4 osobowej rodziny w sam raz. Nie będę wstawiała wielu mebli do salonu a na relax jest wystarczający - nie lubię zbyt wielgachnych przestrzeni - wieją chłodem i pustką. Ale to oczywiście moje prywatne zdanie, nic nie narzucam Jedno jest ważne - przy wyciąganiu do przodu garażu powiększ kuchnię - unikniesz wrażenia "dziobu" z daszkiem, budynek będzie proporcjonalny. Trudno jest zrobić zdjęcia całości, aparat tego nie ujmuje, ale naprawdę czuje sie przestrzeń i o to mi chodziło. Ja przymknęłam trochę kuchnię, teraz mam otwartą i już mi się to znudziło. Za to kuchnia jest większa (wyciągnięta do przodu o 70cm) i to daje jej odpowiednią wielkość - bez problemu zostawie sobie narożną spiżarnię, bo wg mnie jest bardzo przydatna (ja wiele gotuję i kuchnia u mnie to ciągły plac boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 28.07.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 A dzisiaj do mojej obecnej łazienki dotarło takie cudo - zawsze o tym marzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimorodek 28.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witaj Magdaleno, mam pytanko, gdzie budujesz Anyżka? W pomorskim? A dokładniej gdzie? My zastanawiamy się nad tym projektem. Jesteśmy z Redy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 29.07.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Budujemy w Mostach - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 29.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Widok na częściowo zamkniętą kuchnię, zostaje przejście 120cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 29.07.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witaj Magdaleno,swietne fotki i daja juz odzwierciedlenie tego jakie beda wnetrza po ukonczeniu.Dzieki za podanie kosztow,to jest bardzo pomocne.Czy myslalas juz o oknach ,plastiki czy drewno no i kolor?Wstaw fotke dachowki,ktora wybraliscie.Co do Twoich sugestii,to jak to przemyslalam to zgadzam sie z Toba.Jak bedziecie mieli wycenione okna to podaj prosze jak to wyglada.Pozdrawiam i podgladam Wasze poczynania na placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 04.08.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Od dwóch dni walczymy ze ściankami działowymi - trudne decyzje... Ale muszę przyznać, że jestem zadowolona z wielkości pomieszczeń po zmianach. Pokoje są przestronne i ustawne, łazienko-pralnia nad kuchnią baaardzo fajna, nasza sypialnia wieeelka Dzięki wygospodarowaniu garderoby dla córek z pierwotnej górnej łazienki i zostawienie otwartego holu na bibliotekę pokoje będą odciążone od książek i ubrań - tylko relaks i ... nauka. Jedyne trudne miejsce w tym domu to łazienka na dole i kotłownia. Głębokość 2 metry, łazienka ma szerokość 2 metrów (czyli idealny kwadrat, a kotłownia 1,5 - trochę klaustrofobiczne Zostawiliśmy po jednym oknie poszerzonym do 60cm. Pokój gościnny mimo lekkiego zmniejszenia (łazienka) jest dość duży , fajnie schowany za schodami. Dzisiaj zalewają taras i schody. Taras wyszedł bardzo ładny, polecam zlikwidowanie środkowej kolumny - wg mnie zasłaniała widok i utrudniała poruszanie się po tarasie. Jutro zamieszczę zdjęcie. AlutkaJurek okna kupujemy Avante, złoty dąb na zewnątrz i białe w środku z roletami zewnętrznymi zespolonymi (trzeba pamiętać żeby nadproże było o 22 cm wyżej) Dachówkę znajdziesz na stronie Creatona, jak u nas zrobią to wkleję zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 06.08.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Obiecany taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 06.08.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 I pierwszy komin (prawie skończony) - bardzo mi sie podoba jego kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 09.08.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Dzisiaj na naszym anyżku pojawił się ważny element ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 29.08.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Teraz czekamy na okna, mają być w połowie września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 30.09.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Okna już są !!! zaczyna się dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 05.01.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Pozdrawiam noworocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 09.03.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Wiosnę czuć w powietrzu. U nas ruszyły pierwsze prace. Mamy juz instalację elektryczną, teraz czas na hydraulika i tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszloz 08.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mam do sprzedania komplet białych okien do domu w anyżku - łącznie z nietypowymi, drogimi oknami nad wykuszem w bardzo niskiej cenie - możemy się porozumieć. Okna najwiekszej firmy produkującej okna w Polsce, Argon, klamki Secustic. Zainteresowanych proszę o kontakt na tel 609 144 866 lub mailem [email protected] Jeżeli budujesz dom w anyżku taka okazja Ci się nie trafi. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1385 03.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 od paru lat mieszkam w domu w anyżku.dokonałam kilku zmian i wydają się one trafione.powiększyłam okno w kuchni ma ono 2,3m długości i 1,2 szerokości i ciągnie się przez szerokość całej kuchni. ze spiżarni zrezygnowałam.mniejsze okienko w kuchni również zlikwidowałam tak samo w salonie. wykusz pozostał bez zmian.do kotłowni wchodzi się tylko z garażu.mam ogrzewanie miałowe więc nic nie kurzy się do domu.u góry łazienkę z projektu zamieniłam na pomieszczenie gospodarcze i pralnię.natomiast łazienka powstała na wprost schodów w lewo.żeby doświetlić schody na górę część ściany największego pokoju na górze zastąpiłam luksferami.przy wejściu nie mama wiatrołapu naciapanych ścianek i ścianeczek jest jedna ładna przestrzeń.mieszka mi się super ale teraz zbudowałabym nieco mniejszy dom.dla 4 osób dom jest wygodny ale ciut za duży.ok 20-30mpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts