Tomek_R 15.11.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 A ja kupiłem parapety aluminiowe - siedem parapetów kosztowało mnie ok 300zł, do tego kupiłem dwie pianki Ceresit po 12 zeta i z ojcem żeśmy je sami machnęli w dwie godziny. Leżą równo, poziomo i pod całą powierzchnią mają piankę montażową - jak dla mnie jest OK:-) P.S. Aha - kolor mają ciemnobrązowy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 15.11.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 my zdecydowalismy sie na parapety z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 15.11.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 my też zdecydowaliśmy się na granitowe. Z granitu strzegomskiego po 220 zł/m2. Wszystki parapety zewnętrzne u nas to koszt 470 zł materiał + 50 zł dojazd do Strzegomia z Wrocławia i z powrotem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 15.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ja kladlem sam klinkierowe...sa piekne:-)..choc nie uklada sie ich latwo. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 15.11.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Piaskowiec .Ładnie obrobiony na wymiar, z zaokraglonymi krawedziami i wyfrezowanym kapinosem 100zł/ m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 15.11.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Klinkierowe pod kolor jakim robiło się cokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ze wzgledu na okna narożne i brak etetycznych rozwiązań parapetów blaszanych mamy granitowe pod kolor płytek cokołowych kashmir white 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 16.11.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ze wzgledu na okna narożne i brak etetycznych rozwiązań parapetów blaszanych mamy granitowe pod kolor płytek cokołowych Eee, tam od razu brak. Trzeba tylko odrobinę pokombinować. Ja oba blaszaki ściąłem pod kątem 45 stopni a na złączeniu dałem dwa sklejone na silikonie boczki plastikowe od szerszego parapetu. Wygląda całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.11.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ze wzgledu na okna narożne i brak etetycznych rozwiązań parapetów blaszanych mamy granitowe pod kolor płytek cokołowych Eee, tam od razu brak. Trzeba tylko odrobinę pokombinować. Ja oba blaszaki ściąłem pod kątem 45 stopni a na złączeniu dałem dwa sklejone na silikonie boczki plastikowe od szerszego parapetu. Wygląda całkiem dobrze. roziązań techniczych jest dużo - ale brak akceptowalnych etetycznych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek183 16.11.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Klinkierowe-robione na wymiar przez producenta, sprawdziły się przez 4 lata, nie brudza się nie matowieją nie odkształcają łatwo je oczyścić, kolor zamawiałem pod kolor blachy na dachu. Dałem fachowcom w czasie pomiarów kawałek blachy i nawet dość podobny im kolor wyszedł ( wiśnia). ceny to juz teraz nieaktualne mam - ale warto poszukać moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 16.11.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ja kladlem sam klinkierowe...sa piekne:-)..choc nie uklada sie ich latwo. D a jakie "schody" moze napotkać wykonawca podczas układania? też myslę o klinkierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 16.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ja kladlem takie grubosci 3 cm i dlugosci 32 bo musialem doliczyc grubosc ocieplenia....natomiast okazalo sie ze np. lico ramy okiennej nie jest rownolegle z licem muru, dlugosci plytek okapnikowych byly takie same ale grubosci juz nie, plytki byly tez poskrecane i powyginane w roznych kierunkach...wiec przykladalem najpierw na sucho kazda plytke a potem na zaprawie do klinkieru bezwapiennej brazowej...wyszlo calkiem ladnie ..nawet z tymi malymi nierownosciami D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 16.11.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 acha i jeszce jedno klinkier trzeba zaraz czyscic z zaprawy bo zabrudzony trudno potem doczyscic.... D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.11.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Klinkier trudno się kładzie, ponadto pod fugami z reguły robię się efektowne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Widziałam sporo klinkierowych parapetów juz kilkuletnich i o dziwo żaden nie miał zacieków. Czyżby były kładzione przez prawdziwych fachowców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 17.11.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 roziązań techniczych jest dużo - ale brak akceptowalnych etetycznych rozwiązań Jak dla mnie jest wystarczająco estetyczne. U mnie estetyka była istotna bo okno znajduje się przy samym wejściu do domu. Jak nie zapomnę to zrobię fotkę i podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.11.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 my zrobiliśmy z cegły klinkierowej ręcznie formowanej układanej na sztorc, tak jak powiedzmy na starych dworcach i generalnie w starych domach z cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 17.11.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Proszę poradzcie mi mam mur z porotermu 24 + 15 wełny czy można dać parapety zew. granitowe - w większości opierałyby się na wełnie, a może są jakieś rozsądne rozwiązania bo wiem, że granit może być za ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 18.11.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 roziązań techniczych jest dużo - ale brak akceptowalnych etetycznych rozwiązań Jak dla mnie jest wystarczająco estetyczne. U mnie estetyka była istotna bo okno znajduje się przy samym wejściu do domu. Jak nie zapomnę to zrobię fotkę i podeślę. Załączam fotki mojego rozwiązania. To wersja beta bo jeszcze nie pomalowałem śrubek na brązowo:). http://mako5_foto.w.interia.pl/parapet1.jpg http://mako5_foto.w.interia.pl/parapet2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Tak wyglądają moje parapety: http://budowa.fr.pl/dom155.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts