Juras XR4Ti 05.10.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ale u mnie w tych pozostałych też podłogówka jest. I chodzi mi o zróżnicowanie temperatur w pomieszczeniach. A poza tym, grzejniki nie za bardzo dekoracyjny element stanowią. A taki akumulator na kilka litrów wody też miejsce zajmuje i kosztuje. Kociołka nie licząc. Reasumując, koszty inwestycyjne dużo większe, a sprawność mniejsza. Nie podoba mi się to rozwiązanie. No, ale to tylko moje zdanie jest. pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62873-elektryczny-kocio%C5%82-wodny-czy-kto%C5%9B-ma/page/3/#findComment-1388511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 12.11.2006 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ale u mnie w tych pozostałych też podłogówka jest. I chodzi mi o zróżnicowanie temperatur w pomieszczeniach. A poza tym, grzejniki nie za bardzo dekoracyjny element stanowią. A taki akumulator na kilka litrów wody też miejsce zajmuje i kosztuje. Kociołka nie licząc. Reasumując, koszty inwestycyjne dużo większe, a sprawność mniejsza. Nie podoba mi się to rozwiązanie. No, ale to tylko moje zdanie jest. pozdrawiam - Juras Witam Juras coś chyba mylisz pisząc o kosztach inwestycyjnych w kocioł elektryczny . Przecież instalując podłogówkę i tak musisz zainstalować wszystkie zawory i rozdzielacz niezależnie od tego czy będziesz miał kocioł na gaz czy na prąd .Jeśli myślisz inaczej napisz jaką "automatykę i,zawory i rozdzielaczy należy zamontować do kotła elektrycznego która nie będzie potrzebna w przypadku instalacji kotła na gaz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62873-elektryczny-kocio%C5%82-wodny-czy-kto%C5%9B-ma/page/3/#findComment-1451895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts