Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale u mnie w tych pozostałych też podłogówka jest. I chodzi mi o zróżnicowanie temperatur w pomieszczeniach.

A poza tym, grzejniki nie za bardzo dekoracyjny element stanowią.

A taki akumulator na kilka :D litrów wody też miejsce zajmuje i kosztuje. Kociołka nie licząc. Reasumując, koszty inwestycyjne dużo większe, a sprawność mniejsza.

Nie podoba mi się to rozwiązanie. No, ale to tylko moje zdanie jest.

pozdrawiam - Juras

https://forum.murator.pl/topic/62873-elektryczny-kocio%C5%82-wodny-czy-kto%C5%9B-ma/page/3/#findComment-1388511

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale u mnie w tych pozostałych też podłogówka jest. I chodzi mi o zróżnicowanie temperatur w pomieszczeniach.

A poza tym, grzejniki nie za bardzo dekoracyjny element stanowią.

A taki akumulator na kilka :D litrów wody też miejsce zajmuje i kosztuje. Kociołka nie licząc. Reasumując, koszty inwestycyjne dużo większe, a sprawność mniejsza.

Nie podoba mi się to rozwiązanie. No, ale to tylko moje zdanie jest.

pozdrawiam - Juras

Witam

Juras coś chyba mylisz pisząc o kosztach inwestycyjnych w kocioł elektryczny . Przecież instalując podłogówkę i tak musisz zainstalować wszystkie zawory i rozdzielacz niezależnie od tego czy będziesz miał kocioł na gaz czy na prąd .Jeśli myślisz inaczej napisz jaką "automatykę i,zawory i rozdzielaczy należy zamontować do kotła elektrycznego która nie będzie potrzebna w przypadku instalacji kotła na gaz ???

https://forum.murator.pl/topic/62873-elektryczny-kocio%C5%82-wodny-czy-kto%C5%9B-ma/page/3/#findComment-1451895