tsimtsum 01.10.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam szanowne forum mam pytanie dotyczace pralki. Otoz w lazience jest wneka o szerokosci 63 cm. Chodzi o to, zeby w owej wnece umiescic pralke. Podobno przy wariancie 'pralka we wnece' nalezy zachowac odpowiednia przestrzen miedzy bokami pralki a sciana. Nie wiem jak to dokladnie wyglada. Slyszalam, ze powinno to byc okolo 10 cm, czyli jesli chce sie wstawic pralke 60tke to wneka powinna miec 70cm. Czy to prawda? Czy istnieja jakies normy w tym zakresie? Czy istnieja pralki nie do zabudowy, otwierane z przodu o szerokosci 55 cm? Szukalam troche po sieci ale najwezsza jaka znalazlam to 59 cm. I najwazniejsze pytanie: jakie macie pomysly co zrobic z tym fantem - pralka w takiej wnece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.10.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Nie wiem czy istnieje norma, ale ja mam w mieszkaniu wneke 70 cm z tym ze podlaczenie mam z boku i dlatego musi byc miejsce. Jak podlaczenie do odplywu bedzie z tylu, to chyba nie potrzeba wiecej miejsca, niz na sama pralke. Z tego co sie orientuje to 55 chyba nie ma, ja mam waska 45 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 02.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ja też nie znam takich norm - o ile są takowe. u mnie wnęka jest prawie 80 cm ale w skosie (podłączenie pralki z tyłu). wszedł 6kilowy bosh maxx i nawet nie wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 02.10.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/2c32334d9e264accbbd7916186b21be8,10,19,0.jpg U mnie jest wnękqa o 3-4 cm większa od szerokości pralki. Podłączenie od tyłu, więc nijak nie przeszkadza. Pralka dobrze wypoziomowana, więc wogóle "nie chodzi". I tak już trzeci rok pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts