arluka 02.10.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 No właśnie, poradźcie jak można zabezpieczyć otwory okienne, drzwi, "bramę garażową" przed zimą??? Miałam nadzieję na wstawienie okien, ale niestety za późno została podjęta decyzja- teraz terminy oczekiwania są odległe, a i ceny windowane popytem... Dom jest z porothermu i podobno jak woda się dostanie miedzy te szczeliny w bloczku to mróz go rozsadzi- już się boję i chciałabym jak najlepiej je zabezpieczyć. Aaaa i jeszcze jedno- jak zabezpieczyć taras nad pom. użytkowym żeby nie przemókł zbytnio ??? Dziękuję za wszelkie rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 02.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ceramikę zabezpiecza się nie tylko przed zima, "otwarta" warstwa np. w otworach okiennych powinna być zakryta folią cały czas żeby woda nie lała się do otworów w pustakach. Na zimę przeważnie zabija się otwory okienne/ drzwiowe deskami, albo zasłania się ramkami z folią lub płytami pilśniowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 02.10.2006 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 czy naprawdę wszyscy wstawiają okna przed zimą?? znaczy, coś przegapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.10.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Nie nie wszyscy wstawiają okna przed zimą !! Przede wszystkim w obawie przed kradzieżą. Najlepsza obcja to okna i zaraz potem tynki zewnętrzne nikt wówczas ich nie ukradnie. Tej zimy moje okna będą zabite dechami a w zwiazku z tym iż został nam BK mąż zastawi nim otwór bramy garażowej i wykusz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 02.10.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ja na zime nie zabijalem ani okien ani drzwi i nic sie nie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 02.10.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ja na zime nie zabijalem ani okien ani drzwi i nic sie nie stalo. I ja też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleo7 02.10.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 u mnie tez nie ma jeszcze okien wiec zabijamy dechami z folia zeby woda i podmuchy wiatru ze sniegiem nie dostawaly sie do srodka,oczywiscie z zewnatrz wszystko jest szczelne,wtedy nie ma tez problemu ze zwierzakamipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts