avzi 10.04.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Włąśnie robię rozeznanie w temacie materiałów na ściany i stwierdzam ogromny rozrzut cenowy wyrobów o tych samych oznaczeniach. Np. pustaki U klasa 15 wym. 250x220xniepamietamile kosztują od 2,50 zł. do poniżej 1,70 zł. w zaleznosci od producenta i hurtowni. Podobnie jest z innymi artykułami.Co, "na oko", wskazuje na to czy materiał jest dobry czy zły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 zła ceramika to taka, z której wykonany dom zaczyna się walić po drugim roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.04.2003 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Dzięki, stary! O to mi właśnie chodziło. Nie wiem jak Ci się odwdzięczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 10.04.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 przy maxie mozna to rozpoznac po kolorze - im mniej ciemnych przebarwien tym lepiej. Generalnie wazne jest w jakim czasie byla wypalana ceramika. najlepsza podobno jest wypalana wiosna i latem (chodzi o wilgoc w "powietrzu technologicznym":wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 10.04.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Do ceramiki niektórzy producenci dodają pyłów, wtedy lepiej się "trzyma", nie kruszy. To było kryterium wg. którego wybierałam ja . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregg 11.04.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 ja natomiast wybierałem ceramikę po odgłosie/ dźwięku w momencie styknięcia jakimś przedmiotem,oczywiście poza wygladem i brakiem "margla" preferowałem kolor typowo ceglany i metaliczny odłos co świadczy o dobrym wypaleniu cegły,pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts