romanlyk 02.10.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 WitamMam duży problem z tarasem który jest nad mieszkaniem i jest na stropie drewnianym(belkach 21x16).Na stropie były nabite deski gr.5cm ale nie było spadku ,na tym była papa,następnie wylewka,znowu papa i kafelki położone ze spadkiem.Pomiędzy stropem a deskami jest ocieplenie w rękawach foliowych.Taras zaczął zaciekać. Zerwali kafle ,wylewkę i okazało się że deski są pogniłe.Zerwano również i deski.Fachowiec poradził mi aby wzdłuż krokwi nabić deski ze spadkiem na to łaty co 40 cm i nabić płytę OSB 4,na płytę 2x papę termozgrzewalną i powinno być dobrze.Niestety na wylewkę już nie starczy miejsca ze względu na zrobienie spadku i osadzenie drzwi tarasowych.Nigdzie nie mogę dostać płyty OSB 4 i poradzono mi aby zastąpić ją OSB 3.Chciałabym się z kimś zkonsultować czy to rozwiązanie zda egzamin?i czy w przyszłości mogę położyć na to kafle.Może ktoś ma doświdczenie i coś mi doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts