menia78 02.10.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Czy ktos buduje badz wybudowal dom w rododendronach 4 ze studia Archon?Chcialabym wiedziec jaki jest koszt budowy domku w stanie surowym zamknietym oraz pod klucz - rzeczywisty. Projekt ten podoba nam sie bez wiekszych zmian. Jednak chcielibysmy usunac boczny balkon i zrobic tam zwykly daszek i okno dachowe (mysle ze 3 balkony to lekka przesada a i niezly wydatek) oraz zastanawiamy sie nad wykuszem. Interesuje mnie przede wszystkim koszt budowy w stanie surowym zamknietym, gdyz mamy zamiar najpierw wykonczyc tylko dół i tam pomieszkac a potem zajac sie gora i w miare mozliwosci ja wykanczac. Czy zmieszcze sie w 100 tys zl - chodzi o stan surowy zamkn.?????????? Szukam sprzymierzencow, kto jeszcze buduje ten domek.My juz PRAWIE wybralismy. Chetnie poslucham opinii na temat tego projektu. Zalaczam link: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42e0e0454c1b1&obraz=11483842438f8810867ebcbb8402bf0fc2c24b4798&counter=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 03.10.2006 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 skoro brak odzewu to czy mam przypuszczac ze nikt go nie buduje i nikomu sie nie podoba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 04.10.2006 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 podciagam, a nuz ktos odpowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 04.10.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witaj, na wstępie 78 ach coż to był za rocznik według mnie, to mały ale całkiem funkcjonalny domek, wszystko ma jakby na miejscu - ale ja jestem dopiero poczatkująca w temacie "budowa". Sama też wybrałam z archonu - dom w lobeliach - i podobnie jak Ty dumałam nad 3 balkonami i wykuszem. Po długich namysłach i cennych uwagach bardziej doświdczonych forumowiczów (Eskimos jesteś super!) zdecydowaliśmy się zrezygnować z wykusza i 1 balkonu i myslę że jeste to trafna decyzja -a na pewno ekonomicznie uzasadniona. Powodzenia w wyborze P.S. wydaje mi sie że garaż może być trochę za wąski, mój ma 315 i architekt stwierdził że to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 04.10.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 dziekuje, ogladnelam dom w lobeliach, tez ladny i troche wiekszy. A pomysl ze zlikwidowanie balkonu z wykuszem po boku popieram, sama o tym mysle. Nie wiem tylko jakie koszty sie z tym wiaza -tzn koszty przeprojektowania oraz jak zmniejsza to koszty budowy?? Moze ktos wie i pomoze odpowiedziec na to pytanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina28 27.11.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Hej zaczynam na wiosnę.Teraz załatwiam właśnie kaskę czyli kredyt. Pozwolenia są i tylko patrzeć wiosny.Jeden z wykonawców powiedział mi ostatnio 250 tys zł. wykończenie z kostką przed domem i w dobrym guście.No ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 14.01.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Bardzo fajny i zgrabny domek. Jeżeli podejmieny decyzje o budowie to właśnie ten dom. jest bardzo funkcjonalny i odpowiada naszym potrzegom i wymaganiom. Pozdrawiam i życzę powodzenia, może bede korzystała z Twoich uwag Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 16.02.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja też mam zamiar budować ten domek jeśli ktoś ma jakieś ciekawe uwagi lub zdjęcia proszę również o nie na moj e- mail [email protected] bardzo proszę szczególnie o zdjęcia. Z góry dziękuję. mika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M Power 24.04.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Mamy juz stan surowym, za dwa tygodnie wkladamy okna. Zmiescilismy sie w 100 tysiacach ale to bylo rok temu... Przy cenach z tego roku to nie mam pewnosci. Robilismy tylko niewielkie zmiany, ogolnie projekt podoba sie nam. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiat19 17.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Czy może buduje ktoś ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart_Skrzyszow 11.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam, też będę wdzięczny za wszelkie informacje i sugestie..Rozpoczynamy na wiosnę właśnie dom w rododendronach 4, na razie załatwiamy całą papierologię.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina28 12.11.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam WszystkichWłaśnie budujemy ten domek. Tak właściwie to zaczęła się wykończeniówka.Stan surowy z dachem bez okien drzwi zewnętrznych i garażowych wyniósł nas około 108 000zł. Kolejne prace to elektryka 9000zł, ogrzewanie + woda + odpływy i oczyszczalnia ścieków jakieś 30 000zł, okna + wszystkie drzwi 30000zł, tynki 12000, docieplenie stropu z wełną 5000zł - to są takie główne które pamiętam. Acha wentylacja z Dospela 10000, centralny odkurzacz 3000.Dopiero teraz jest jazda - kafle na pomieszczenia + armatura do łazienek 25 000. Narazie mamy wykafelkowany garaż i pralnię.Robiliśmy parę przeróbek tzn garaż wydłużyliśmy do bryły domu. Podnieśliśmy ścianki kolankowe- nie łamaliśmy dachu nad garażem tylko jest prosty. Dzięki czemu ścianka kolankowa w łazience na górze wynosi 160 cm, poza tym dodaliśmy dwa okna dachowe. I troszkę przestawiliśmy ścianki działowe na górze.Domek znajduje się w Nowej Rudzie.PozdrawiamI życzę zdrowych i silnych nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT01 10.01.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Czy ktos z forumowiczów buduje taki domek ? jestem ciekawy na jakie kłopoty moge napotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 25.02.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam czy ktos buduje moze ten domek? Czy cos zmieniacie? np powiekszacie salon? likwidujecie spiżarnie? Bardzo prosze o opinie na temat tego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 25.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 zapomnialam wrzucic linka http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m42e0e0454c1b1 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 26.02.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 czyzby jednak nikt nie budowal rodo 4 ? no to moze rodo2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts