Maggi 03.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Jakie warunki trzeba spełniać by moc ubezpieczyc dom? Czy musze miec wstawione wszystkie drzwi wlacznie z brama garazowa? Czy dzrwi moga byc np zamurowane albo zabite deskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 03.10.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja mam ubezpieczony od samego początku budowy , nazywa sie to ubezpieczenie inwestycji budowlanej , mam w Compensie , do etapu fundamentów , warunkiem jest to że ubezpieczone jest to co jest wpisane w dzienniku budowy , takie ubezpieszczenie kosztuje na pełny zakres około 600 zł / rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 03.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja mam ubezpieczony od samego początku budowy , nazywa sie to ubezpieczenie inwestycji budowlanej , mam w Compensie , do etapu fundamentów , warunkiem jest to że ubezpieczone jest to co jest wpisane w dzienniku budowy , takie ubezpieszczenie kosztuje na pełny zakres około 600 zł / rok. Ale tylko od ognia i tzw. innych zdarzeń losowych. Uwaga - jeśli dobrze pamietam - to Compensa wyłacza ochrone od pioruna Sprawdź OWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 03.10.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja mam ubezpieczony od samego początku budowy , nazywa sie to ubezpieczenie inwestycji budowlanej , mam w Compensie , do etapu fundamentów , warunkiem jest to że ubezpieczone jest to co jest wpisane w dzienniku budowy , takie ubezpieszczenie kosztuje na pełny zakres około 600 zł / rok. Ale tylko od ognia i tzw. innych zdarzeń losowych. Uwaga - jeśli dobrze pamietam - to Compensa wyłacza ochrone od pioruna Sprawdź OWU. są chyba 3 czy 4 opcje tego ubezpieczenia , pierwsze to takie dla banku aby było, potem zakres się zwiększa , wykupiłem wersję full wypas, od zdażeń losowych i od kradziezy i wandalizmu. Trzeba popytać agenta o możliwy zakres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 03.10.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 takie ubezpieszczenie kosztuje na pełny zakres około 600 zł / rok. takie ubezpieczenie to nie chleb - jego cena stanowi % wartości inwestycji a nie 600 zł/rok. W PZU jest tak, że ubezpiecza się to co jest na dzień dzisiejszy. Jak się coś większego dobuduje to się doubezpiecza - gość przyjedzie, oglądnie i doubezpieczy. Ale jak się nie mylę to jest drogie - agent podał mi 0.3%. Chociaż może po przeliczeniu na etapy wyjdzie konkurencyjnie do innych. W Warcie jest inaczej - podajesz wartość docelową nieruchomości i ubezpieczasz tak jakby ściany docelowe. Ale nie wiem ile to jest - w jednym miejscu podali mi 0.15% a w innym 0.1 %. Nie wiem dlaczego jest różnica - podobno to "nowe produkty i jeszcze się nie orientują" - może to niewiedza ?? Banki wymagają takich ubezpieczeń jak dają kredyty, tylko nie wiem jak wówczas spoglądają na ofertę PZU i doubezpieczanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 03.10.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 jak dobrze że tu trafiłam potrzebuję właśnie ubezpieczenia domu w budowie /stan surowy zamknięty/ pod kredyt hipoteczny. Proszę o porady ludzi którzy mają takie ubezpieczenia gdzie najlepiej i jakie to koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 03.10.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Ja też szukam rozmawiam z Allianz i wiem tyle:składka 0,8% od wartości i też na zasadzie doubezpieczania przy czym min składka to 100 zł.Jak będę wiedział więcej to napiszę, może ktoś już ma takie ubezpieczenie i jest zadowolony z zakresu i ceny, to bardzo proszę o namiar na produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 04.10.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 W PZU zapłaciłam około 360,00 za rok - jest to określony procent od podanej aktualnej wartości domu, zawsze można "dobezpieczyc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 04.10.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ja postaram sie znalesc jakiegos doradce ubezpieczeniowego i wtedy zobacze co proponuja kolejni ubezpieczyciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 04.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ubezpieczyłem właśnie dom w trakcie budowy (aktualnie prawie stan zerowy) w Warcie. Od domu, którego wartość docelowo szacowana jest na 570 000 zapłaciłem ubepieczenie w wysokości 345 PLN.Nie wiem jak to było liczone. Chyba 0.1% * wartość docelowa i to co wyszło jeszcze razy 0.6 ???Ubezpieczenie nie obejmuje kradzieży i wygląda na to, że od kradzieży to można ubezpieczyć (w Warcie) dopiero dom po odbiorze. Chyba że są inne produkty do dokupienia. Nie mam ulg, rabatów itp w Warcie - to była moja pierwsza umowa z tym towarzystwem ubezpieczeniowym i agentem. Agenta "załatwiała" Pani z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 06.10.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 W Warcie można ubepieczyc dom w budowie od kradziezy elementów stałych ale własnie się dowiedziałem, że podstawowym warunkime jest monitoring obiektu. Ubezpiecze jeszcze Hestia. Allianz oraz Generali, ale nie pamietam szczegółów. A w przyszłym tygodnie musze coś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.10.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 U mnie odpadła Warta (obowiązkowy monitoring), Hestia ( maksymalna wypłata środków z tytułu szkody do 40% sumy ubezpieczenia) oraz Allianz ( chyba obowiązkowy alarm i monitoring). Ostatecznie ubezpieczam w Generali. Stawka 1.5% od sumy ubeieczenia. Do kwoty 29 999zł nie potrzeba monitoringu czy też alarmu. Musi być stan surowy zamknięty, dwa zamki w drzwiach wejściowych i oświetlenie terenu budowy - wystarczy lampa z czujnikiem zmierzchu i ruchu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts