Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FARBY, problemy z farbą: łuszczenie, odłażenie, złe krycie, pękanie

Olleo

Recommended Posts

Ja mam lateksową Beckersa na farbę gruntującą też Beckersa i wszystko bardzo fajnie wyszło. Jedyny minus tej farby, czy też tego rodzaju farby to, ze łatwo ją uszkodzić. Przekonałem się o tym po montażu rolet na drzwiach balkonowych, kiedy to po ich otwarciu nie wziąłem pod uwagę, iż mechanizm rolet odstaje od drzwi no i otworzyłem za szeroko, osłona tego mechanizmu została przyciśnięta do ściany no i farba się wgniotła i teraz jest małe odkształcenie. Na szczęscie w miejscu mało widocznym ale boję się jak przypadkiem ktoś kopnie gdzies czy zachaczy czymś o ścianę, że będą powstawać zagłębiania w farbie.

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pomalowałem kuchanie dulux-em po uprzednim odtłuszczeniu, gruntowaniu, cekolowaniu bla bla bla. farba pęka w kilku miejscach po wyschnięciu. próbowałem drapać , gruntować , szpachlować wiadomo wszystko od poczatku i tak wszystko na nic 0_o . ogólnie duzo rzeczy robiłem i wszystko bez skutku.

jakis pomysł na zamaskowanie pęknieć ? próbowałem tasme, fizeline dupa. pęka na około .

aha i pytanko czy przyczyna może byc wyciek gazu bo peknięcia powstają w wiekszości nad kuchenką czy może coś z wętylacja ?

to co się stało ze ściana pomalowaną duluxem to typowy błąd malarski. Nie każdy jest mistrzem ale chyba każdy potrafi czytać instrukcje użycia farby dulux. Ściana nie została prawidłowo zagruntowana albo użyto kiepskiej jakości grunt. farba jest doskonała. jeśli natomiast ściana jest chłonna zwłaszcza po naprawach gipsem lub gładzi a jest to w miejscach typu kuchnia, łazienka czyli gdzie może być nadmiar pary bezwzględnie trzeba sciane zgruntować bo farba się złuszczy. Grunten lub rozrzedzona biała tania emulsja To wszytko. miłej pracy>

ta tapeta ma jakaś konkretną nazwę , są jakies problemy z jej zdobyciem ?

Iiii tam, wszędzie jest, po lirojach i castoramach oraz w mniejszych sklepach podobno też ale ja nie widziałam (bo też i bardzo nie patrzyłam :D ) Możesz sobie wziąć taką cienką bez wzorka - wygląda jak flizelina. Albo grubszą z wzorkiem, dla efektu.

O, tu masz na ten temat pogawędkę:

http://forum.muratordom.pl/zrywanie-tapety-szklanej,t157177.htm

• 3 months później...