Kipcior 09.08.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja mam lateksową Beckersa na farbę gruntującą też Beckersa i wszystko bardzo fajnie wyszło. Jedyny minus tej farby, czy też tego rodzaju farby to, ze łatwo ją uszkodzić. Przekonałem się o tym po montażu rolet na drzwiach balkonowych, kiedy to po ich otwarciu nie wziąłem pod uwagę, iż mechanizm rolet odstaje od drzwi no i otworzyłem za szeroko, osłona tego mechanizmu została przyciśnięta do ściany no i farba się wgniotła i teraz jest małe odkształcenie. Na szczęscie w miejscu mało widocznym ale boję się jak przypadkiem ktoś kopnie gdzies czy zachaczy czymś o ścianę, że będą powstawać zagłębiania w farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 24.04.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 pomalowałem kuchanie dulux-em po uprzednim odtłuszczeniu, gruntowaniu, cekolowaniu bla bla bla. farba pęka w kilku miejscach po wyschnięciu. próbowałem drapać , gruntować , szpachlować wiadomo wszystko od poczatku i tak wszystko na nic 0_o . ogólnie duzo rzeczy robiłem i wszystko bez skutku.jakis pomysł na zamaskowanie pęknieć ? próbowałem tasme, fizeline dupa. pęka na około .aha i pytanko czy przyczyna może byc wyciek gazu bo peknięcia powstają w wiekszości nad kuchenką czy może coś z wętylacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 24.04.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Obstawiałbym, wentylacje, ewentualnie nadmierną wilgoć, u mnie pęknięcia pojawiały się dopiero po pół roku, ostatecznie zdecydowałem się na tapetę (co roku przecież nie będę kuchni odnawiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Pomaluj porządną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 24.04.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 tragedia dulux-a sie rozprzestrzenia. w irlandii te fraby to 3-ci gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 24.04.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Pomaluj porządną farbą. Jaka wg Ciebie to ta porzadna farba? Malowalam Sigma, ktora podobno takowa jest i mimo wszystko mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ścianę nad płytą gazową mam pomalowaną farbą Para.Od trzech lat nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 24.04.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 ile sciana ma lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 24.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 wszystko na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zawsze niezniszczalny będzie dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 24.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 to co się stało ze ściana pomalowaną duluxem to typowy błąd malarski. Nie każdy jest mistrzem ale chyba każdy potrafi czytać instrukcje użycia farby dulux. Ściana nie została prawidłowo zagruntowana albo użyto kiepskiej jakości grunt. farba jest doskonała. jeśli natomiast ściana jest chłonna zwłaszcza po naprawach gipsem lub gładzi a jest to w miejscach typu kuchnia, łazienka czyli gdzie może być nadmiar pary bezwzględnie trzeba sciane zgruntować bo farba się złuszczy. Grunten lub rozrzedzona biała tania emulsja To wszytko. miłej pracy> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 25.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 wszystko gruntowałem dwukrotnie emulsją głęboko penetrujaca Cekol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 27.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No to wygląda na to że Ci pozostało pokryć ścianę tapetą z włókna szklanego. Z wzorkiem lub bez. U mnie tez pękają i przy okazji kolejnych remontów będę kładła pod farbę te najcieńsze tapety. Na szczęście mam fachowca który potrafi zrobić niewidoczne szwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 27.04.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 ta tapeta ma jakaś konkretną nazwę , są jakies problemy z jej zdobyciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 29.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ta tapeta ma jakaś konkretną nazwę , są jakies problemy z jej zdobyciem ? Iiii tam, wszędzie jest, po lirojach i castoramach oraz w mniejszych sklepach podobno też ale ja nie widziałam (bo też i bardzo nie patrzyłam ) Możesz sobie wziąć taką cienką bez wzorka - wygląda jak flizelina. Albo grubszą z wzorkiem, dla efektu. O, tu masz na ten temat pogawędkę: http://forum.muratordom.pl/zrywanie-tapety-szklanej,t157177.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucharz_irl 30.04.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 dzięx. to mnie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 witam, kilka dni po malowaniu pojawiły się delikatne spekania farby, linijne , sufit [pmalowany decoralem 2x + grunt, tynk cementowo wapienny , pomieszczenie duże 8 na 5 m., obok na korytarzu nic, w kuchni trochę, co mogło być powodem spękania?grunt emalia pół na pół z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 A jaki strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts