skorson 01.08.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 terriva II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 No i możliwe, że tu tkwi przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 a dlaczego?budynek stoi 10 lat.tynkarze mówili że pije wodę jak cholera.jak kładli tynki w tym roku.ale tynki nie były spękane...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 01.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Po jakim czasie było malowane od tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 9 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 budynek stoi 10 lat. tynkarze mówili że pije wodę jak cholera. jak kładli tynki w tym roku. ale tynki nie były spękane...... Tynki były kładzione dopiero w tym roku (na suficie też)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 tak.no postał sobie troche w sur. otw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 No więc mamy tu prawdopodobnie do czynienia z tzw. klawiszowaniem - niezależne od siebie ugięcia poszczególnych belek nośnych stropu (żeber) objawiające się rysami i pęknięciami na suficie wzdłuż ich krawędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 no i co robic?tak ma być?trzeba je polubic?a może jeszcze raz pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Nie wiem czy to coś pomoże. Przyczyny klawiszowania mogą być następujące:- nierównomierne obciążenie poszczególnych belek, np. ustawienie wzdłuż jednej z nich ciężkiego mebla lub ścianki działowej, czego nie przewidziano w projekcie stropu;- brak usztywniającego konstrukcję żebra rozdzielczego - niezbędnego, gdy rozpiętość stropu przekracza 4-4,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 o q-rcze!ścianki na górze stoją wg projektu, mebli jeszcze nie mażebro rozdzielcze jest idzie przez całą długość salonu, a w poprzek zebra jakieś tam na szerokość pustaka.a może przyczyną jest uwaga tynkarza i malarzy w sumie też, ze pije wodę jak cholera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Jaką masz wysokość pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 2,65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 1. Można zastosować płyty gipsowo-kartonowe ale wtedy obniżysz sufit. 2. Ewentualnie można spróbować zagruntować podłoże preparatem głęboko gruntującym. Pozwoli on na lepsze połączenie gipsu z podłożem. Następnie zaszpachlować pęknięcie za pomocą gipsu elastycznego. Dla lepszego zabezpieczenia pęknięcia zastosować dodatkowo taśmę antyrysową. Co do 2 rozwiązania nie ma pewności co do efektów ale mozna spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 no ale na suficie jest tynk cem.-wap.no dobra, tak ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 a może połozyc gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 No to temat może załatwić chyba tylko płyta GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 ok. polubię spekania... dzięki za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 a czemu nie płyta GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 2,65 jest ok. a poza tym na górze ma regipsy i też mam spękania.... na łączeniach sufitu i ścian (bo ściany też w regipsach) no ale myślałem że akurat tam tak ma być. no ale na tynku cem. wap. spekania? tu mnie zdziwiło. no to po co mi nowe spekania? ale na coś wpadłem. trochę ton przyszło w trakcie wykończenia. wodę gruntową miałem 5 cm od poziomu wejścia do piwnicy jak sobie dołek wykopałem przed wjazdem do garażu (garaż też w piwnicy), (piwnica wyniesiona jedynie 90 cm w gruncie i całe szczęście.. że tylko tyle). no to moze jak te wody podchodzą kilkanaście dobrych ton doszło od stanu lekkiego(sur.-otw.) to może cos pracuje, no i troche pęka? grunt pospółka jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts