ekmir 01.08.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Stelaż + płyta GK to ok. 5 cm w dół - czyli miałbyś 2.60 cm chyba nie tak źle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 01.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 no źle nie będzie.\trochę mnie niepokoją te spękania na łączeniach ze ścianami na górze.no ale na suficie ich nie ma..warto przemysleć.będę obserwował te sękaniajak mnie w końcu wkurzą to zabuduję regipsami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 02.08.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jeśli nie chcesz płyt g-k to połóż po całości siatke na kleju i na to gładz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 02.08.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 fajnie, dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Firiel7 17.03.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mam takie pytanie. Wykańczamy mieszkanie.Ponieważ tynki gipsowe wyszły równe i gładkie, zdecydowaliśmy się nie kłaść gładzi, tylko lokalnie uzupełnić ubytki gipsem.W Castoramie polecono mi białą farbę gruntującą, która jednak przy malowaniu wałkiem - odchodzi (nie "trzyma się " ściany, wałek zbiera ją z powrotem). O co chodzi? Czy to wina tynków? gipsu? farby gruntującej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 17.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 u nas tak samo się działo jak kupiliśmy g****nianą farbę...Trzeba zainwestować w coś lepszego, a na produkt obecny reklamację złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.03.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A moze malowane było za wczesnie po tynkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 17.03.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 O to też może być. Za mokro - i się zwałkowało tak jak czasem mam ten problem jak w decoupagu za bardzo się spieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jh28 17.03.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 zamiast farby lepszy wg mnie jest grunt tylko nie uni- tylko specjalny do ścian pod farbę. Wiąże wszystko i zmniejsza wchłanianie wody z farby przez świeżą ścianę Ważne by nie nakładać go za dużo bo wtedy farbą będzie się malować jak po szybie! Oczywiście zawsze należy zachować odpowiedni odstęp przed malowaniem a położeniem tynku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 18.03.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A może źle odpyliliście ściany ? u mnie się tak działo ale odpyliłam dokładnie i był spokój . Też nie wiedziałam czym gruntować ile osób tyle sposobów ale w końcu zdecydowałam się na grunt Śnieżki ( on ma dodatek farby lateksowej chyba) no i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 29.08.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam wszystkich mam ogromny problem. W naszym nowym domu mamy już gipsy ale mój tata chciał aby te gipsy były idealne i pomalował je mieszanlą gruntu z farbą klejową. Zeby wychwycić niedoskonałoąci.Następnie wyszlifował to wszystko tak, że grunt zrobił się bardzo gładki. kiedy chciałam pomalować to farbą podkładową zaczęło się odrywać i farba się nie trzymała.Oczywiście nie skończyłam malowania na jednym pomieszczeniu tylko pomalowałam farbą podkładową wszystkie pomieszczenia w domu.I teraz mam takie warstwy gips, miesznaka farby klejowej z gruntem - wyszlifowana i ostatnia warstwa farba podkładowa. I teraz jestem w ciężkiej depresji bo nie wiem co mam dalej robić zrywać, czy da się to jeszcze jakoś uratować. Zaznaczę jeszcze, że jeden pokój zaczęłam malować farbą lateksową z duluxa i zaczęło załzić na suficie, a po przyklejeniu taśmy do malowania farba schodziła razerm z taśmą. trzy pokoje już zerwałam i nie wiem co dalej. Mam katastrofę budowlaną jak nie wiem co, miało być już pomalowane a mam ściany gorsze niż przed gipsami. pomocy !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 30.08.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 nikt nie zna naprawdę odpowiedzi na to pytanie czy mój prblem jest mało interesujący pomocy help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.08.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Pomysł z farbą klejową był fatalny.Prawdopodobnie pozostaje namoczenie i zeskrobanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 30.08.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm.olejnik 30.08.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 chyba faktycznie pozostaje zeskrobanie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lothus 01.09.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Przede wszystkim Jakiego gruntu użyłes jeżeli był to Uni-grunt Atlas i nie zostal rosczeczony w odpowiedniej proporcij zrobila ci sie szklanka na scianach dlatego klej izywany do farb nie ma przyszepnosci jezeli powłoka sie swieci proponuje pedzel lawkowiec badz uzyc dobrej farby z nowoczesnym drobnoczasteczkowym klejem czyli Magnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapefruit9 30.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 mam pytanko apropo gruntowania? czy ściany i sufity były zagruntowane przed npołożeniem gładzi gipsowej... jeśli nie to nic dziwnego że gips się odkleja bo nie ma przyczepności do podłoża..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapefruit9 30.09.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 nigdzy nie rozcięczam unigruntu, a atlas jest najbardziej O.K i nigdy żadna farba, tynk czy stiuk nie odpadły....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 30.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja tak raz mialam. Wszystkie pokoje malowały się cacy a w jednym ..masakra:jawdrop: W tym pokoju jako podkładówki użyłam Jedynki:sick: Normalnie kupowałam Eko śniezki i było ok. Tym razem to mąż kupował i (jak zwykle) mnie nie posłuchał. Kupił lepsiejszą Teraz myślę że po prostu była za gęsta Mogłam ją rozcieńczyć bo nawet kiepsko się malowało, ale nie jestem zwolenniczką rozcieńczania farb. U mnie pomogła tapeta:lol2: Na całe szczęście płaty odchodziły tylko w miejscach gdzie mieliśmy położoną gładz (nie w całym pokoju, gdyż na ścianach mamy tynki lecz na łączeniach ścianki k-g ) Teraz wygląda super, ale byłam załamana. I tak od siebie zapytam...czy po szlifowaniu (juz po położeniu gruntu z farbą klejową) ściana była ponownie gruntowana. Bo wg postu. Było 1- grunt z farba klejową, 2-przeszlifowanie, 3-malowanie. Bo tu może być pies pogrzebany. Po szlifowaniu sciany należy oczyscic i ponownie zagruntowac...i dopiero farbę położyć. Chyba ze źle odczytałam pierwszy post:confused: Tak czy inaczej chyba trzeba zacząc robote od poczatku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thot7 30.01.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Mam problem z sciana w pokoju poniewaz odchodzi z niej farba. w tamtym roku na scianie byl grzyb ktory zostal usuniety srodkami grzybobojczymi sciana zostala pomalowana na nowo i po okolo miesiacu czasu farba popekala co zrobic jak to naprawic prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts