pierwek 04.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 "Zapaść w hutnictwie uderzy w kopalnie" http://biznes.onet.pl/0,1890292,wiadomosci.html "Największy producent węgla koksującego w Polsce i drugi gracz w Europie zamierza ograniczyć wydobycie. Ceny węgla mogą w tym roku spaść o połowę – pisze „Dziennik”. Jastrzębska Spółka Węglowa zamierza ograniczyć wydobycie węgla ze względu na spadający popyt i niskie ceny. " gdzie te spadające ceny - ale dobrze niech spadają, może my maluczcy też się załapiemy na "promocję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Tu chodzi o węgiel koksujący a ten jest spooro droższy od energetycznego.W ogóle przełożenie na ceny groszku energetycznego w detalu może być marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 właśnie słyszałem, że kilofki znowu palą opony w Katowicach... chcą, bagatela, przynajmniej 10% podwyżki ... a co? chyba chłopaki nie wiedzą co się na świecie dzieje - powinni się cieszyć że jeszcze robotę mają... chociaż kto ich ruszy ? jak na razie nie było takiego mocnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 24.02.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A od lutego cena wzrosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 26.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak tam sytuacja na rynku ekogroszku??? Staniał/zdrożał? Kupujemy już na zimę czy czekamy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigurd 26.04.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Ja kupiłem w miniony piątek 4 tony luzem po 520 zł/t, aż sam byłem w szoku, że do wieczora zwiozłem wszystko sam taczką do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 26.04.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Piękna cena. Muszę podjechać na pobliski skład i zobaczyć ile i czy w ogóle zjechali z ceny przez 2 te miesiące, kiedy to z Piekar Śląskich był po 750... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A z Waszego doświadczenia kiedy najlepiej kupować ekogroszek żeby cena była najkorzystniejsza? czerwiec lipiec? jak kupowałem w ubiegłym roku w listopadzie to cena była już masakryczna: ponad 700zł/t i utrzymywała się do lutego kiedy to dokupiłem 0,5t. dzwoniłem przed chwilą do "swojego składu" i poinformowali mnie że cena od lutego się nie zmieniła - ekogroszek z Chwałowic jest po 760zł/t workowany a za 700zł/t luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 31.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Mnie ostatnio odwiedził mój ostatni dostarczyciel węgla i przy okazji poinformował, że od maja ma już wyższe ceny chyba o jakieś 50zł/t bo kopalnie podniosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.06.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 raczej kłamie - kopalnie są zawalone nadmiarem węgla... chociaż w Polsce kopalnie stosują swoistą ekonomię bo są dotowane przez państwo. Koło mnie cena ekogroszku jest taka jak w zimie więc z tymi podwyżkami cen w kopalni to jakaś ściema. No ale ja coś nie mogę się doczekać na letnią obniżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 03.06.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 HELP!! Skad wy macie takie ceny? ja w okolicach Trojmiasta najtanszy znalazlem po 750zl a byli tacy co oferowali po 900- i to luzem. Masakra.Myslalem, ze po sezonie moze byc w fajnej cenie a tu taaakie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.06.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 HELP!! Skad wy macie takie ceny? ja w okolicach Trojmiasta najtanszy znalazlem po 750zl a byli tacy co oferowali po 900- i to luzem. Masakra.Myslalem, ze po sezonie moze byc w fajnej cenie a tu taaakie ceny.może dlatego że masz trochę dalej od śląska aniżeli my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowhere 11.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Szukam ekogroszku, najlepiej workowanego. Chodzi o by był wysokokaloryczny, pozostawiał niewiele pyłu (wypalał się jak najbardziej). Wiadomo że cena gra rolę, ale liczę właśnie na odnalezienie jakiegoś rozsądnego (cena - jakość) rodzaju groszku oraz sprawdzonego przez Was punktu zakupu (najlepiej w okolicach woj.pomorskiego, ale jeśli macie bardzo dobry groszek w Waszej okolicy to zastanowił bym się na zamówieniem jednego kompletu - tira - dla mnie i kilku znajomych).Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 11.08.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Najlepiej kupić u producenta np kop. Piast i Retopal workowany, ceny niskie wczesnym latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 20.08.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Czy ktoś wie gdzie w war-maz jest dobry eko groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paszczak 02.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Jako, że nieubłaganie zbliża się zima i zimno , to proszę Was o opinie (informacje) gdzie można kupić DOBRY eko-groszek w okolicach Łodzi / Zgierza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja własnie się zastanawiam jaki ekogroszek kupić.Retopal - 580zł/tEkoret - 690zł/tJaret - 500zł/t (jesli sie nie myle)no i cała reszta powyzej 700zł/t (Boruta itd..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 02.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 W pracy palę Retopalem bo taki kupuje właściciel kamienicy (cena:) ), jak dla mnie beznadzieja, sporo popiołu i czyszczenie pieca co tydzień bo sadzy są potężne ilości. W domu któryś rok z rzędu Pieklorz, złego słowa nie powiem, minimalna ilość popiołu, sadza w śladowych ilościach (czyszczę piec co ok. 2 miesiące i nie napracuję się zbytnio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 W pracy palę Retopalem bo taki kupuje właściciel kamienicy (cena:) ), jak dla mnie beznadzieja, sporo popiołu i czyszczenie pieca co tydzień bo sadzy są potężne ilości. W domu któryś rok z rzędu Pieklorz, złego słowa nie powiem, minimalna ilość popiołu, sadza w śladowych ilościach (czyszczę piec co ok. 2 miesiące i nie napracuję się zbytnio). Retopal kosztuje 580zł/t Pieklorz 750zł/t Różnica jest spora dlatego się zastanawiam czy warto kupować droższy węgiel jedynie dlatego że jest więcej sadzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 02.10.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Poza większą ilością sadzy zauważyłem jeszcze żółtawy dym podczas palenia Retopalem a to świadczy o większej zawartości siarki która jak wiadomo nie wpływa korzystnie na kondycje pieca. Chociaż znam ludzi którzy palą Retopalem i nie narzekają. Ja do swojego pieca nie wsypałbym go:) Co do różnicy w kaloryczności to trudno mi powiedzieć bo palę w dwóch różnych piecach więc ciężko porównać. Poza tym przypuszczam że owe 170zł na tonie różnicy nie bierze się tylko z różnicy w ilości popiołu ale to tylko przypuszczenia.http://www.resover.entro.pl/sprzedaz_detaliczna-23-p.htmltu masz porównanie parametrów większości dostępnych ekogroszków. Mają w sprzedaży również workowany, weź po 2 worki Retopalu i jakiegoś innego i sprawdź jak się pali u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts