piejar 06.12.2006 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Ja kupiłem z przodującej "gruby" Chwałowice po 366 brutto za tonę plus 30PLN/t transport. Groszek wygląda b. ładnie, bez miału. Był mokry ale zwały są raczej pod chmurką. Dziś pierwsze palenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 w zeszłym roku przy tych strasznych mrozach- i zaznaczam że w domu b. ciepło a piec przeciez chodzi cały rok bo grzeje wodę (czyli żadnego dodatkowego prądu) zuzycie ( cały rok na okrągło) 4,5 t Na obecny rok gdzie zima ma być ponoć cieplejsza kupiliśmy 3 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 13.12.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 W Częstochowie EKO 400 zł luzem i 410 workowany + 20 zł dowóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 14.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 duduś - a co znaczy - "bardzo cipeło" - 25 stopni????? przez całą dobę???? Wynik masz rewelacyjny, ja zużyłam 7 ton i uważam to za bardzo dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksa 14.12.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 nie palcie Retopalem - dostałem na próbe 2 worki i wsypałem mimo niepochlebmnych opinii, po tych 2 workach na retorcie spieki utworzyły coś na kształ odwróconego garnka, który chyba skutecznie utrudniał odpływ spalin bo piec dymił. Spiek ten (szkoda że go nie sfotografowałem) musiałem rozbijać młotkiem!!!. witam to nie wina retopalu , a złych nastawów automatyki prawdopodobnie za duąo powietrza Palę retopalem w kotle o mocy 60 kW zero spieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 14.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Fakt, jak dałem za dużo powietrza to też mi się zrobił wianuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 14.12.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 w zeszłym roku przy tych strasznych mrozach- i zaznaczam że w domu b. ciepło a piec przeciez chodzi cały rok bo grzeje wodę (czyli żadnego dodatkowego prądu) zuzycie ( cały rok na okrągło) 4,5 t Na obecny rok gdzie zima ma być ponoć cieplejsza kupiliśmy 3 tony podaj metraż domu i jak jest ocieplony. jaki masz piec, ile KW ? jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.12.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 160mkw, ocieplenie 13 cm styropian, piec firmy EKO-GREŃ, 24 lub25 kw, automatyka jest tak ustawiona że im oczywiście na dworze chłodniej tym w domu cieplej- dlatego w zeszłym roku miałam cały czas22 st. a w tym roku przy tych samych parametrach wydaje mi się że jest chłodniej - ale mąż mówi mi że to przez wilgoć jaka panuje na dworze, ogólnie piec godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 23.12.2006 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 ile spalacie ekogorszku i przy jakiej powierzchni domu witam palenie w piecu od konca 10.2005 przez caly rok (co + cwu) piec sekom 25KW (zasobnik plaszczowy 200litrow) pow ok 160 m2 zuzycie wegla "az" 4 tony p.s. w domu temperatura 22-25 st tona ekogroszku u mnie to 380-420 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 23.12.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 witam to nie wina retopalu , a złych nastawów automatyki prawdopodobnie za duąo powietrza Palę retopalem w kotle o mocy 60 kW zero spieków dmuchawę mam nastawioną na 12 przy zakresie 5-60 a więc powietrza nie dostaje dużo, poza tym przy innym węglu nie tworzą się takie spieki a więc jest to dowód że to wina Retopalu i jest to badziew kompletny jak zauważyła Aldonka S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 12.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 odświeżam wątek przed nowym sezonem grzewczym obecnie kupuję ekogroszek z zakładu przeróbczego w Sosnowcu - jak poinformował mnie sprzedawca na składzie. po 480/tonę luzem. W zeszłym roku brałem po 420/tonę w innym składzie - ale też miał być z sosnowca - węgiel OK, ale uwaga mam duże podejrzenia że mnie rąbnął (po prostu zamówiłem przez telefon i zapłaciłem przy odbiorze). Teraz byłem na składzie przy ważeniu i jechałem za samochodem z węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.09.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ponoć najlepszy węgiel jest z kopolni JULIAN, u nas za tonę luzem 530 zł niestety ale mąż sam jeżdzi i sam sobie w składzie nakłada węgiel tak żeby było jak najmniej miału ( bo niestety wtedy piec często gaśnie) i podobnie jedzie za panem który wiezie ten węgiel ( bo niestety kilka woreczków a przynajmniej wiaderek może zniknąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 14.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 16.09.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 a co robicie z tymi workami po węglu? Ja brałem za kaucją po złotówce za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 16.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 A nie wiecie jak pali się ekogroszek z kopalni "PIAST" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rozmaryn 19.09.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 A wiemy Bardzo dobrze!!! Drugi raz od nich kupujemy i jesteśmy z mężem zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 18.10.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 A gdzie można kupić dobry eko groszek koło Rzeszowa???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 18.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 A ile płacicie teraz za ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 25.10.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witamnie bardzo wiem pod jaki temat pytanie podpiąć. Pewno niedługo z bloku przeprowadzimy się do domu z piecem na ekogroszek i ... Otóż wiem, że tona ekogroszku w Łodzi kosztuje między 400 a 500 zł a gdzieś usłyszałam, że jest ekogroszek w workach. Dużo drozej wtedy wychodzi ? Gdzie składujecie ekogroszek jeśli jest "luzem"?Przywozicie sami czy jest przywożony? A rozładunek?Kupujecie opał od razu na całą zimę? Jak to wygląda od strony praktycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 25.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jeśli masz piwnice to lepiej kupić luzem. W workach można nabyć np na allegro.Polecam węgiel z okolic Rybnika i Bytomia.Ja średnio kupuje ok 2,5 - 3 tony - mam małą kotłownie. Pewnie w okolicach stycznia będę musiał kupić drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts