pierwek 30.10.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dzisiaj widziałem ekogroszek w LM 25kg - cena UWAGA: 23zł czyli 920zł/t ktoś tam u nich się z baranem na łby pozamieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulbi 05.11.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Polecam ekogroszek. Dobra cena i jakość produktu. Na stronie w zakładce dystrybutorzy można znaleźć ich przedstawicieli sprzedających w całej Polsce. Co do ceny można się indywidualnie dogadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTADRA 05.11.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 W Castoramie 25kg - 24,99 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.11.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 dobry ekogroszek z węgla brunatnego, niższa cena od kamiennego, niska spiekalność i mała ilość popiołu oraz niższa kaloryczność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 05.11.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 W Castoramie 25kg - 24,99 zł A jeszcze niedawno był tam po 17 zł i nikt go nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 co do zwariowanych cen to jest światełko w tunelu... http://finanse.wp.pl/kat,98634,wid,10590893,raportwiadomosc.html?ticaid=17015&_ticrsn=3 "Tak dużych podwyżek węgla już dawno nie było. Na przestrzeni ostatnich tygodni ceny podskoczyły od 60 do 80 złotych na tonie. Dla porównania, w roku ubiegłym ceny wzrosły "tylko" o 40 zł. Obecnie wysokokaloryczny ekogroszek i gruby węgiel kosztują około 720 złotych, za "orzech" trzeba zapłacić około 700 złotych, a miał kosztuje 460 złotych za tonę. " "Jakby tego było mało, kilka dni temu w ogólnopolskich mediach pojawiła się informacja, że to nie koniec podwyżek." jak widzę takie artykuły to czuję, że będzie coś wręcz przeciwnego - zawsze tak jest, vide ropa naftowa - też już wieszczyli 200$ za baryłkę a wczoraj baryłka kosztowała poniżej 50$ miałem dokupić trochę groszku ale spokojnie poczekam bo jesteśmy obecnie na szczycie cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 dzięki pierwek za info.Oby była taka przecena jak na giełdach.Dobrze że mam jeszcze z tonę w garażu to chwilę przeczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.11.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 jak zwykle jest jeszcze małe ale.... jak zima będzie mroźna to nic nam nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 21.11.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A czy teraz montowalibyście w swoich domach ogrzewanie gazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.11.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Pytanie jest w moim przypadku bez sensu bo gazu nie mam i nie będę miał (w miejscowości w której postawiłem dom nie ma sieci gazowej - 10km od Wrocławia , siedziba gminy - po prostu żenada) oczywiście, że wybrałbym ogrzewanie gazowe gdybym miał sieć gazową koło domu - zdecydowałem się na piec na ekogroszek ponieważ alternatywą była PC (prąd, gaz z butli lub ON to nie dla mnie - nie jestem jakimś szejkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisk 21.11.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja byłem dziś na składzie opału w okolicach Torunia i eko groszek jest po 700 zł luz a po 740 workowany. Ale jest tez eko ze Słowacji po 490 !!!. I tu mam pytanie czy spotkał się ktoś z tym węglem i czy warto się w to pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.11.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 o tym właśnie pisałem dzisiaj, jak pisałem że będzie taniej - rynek nie znosi próżni - jak ceny polskiego węgla sięgają gwiazd to zacznie się opłacać przywozić węgiel nawet do Polski, która na węglu stoi. Tylko mafia węglowa trzyma na nim łapska - ale konkurencja sobie z tym poradzi - byle nasz "kochany" rząd w trosce o kopalnie nie uchwalił jakiejś akcyzy czy innego podatku - by węglowym kacykom "żyło się lepiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.11.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Jak już w innym wątku pisałem . Właśnie palę afrykańskim węglem. Gdzieś tutaj już czytałem o syberyjskim. A proszę - za południową granicą mamy kolejne czarne źródełko. Oby tak dalej. Niech nasi zobaczą że nie są jedynymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Titol 21.11.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Castorama Gdańsk workowany 1200 zł/t Pop...o ich chyba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 21.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 W d... sie poprzewracało! Mam nadzieje, że do wiosny ceny klapną. Szykuję się na zakupy kwiecień-maj, bo teraz widzę obłęd. Oby było jak ostatnio z ropą i wcześniej z suporeksem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Trociu mam pytanie o ten wegiel - czy to też jest eko- groszek ,czy nadaje sie do pieców na eko groszek ? gdzie można go zakupić i jaka jest jego cena , z góry dziekuję za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 To przy obecnych cenach ropy, znowu może wrócić do łaski piec na olej opałowy. A naszym w kopalniach chyba szychty na łby się pozapadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.11.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Castorama Gdańsk workowany 1200 zł/t Pop...o ich chyba!!! testują chyba "próg bólu" - przy tej cenie można spokojnie przejść na ogrzewanie elektryczne w taryfie nocnej i ogrzewanie będzie w tej samej cenie ale bez brudu i roboty o ile dobrze liczę że 1kWh en el kosztuje w taryfie nocnej około 21gr bo przy sprawności pieca na ekogroszek około 83% 1kWh wytworzonej z grochu energii to troszkę ponad 20gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 To przy obecnych cenach ropy, znowu może wrócić do łaski piec na olej opałowy. A naszym w kopalniach chyba szychty na łby się pozapadały. oj, chyba nam to jednak nie grozi, wystarczy porównać ruchy cenowe baryłki ropy naftowej i skale obniżki cen paliw na stacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ekogroch to w miejscu stoi?? Chyba najdroższy od zawsze. Nie ma sensu uzywać. A i jestem za tym żeby bojkotować polskie kopalnie. I z całym szacunkiem dla zawodu górnika to mogę śmiało powiedzieć "Panowie w du...ach się poprzewracało" - pomostówki, trzynastki, barburki, wczasy dla rodziny, niepracujące przez całe życie żony i wiecznie poszkodowany zawód górnik. Zawód strasznie niebezpieczny i jedyny w swoim rodzaju. Tylko się zastanawiam, który bardziej niebezpieczny górnik czy kierowca, bo w moim odczuciu zdecydowanie ten drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts