ArtMedia 10.04.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Witam. Może ktoś z Was ma już doświadczenie w tym temacie?Oto cztery propozycje:http://strony.wp.pl/wp/abes01/obrobka.htmŚciana ocieplona wełną mineralną w systemie Ecorock. Na rysunkach przekrój dachu stykającego się ze ścianą.1. Dwie części niepołąćzone ze sobą, co ma umożliwić wzajemną pracę. Styk ze ścianą uszczelniony specjalistycznym uszczelniaczem dekarskim.2. Pojedyncza obróbka, styk uszczelniony uszczelniaczem.3. Pojedyncza obróbka wcięta w tynk.4. Podwójna obróbka wcięta w tynk i dodatkowo górna część uszczelniona na styku.Która wersja jest najlepsza? Sam już nie wiem. Każdy co innego mówi. Jak macie zrobione? Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.04.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 to troche zalezy od rodzaju tynku ale ja bede robil i do tej pory tak robilem (prywatnie) trzecim sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 11.04.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 artmedia, wydaje mi się, że żadna z tych propozycji, obróbkę trzeba zamocować do muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.04.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 ona bedzie przymocowany do muru. z tynku musi powstac kapinos podobny jak przy cokole ale moze byc duzo mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 11.04.2003 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Witam. Zastanawia mnie tylko, że wciąć mozna najwyżej 2mm. czyli nic a w tej wersji blacha nie będzie zamocowana elastycznie. Obróbka będzie na sztywno względem tynku. Czy to nie zaszkodzi? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 11.04.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 MOżna jeszcze mocować obróbkę do pasa twardego styropianu, mniejszej grubości niż właściwe ocieplenie, które utworzy wówczas kapinos. Coś takiego można obejrzeć np. w materiałach firmy Bayosan: http://www.bayosan.pl/index.php?page=6&kat=15&produkt_id=69, proponuję ściągnąć plik z detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts