daggulka 03.10.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 -------------------------------------------------------------------------------- 9.450-taką kwotę podał mi przedstawiciel z Bielska Białej za materiał (blachodachówka planija regent+akcesoria) na mój dach dwuspadowy 175m2. do tego 2267-to koszt pełnego orynnowania domu ich systemem. Jest to dopiero pierwsza wycena, ale zszokowałam sie zleksza bo liczyłam na to, że bedzie to mniejsza kwota . Znalazłam taką blachodachówke na allegro w cenie 24,70zł/m2 i po przeliczeniu wyszło że za blachodachówkę musze dać ok.4500-5000zł. Więc skąd taka ich wycena? Czyżby akcesoria to te drugie 5 tysiaków? Co o tym myślicie? Bo przy tej cenie zaczynam sie zastanawiać nad dachówką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.10.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 No niestety na dach trzeba liczyć 10tysiączków. To normalne, że dodatki to drugie tyle. Ale jak za blachę to droooogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.10.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Cześć ziomalka Ja ma swój dach 147 m2 - wziołem Diament TyssenKruppenie z blachotrapezu z Rabki - za całość zapłaciłem łącznie z rynnami (system siba) i pokryciem (zrzutka starego dachu) 6700 zł brutto. tu masz strone http://www.blachotrapez.com.pl/a tu masz przedstawicielstwahttp://www.blachotrapez.com.pl/filie.htma mój diament wygląda takhttp://www.blachotrapez.com.pl/image/dachowka/diament_n_4.04.jpg Widac go tez na mojej www Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2006 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 http://www.allegro.pl/item128813354_blachodachowka_ze_szwecji_plannja_regent_15_lat.html To jest link do tej blachodachówki- podoba mi się (może tylko kolorek wzięłabym inny), ale ludziska....za tą kwotę.....nie wiem czy to ja za dużo wymagam czy te ceny faktycznie tak sie kształtują . Zastanawia mnie najbardziej ta różnica-czy te akcesoria faktycznie tyle kosztują przy blachodachówce? Słyszałam że przy dachówce sa drogie ....ale przy blachodachówce też???? Może ktośostatnio kupował i mnie ośwoieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2006 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Sebo-dzięki, zaraz im wyślę projekt do wyceny dachu . Ktos jeszcze robił dach z blachodachówki i ma jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Mnie kosztowało 20,20/m2 groszy robiłem w marcu - ostro się targowałem - oferta targowa to była i jeszcze z niej zbiłem 1650 robota 3030 blacha 1250 rynny 500 złotych blacha w arkuszach na obróbki i parapety 270 Gąsiory taśma i uszczelki pod kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.10.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 uuhhh... od 3 tygodni trabie na forum ze blacha drozeje no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.10.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 robocizna tazkepoza tym dach a raczej to co w efekcie zobaczysz tez ma wplyw na cene i tego watku rozwijac mi juz sie nie chcewiekszosc chyba zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 03.10.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 jak chcesz tanio kup trapezową i tyle . blachodachówki wcale nie są tanie biorąc pod uwage cene dachówki nawet tej high moj dach róznica pomiedzy blachą (mam perłę z BlachDomu) a Creatonem też high to 5860 pln (cena bez dachówek krańcowych) i co ... biorąc pod uwagę koszt całego domu te 5000 to wcale nie jest tak wiele ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 03.10.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja mam dachu 330m2 i dachówka cementowa unibet rzymska, cena z akcesoriami 13500zł , dach 4 spadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.10.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Blacha bardzo zdrożała już latem Dlatego my zdecydowaliśmy się na dach pokryty dachówką, bo różnicy w materiałach nie ma żadnej a jest wyłącznie nieco droższa robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.10.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 My na początku decydowaliśmy się na blachodachówkę (na podst. kosztorysów ze stycznia), bo to duże koszty, dach duży itp.... Ostatecznie po kosztorysach z września cena dachówki (u nas Euronit) wyszła drożej o jedyne 200 zł w porównaniu z blachą przy dachu 380 m2.Sumując: blacha i dachówka cena prawie jednakowa. Jedyna różnica jest w robociznie - 3 tys. więcej dachówka od blachy. Ale przy całym koszcie dachu to żadne pieniądze. Mało tego firma, która nam ten dach ułoży twierdzi, że za chwilę będzie kolejna podwyżka blachy. Najlepiej więc wziąć ksero rzutu dachu pod pachę i powędrować po kilku firmach z prośbą o wycenę pod blachę i dachówkę i wtedy będzie najlepsze porównanie. PzdrAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 04.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 blacha staje sie ekskluzywnym pokryciem dla wybrancow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.10.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 blacha idzie w górę podobno od 11.10...a my dachówki nie możemy zamontować. Mamy dach o nachyleniu 14 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jedyna różnica jest w robociznie - 3 tys. więcej dachówka od blachy. Ale przy całym koszcie dachu to żadne pieniądze. Pzdr Amor Czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego jest taka roznica w robociznie miedzy np. blachodachowka i Braasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Przy dachówce jest więcej układania pojedynczych elementów, a blacha jest w duzych arkuszach i jest szybciej.Ja tak to pojmuję. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.10.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Przy dachówce jest więcej układania pojedynczych elementów, a blacha jest w duzych arkuszach i jest szybciej. Ja tak to pojmuję. Amor Pamietacie pierwsze reklamy blachodachowek , mysle , ze osiagnely pelen sukces . Sek w tym , ze prawie wszyscy tak mysla . Jezeli przykladowo potrzebuje dwa tygodnie na pokrycie Braasem , to ile czasu zaoszczedze kryjac blachodachowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 04.10.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Mój przyszły wykonawca dachu liczy sobie za dachówka o 10 zł więcej na 1m niż za blachodachówkę, mam dach czterospadowy i pewnie też zdecyduję się na jakąś dachówkę, czy cementowa tańsza od ceramicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.10.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Mój przyszły wykonawca dachu liczy sobie za dachówka o 10 zł więcej na 1m niż za blachodachówkę, mam dach czterospadowy i pewnie też zdecyduję się na jakąś dachówkę, czy cementowa tańsza od ceramicznej? Tak jest od lat , czesto rozmawialem z roznymi dekarzami na ten temat , chetnie uslyszalbym opinie znawcow tematyki dachowej na forum , jezeli sie myle to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 05.10.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Panie "wartownik"Mówi Pan, że jest dekarzem wypowiada sie na wiele tematów związanych z dachem a zadaje Pan dziwne pytanie? Dach 300 m2 to jest około 1500 kg blachodachówki.ten sam dach kryty dachówka waży od 9500 do 20 000 kg. (waga tylko materiału podstawowego)To po pierwsze a po drugie jak wspomniał jeden z przedmówców arkusz blachy to jest od razu przykrycie kilku metrów kwadratowych natomiast dachówka w zależności od producenta od 6 do 36 sztuk na metr.Chyba proste jest w które pokrycie trzeba włożyć więcej pracy. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts