malgoss 05.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 a jesli będę miała kopię fv, bo generalnie zostanie ona wystawiona na jakiegoś znajomego dekarza, który musi zrobić sobie koszty? To będzie ok? Jeśli gwarancję wystawią również na niego a on na Was to nie będzie żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seldric 05.10.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Prawda jest taka, że nie jestem przekonana do polskiej blachodachówki. Nie wiem, może mam jakis uraz (kolega który robi dachy przestrzegał mnie przed polskimi "podróbami"), więc od razu pomyslałam że jesli dach z blachy to tylko szwedzkiej-mają naprawdę super jakościowo blachy (mówie o planija-same zalety). Więc normalne, że pierwsza wycena to wycena własnie w tej firmie. A może ktoś ma blachę jakiejś polskiej firmy i może coś na ten temat powiedzieć? Sebo ma , i chyba jest zadowolony. A ktoś jeszcze? Czy faktycznie jest taka wielka różnica w jakości? Może już było o tym na forum , ale jak nie to może się wam przyda: Jeżeli chodzi o blachę jako materiał do produkcji blachodachówki to : 1. SSAB -szwedzka huta produkująca blachy powlekane do profilowania- kożystają z nij minnymi Plannja, Lindab, czasem BudMAT, można pyac przedstawiciela jaką mają blachę 2.Rautaruukki - obecnie Ruukki fińska huta produkująca blachy powlekane do profilowania- kożystają z niej Ruukki, Pruszyński Fincostal i takie tam inne 3. Huta Florian polska nieesory Hinduska !!!! huta produkująca blachy do profilowania- Florprofile , BlachProfile, Blachotrapezy i inne 4.ThysenKruup niemieckie a właściwie niderlandkie Huty , kto teraz tego urzywa to nie wiem ale pewnie Balex Generalnie Lindab Plannja i Ruukki w 100% urzywają swoich blach tzn skandynawskich, a pozostali producenci to w zależności od kogo dostaną lepszą cenę Cena Czyni Cuda Dlatego zawsze trzeba zadawać pytania o surowiec skąd pochodzi, i to MUSI być napisane na Fv Jeżeli chodzi o profilowanie to tez jest istotne pod względem składalności i wyglądu blachodachówki , ale to już radze dobremu dekarzowi zaufać , bo nawet najlepszą blachę można spartolić !!!! A co do cen to powinny być podobne oczywiście po negocjacjach Bo nie wierze że Plannja bedzie dwa razy droższa od Budmatu może być drozsza o jakieś 15 % i to wszyskto pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 05.10.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 U mnie PLANJA różniła się od Budmatu o bodajże złotówkę z metra - i deko droższe były dodatki. W sumie róznica była niewielka, ale trzeba było ponad miesiąc czekać, a i wzory mi jakoś nie leżały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 premiumpremium napisał My sie zdecydowaliśmy na sarę z budmatu. Dach ok. 250m, blacha ze wszystkimi akcesoriami (folia, kołnierze, gąsiory, rynny, kominy itp) i dwoma oknami wyniosła nas 12tys, do tego dojdzie robocizna jakieś 3-4tys. Gdzie dostaliscie taką tania Sarę? Nam zrobili wycene w jedynym w Łodzi przedstawicielstwie Budmatu, na dach około 180 m, plus dwa okna i cena materiałów nieznacznie przekroczyła 20 tys. zł. Fakt w tym była więźba dachowa, ale to i tak dużo więcej niż ty płaciłeś. Może czegoś ci nie doliczyli? I potem trzeba dokupować płacąc w sumie dwa razy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts