Marek f 03.10.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Prosze o podpowiedz.Mam ziemie ok 10 ar bez uzbrojenia ,czy kwota 200 tys zl starczy na wszystko tj. robota ,materialy,przylacza itd. p prostu czy wybuduje dom za ta kase ,sporo ludzi mowi mi ze mi nie starczy na to kasy ale mi chodzi o najprostrza parterowke bez jakich kolwiek udziwnien.Prosze o po dpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.10.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Jezeli bedzie to budowa systemem gospodarczym przy duzym urzyciu sil wlasnych powinno wystarczyc jezeli zas zatrudnisz firme napewno Ci zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.10.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 wystarczy, jest sporo wątków na tym forum jak to zrobić aby było tanio,podstawa to projekt.......no i oczywiście systemem gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.10.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Niemożliwe to jest tylko spiep.rzyć z czołgu przez lufe i okopać się w głębokiej wodzie Jak nie spodziewasz się granitu na parapetach i marmuru na podłodze to powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Bez problemu. Mój dom ma ok. 120 m2 pu, ok. 150 m2 po podłogach. Budowa zamknie się (już się prawie zamknęła) w kwocie ok. 220 tys. W tym kompletne wykończenie, łazienki, meble kuchenne, AGD, przyłącza, ogrodzenie. Sam wiele nie zrobiłem, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 03.10.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 bądz spokojny za taką kase tyle metra ile powiadasz da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 03.10.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Jeżeli nie liczysz działki (rozumię że ja masz ) i przyłaczy, to pomimo strasznych wzrostów cen ( w Łodzi w zeszłym roku kupowałem pustaka U po 1,60 teraz jest po 2,50 i więcej) powinno wystarczyć (oczywiście barokowa rezdencja to nie będzie, trzeba bedzie zrezygnować ze złotych klamek ). Ale musisz zacząć od dobrego projektu ( czasem indywidualny wyjdzie taniej - gdyż nie płacisz za przeróbki czy umiejscowienie gotowca na twojej mapce - poza tym jest skrojony na twój portwel i potrzeby) i co się da robic samemu POWODZENIA ( a i tak pewno przy wykończeniówce trochę przeciągniesz budget ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 03.10.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Przy racjonalnym podejściu na dom wystarczy,trudno natomiast powiedzieć ile wydasz na przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Przy racjonalnym podejściu na dom wystarczy, trudno natomiast powiedzieć ile wydasz na przyłącza. no to może być zaporą, najważniejszy jest prąd !!! zamiast wodociągu można wybić studnię + hydrofor, całość = 1000zł zamiast kanalizacji to szambo(od 2tyś), albo przydomowa oczyszczalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek f 24.10.2006 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dzieki za wszystkie wypowiedzi-czekam na nastepne.Dzialke mam juz uzbrojona i nadal 200 tys w kieszeni, jestem nastawiony optymistyznie Mam prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dzieki za wszystkie wypowiedzi-czekam na nastepne.Dzialke mam juz uzbrojona i nadal 200 tys w kieszeni, jestem nastawiony optymistyznie Mam prawo? a daleko masz do mediów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 powodzenia wypada życzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek f 24.10.2006 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 gaz i kanaliza na dzialce do wodociagu ok 50 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 gaz i kanaliza na dzialce do wodociagu ok 50 m. no to piknie ! nie jest tak źle - jak Ci wyliczą za dużo za wodę to zrobisz tak jak Ci radzą mdzalewscy I niech spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 25.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dzieki za wszystkie wypowiedzi-czekam na nastepne.Dzialke mam juz uzbrojona i nadal 200 tys w kieszeni, jestem nastawiony optymistyznie Mam prawo? nie masz prawa ......... masz obowiązek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mareczku, nic się nie martw....dasz radę . Ja mam 130m pow uzytkowej +30m garaż przylepiany i MUSI mi starczyć 200000zł. Damy radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 25.10.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dasz radę. Ja startuję z jeszcze mniejszym budżetem (poniżej 150tys) na domek 90mkw, i choćby świat się miał zawalić, to dam radę. Nie takie "niemożliwe" rzeczy, już się w życiu robiło, chociaż wszyscy spisywali moje pomysły na straty. I nie słuchaj malkontentów, którzy krzyczą , że bez 300 tysięcy to nawet o domu nie myśl. Oni po prostu żyją w innym świecie, dla nich dom musi być odrazu odpicowany na tip-top, w pełni umeblowany, obrazy na ścianie i kino domowe w salonie. Ale nasze, biedaczków , piorytety i wymagania są inne. Damy radę, do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek f 25.10.2006 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Juz mi lepiej jak slysze takie glosy optymistyczne.Pozdrawiam wszystkich optymistow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek f 31.10.2006 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Jeszcze jedno pytanie co bedzie tansze w budowie parterowka ok.110m czy domek z pietrem o okolo tym samym metrazu? Slyszalem opinie ze parterowka drozsza w budowie bo jest wieksza po obwodzie ,no i ze z pietrem to cieplejsze a parterowka wiecznie niedogrzana-prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 31.10.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 W parterowym będzie większy dach, ale nie będzie stropów, schodów, murowanych pionów wentylacyjnych, fundamenty będą mniejsze (mniejszy ciężar).Kabli i przewodów do rozprowadzania instalacji będzie mniejwięcej tyle samo, w parterowym odpadają, piony instalacyjne (swobodniejsze rozplanowanie pomieszczeń). W piętrowym będzie lepsza oszczędność ciepła (ogrzewanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts