Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pęknieta fuga na balkonie

mk3

Recommended Posts

Tydzien temu położyli ma na balkonie gres z 5mm fuga wczoraj zauwazyłem że jedna z fug na całej długosci ma mikro pękniecie co robic przejechac to jeszcze raz fugą czy całkowicie wyczyscic stara fugę i położyć na nowo boje sie że podczas zimy do tego pęknięcia wleje sie woda a mróż zrobi juz swoje pod balkonem mam koncik jadalny, a moze przejechać to silikonem lub czymś innym poradzcie

• 8 years później...
Tydzien temu położyli ma na balkonie gres z 5mm fuga wczoraj zauwazyłem że jedna z fug na całej długosci ma mikro pękniecie co robic przejechac to jeszcze raz fugą czy całkowicie wyczyscic stara fugę i położyć na nowo boje sie że podczas zimy do tego pęknięcia wleje sie woda a mróż zrobi juz swoje pod balkonem mam koncik jadalny, a moze przejechać to silikonem lub czymś innym poradzcie

Witam

Mam podobny problem. Na balkonie widzę w paru miejscach mikropęknięcia i takie dziurki grubości igły w fudze. Kupiłem impregnat HG SUPER OCHRONA FUG. Nada się do zabezpieczenia przeciwwilgociowego? Ile razy mam go położyć?

• 8 years później...
W dniu 3.10.2006 o 21:54, mk3 napisał:

a nie wystarczy przejechac tego jeszcze raz fuga bo mi jej troche zostało

ps

fuga firmy Mapei

Witam.Ja bym nie szukała przyczyny w"czymś".Ja również użyłam fugi Ultracolor plus Mapei i ten sam problem pojawił się u mnie.Pękniecia niektóre mikro inne ciut większe pojawiły się w kilkunastu miejscach na tarasie Złożona przeze mnie reklamacja wyglądała tak- że przyjechał doradca techniczny w sposób nie profesjonalny podszedł do tematu( pobrał próbkę fugi,nie zabezpieczył jej i na odchodne usłyszałam,że i tak reklamacja zostanie odrzucona).. no i została.A ja zostałam z 35 m.kwadratowymi tarasu i ze swoim problemem.Jedni doradzają właśnie Delfina inni żywicę a jeszcze inni zastosowanie renowatora i impregnatu do fug.Dodam wszystkich specyfików jest,że głowa boli...jedne droższe inne tańsze.