Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przedpokój

maja_mp

Recommended Posts

Sporo tematów już przejżałam ale nie znalazłam nic na temat urządzenia kącika pod schodami ażurowymi.

Mam przedpokój o wymiarach 4,6x3,10. Oczywiście, jak na przedpokój przystało ma sporo drzwi i innych takich:

* na krótszych ścianach, na przeciwko siebie drzwi wejściowe duże -115cm oraz wejście do salonu (to już bez drzwi-sam otwór)

* na dłuższych drzwi do gabinetu a po drugiej stronie schody tzw.jednozabiegowe oraz drzw do łazienki

* dodatkowo schody są podtrzymywane przed drewniany słup, bo jak przystało na stary przedwojenny dom niespodzianek sporo było min.przesunięta ściana nośna

i co teraz? Zastanawiam się nad umieszczeniem tam lustra, wieszaka na ubrania oraz może jakieś pufy czy coś-najlepiej z tzw.kowalstwa artystycznego. Nie chciałabym zabudowywać-oboje lubimy przestrzeń.

Zaczęliśmy się zastanawiać teraz bo dotychczasowe doświadczenia pokazały, że lepiej być nadgorliwym - są banalne rzeczy, na ktorych realizację czekamy po 2 m-ce :evil: .

Miał ktoś podobny dylemat a może propozycje jakieś, jak najlepiej wykorzystać ten kącik pod schodami?

Mam identyczny problem.Dom przedwojenny, przedpokój o podobnych wymiarach, na każdej ścianie drzwi (wejściowe - 115 cm, do salonu, do łazienki i do kuchni) i dodatkowo schody, z tym, że całe drewniane.

Jak na razie pod schodami nasza malamutka ma legowisko, ale już niedługo wyprowadza się do własnego "m". Wcześniej stała tam szafka z butami, ale nie był to dobry pomysł, podobnie jak wieszak z ubraniami (opadający kurz)

Planuję, aby pozotawić tę przestrzeń niezagospodarowaną. Może jakiś sztuczny kwiat, wazon, stojak na parasol. W ten sposób przestrzeń ta będzie łatwiejsza w utrzymaniu czystości.

• 2 weeks później...